Posts

Showing posts from December, 2009

Bai Bai 2009..Welkam 2010

Image
salam.. sedar tak sedar hari ni ari last dalam tahun 2009. Wow!. Macam tak percaya kan. Macam biasa, setiap tahun ada mcm2 perasa kita leh rasa. masam manis masin pahit kelat. tapi tula yg mengajar kita erti sebuah kehidupan. amek iktibar & pengajaran bagi setiap kekilafan yg telah dibuat. Cuba perbaiki. Mana2 azam tahun 2009 tak tercapai lagi tu..lehla bawa kedepan. 2010 masih ada.. Insyaallah.. Semoga aku dipertemukan dengan 2010 & akan bermula satu lagi kehidupan yang bakal menduga. if nak list kat sini apa yg berlaku sepanjang 2009 mmg takleh la kan. lainla if ade korang2 yg tulih lam diari. tapi tidak aku.har har har. aku tak suka diari. tapi since ada Blog dan ada anak, baru aku mula rajin catit perjalanan idup aku..sbb sonang. taip aje..keh keh keh tapi pengalaman yang takleh aku lupa adalah pengalaman sakit nak bersalin..sakit oooo...dekat 11 jam menahan sakit..alih2 c-zer jugek penyudahnye. tapi aku tak pernah buat posting pasal pengalaman aku bersalin kat si

Alergi Susu Lembu

Image
Salam semua pekabar semua? harap2 korang sihat n ceria sokmo ye..:-) Oh ya. ari ni aku nak cite pasal anak aku si rafiq lagi. Boleh?? kikikikik Semalam, 29/12/09 adalah hari pertama rafiq minum FM (formula milk). Before this aku ade cakap yg susu aku kurang n nak start campur susu kan..tapi alhamdulillah, dipermudahkan oleh Allah..susu aku ade balik dan aku tak campur langsung lagi. Semalam baru nak campur. sebab apa? sebab susu aku mmg dah butul butul kureng..sehari pam dapat 11-12 Oz je..rafiq makin besar..so demand dia pon makin besar la kan..supply lak tak banyak. camno nak balance kan..haihh... but aku bersyukur sangat2 sebab dapat susukan rafiq sepenuhnya utk 5 bulan setengah! aku bagi Mamex Gold n produk ni under Dumex *aku pilih susu selepas lebih sejam aku duk telek dari tin ke tin tgk bahan2 kat dalamnye dan aku rasa inila kot terbaik*. nak beri yg terbaik untuk anak sendiri tak salah kan? n YeS mmg aku cerewet! ok2.. semalam..sepanjang hari aku rasa gundah gulana

Beeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!

Image
(encik google, mekasih la ye utk gambor ni..cung la.:-D) Macam bes je if leh jd Bee ek..terbang kesana kumari... ari ni bz skit la..huhu.. nnti aku free aku update blog. ade cite nak cite nih..ngeh ngeh ade 2 modul perlu disiapkan minggu ini. Urgent! First seminar will be held on this coming January.. SEKIRANYA ADA PELAJAR e-PJJ UiTM YANG TErrrrrrBACA BLOG AKU NI (*mcmler ade*..ni if ada la kan..kueng2..) ADA PERUBAHAN JADUAL.. SEMINAR PERTAMA ADALAH PADA 10 & 17 JANUARI 2010 so, kenala selalu2 check kat website ye untuk updatekan diri sendiri..ngeh ngeh..kang tertinggal ketapi.sape susah..anda jugak yg susahkan.. ok..rindu nak g umah korang semua. nanti2 ngah ari aku jengah ye.. daaa....:-)

Pizza Time...

Image
Salam Ahad.. Selamat berhujung minggu semua ..semoga kalian sihat2 sokmo n hepi2 di samping keluarga tercintah..:-) Semalam kami kuar jalan. Aku teringin tol Pizza..ala yg dalam iklan tu..*termakan pujuk rayu pengiklan.hahha* As my wish, hubby layankan aje..Laju aje coz its on me *cess* tu untung sorang keje gomen n sorang swasta. Org swasta kan gaji ujung2 bulan..aku plak 17 hb dah gaji (sbb perayaan krismas)..so tengah aku kayo ni, aku la kene lanjer. eheheh. kat seksyen 7 ada Pizza Hut & KFC baru bukak. 2 serangkai *mcm imunisasi bb lak..hehe* macam bes..tapi takpelah, sbb aku rasa nak g sedekah duit aku kat Pizza Hut kat SACC mall la..*keh keh keh* The Pizza?? Yummehh...aku suker aku suker..4 bintang.. Abang botak ni pon teruja tgk pizza tu..ngeh ngeh ngeh..*hepp, lom leh mamam lagi. Puree epal ade..nak??* (sorila ye..muka aku terlebih inteprem utk posting nih..hahahahah =))=)) jgn mare arrr..) lepas makan2..gatal gelenya (kata org ganu) g masuk dalam SACC. Tgk2,

Check up Rafiq @ 5 months

Image
Salam semua.. Cuti 3 hari ni korang tak g mana2 ke? Hari ni sepanjang hari digunakan sepenuhnya untuk basuh baju yg berlonggok tu sbb dah 2 hari umah aku takde air. Sib baik malam semalam air baru ada..lega seh. rimeh tgk baju yg banyak tak berbasuh. Lagipun encik suami kan baru balik dari Kota Tinggi pergi melawat arwah, so dia banyak tidola..aku pon tak kisah la sbb kesian, drive pegi balik..jauh tu.. So, ari ni baru plan nak kuar..ke Pizza la kite ye..terigin la pulek..heheh Ari khamis baru ni rafiq cucuk utk 5 bulan punyer. Aku suka suki pilih tarikh mana2 untuk cucuk sbb aku g klinik berbayar.If pegi PPUM, bulan satu ni temujanjinya. Dan sudah pasti, kat sana akan cucuk 2 sekaligus. Aku ni tak sanggup nak tengok anak aku kena cucuk 2 sekaligus. Boleh demam tau. Berat Rafiq dah 7.7 Kg..naik 700Gm dari bulan lepas..okla kan..janji naik beratnya. if susut risau la plak kan. Masa dia tak sihat tempoh hari, kat DEMC timbang berat dia 7.5 KG..then aku rasa badan dia cam susu

Kawan Baik Hubby aku Meninggal..Al-Fatihah untuk Arwah

Image
Hari ni aku ke klinik untuk Check Up Rafiq..Cucuk utk 5 Bulan. nanti2 aku cite pasal perkembangan rafiq k..takde mood ari nih masa kat klinik, kami dikejutkan ngan berita kematian Kawan baik hubby. Mula2 berderau jantung aku. Sbb mcm tak percaya. Arwah ni sihat walafiat! Sihat maksud aku takdela sakit terlantar ke apa ke.. Mula2 kami ingat accident. But definately wrong ok.. Arwah mati dalam Tidor.. Oh..sungguh indah..diambilNya dalam keadaan yang tenang, tanpa kecederaan, tanpa cacat cela. Posting aku kali ni sbb aku nak citer kenangan sepanjang aku kenal arwah nih.. Nama dia Aidil but dikenali kalangan member2 dengan nama KARAT..i dunno why. maybe kulit dia kot..or jiwang karat..hehe.. depa ni mmg ade nama timangan masing2 msa zaman blajar kat UiTM dulu.. Arwah ni rapat ngan hubby since zaman U lagi..sampai la dah keje n duduk satu rumah..then bila dah kawen, masing2 bawk haluan masing2...pernah la kami zaman bujang kuar sama2 tgk wayang ramai2.. Arwah sangat2 baik pad

Cerita Basi..keh keh keh

Image
Aku dah lupa la nak update pasai cite Raya Haji ari tu.. kira boleh lagi la kan aku nak pos pasal ni..dah lama duk simpan dalam lappy. then mai la cite2 terbaru. terus lupe nak hupdate pasai nih....ngeh ngeh ngeh ermm...mohler kita nengok..nanti aku cite base on gambor k.. Raya haji ari tu ..aku n cik abe dah setelkan tanggungjawab kami iaitu..buat Akikah utk putera kami..si botak rafiq. masa ni proses akad jual beli. kami adik bradik kasi sembelih sekor lembu. mak aku pon tak ketinggalan. nak join jugek. :-D si pengembala lembu tu abang aku la. dia dah jadi pengembala lembu berjaya sekarang. wakakakaak...wah, kaya la mu cik rosid. keh keh keh..kami buat kat umah dia la ni. sebb senang, lembu dah kat sana. tak perlu angkut2 ngan lori bagai.. (abang aku ni, sejak jd pengembala, jd itam legam daa...ari2 g cari rumput utk lembu2 dia..huhu) Inila lembunya. muda lagi ni. n of koz dah cukup umur la..dia kuat makan kate abang aku. so kejap aje udah gumuk.. gambar ngah sembelih aku tak

My boy takut ngan Strangers!!

Image
Rafiq ni aku tgk dah mule takut ngan org2 yg tak dikenali. Dia akan merengek tak pasal2. Geram pon ada..GGrrrrrrrrrrr... Last weekend g kenduri anak bos. Masa mula2 sampai ok lagi sbb masa tu tak ramai lagi tetamu yg dtg. Kami2 staff tolong2 bos apa yg patut la kan. Ada yg jd Usher, jd penyambut tamu, tolong bagi Goddies dan mcm2. AKU?? haihhh..aku tak dpt nak tolong..*sigh*.. Rafiq asyik merengek if dia ngan org lain. even ngan abah dia. Geram rasa nak picit2 je. Mane datang ntah perangai dia camtu. Before dis elok aje duk ngan org tak kenai..i mean cousins dia, makcik2 n pakcik2 aku... Last2 dia ngamuk. Time tu abah dia ngah makan. Biasala, kami selalu gilir2 makan if pegi mana2..Then aku g cari surau utk susukan dia. Tengah2 nyusu tgk2 mata layu...upenye nak tido. Lepas nyusu n tepuk, aku bagi abah dia sbb lapar weh..tak makan lagi..Hehehe Abah dia pangku mula2 tu, last2 letak atas meja..wakakaka..wat lawak cik abe aku nih..but dia still pangku la jugak..eheheh.. Ok fine, ingatka

Mama CygBaby Giveaway

Image
Yes. My 2nd participation in Contest/Giveaway. ade kawan baru aku.. MummyQi s masuk giveaway ni..cam bes lak..ehehhe Penganjur ni nak buat amal jariah katanye..bagusla tu. Buatla banyak2 ye..kang ramai dpt adiah pree..ekekeke..Muraah rezeki..:-) Ianya berlangsung dari 15-31 Disember 2009 ye kawan2..so, sape yg rasa berminat tu..mohler kite join ghamai2...nak tgk syarat2nye tu..leh la terjah blog nih.. Kedai Lampin Kain Moden kedai ni jual mcm2..antaranya Cloth Diaper Baju kebaya Indon Acar Cindai dan banyak lagi (menyusul katanya) Rasa terpanggil untuk masuk ni sbb ada gambar yg paaaling aku suka untuk dipertaruhkan. Gambar ni hubby masa aku bergurau2 dengan Rafiq. Candid tau. :-) gambar ni masa g kenduri anak bos.. oh...how much i love u my son...tak terungkap!. im proud to be ur mom...the choosen one by Allah. waktu yang ada akan ku gunakan sebaik mungkin untuk membelai, membimbing, mendidik dan berikan yang terbaik...hanya untukmu anakku. cinta & sayangku padamu hing

Stok EBM aku yg Lasstt!

Image
Uhuhuhuhu.. akhirnya...abis licin stok EBM yg aku duk simpan.. actually stock aku takdela banyak..tapi before demam adela dalam 20 oz ++ 3 hari berturut2 aku korek stok EBM..dan skang hampir licin..camno tak korek..abis tu dah ari2 pam hanya dapat 11 oz..but aku still bersyukur sbb susu masih ada even dah sikit... aku harap sgt2 susu aku akan byk kembali mcm before demam tempoh ari.. at least aku akan teruskan menyusu rafiq sepenuhnya hingga cecah 6 bulan kan kan kan..manela tahu..ade kezutan buat aku ke...ekekek.. ini bekal rafiq utk esok..17 Oz semuanya... alhamdulillah..sejak semalam rafiq nampak cam kenyang bila lepas menyusu. burrrpp panjang..hehheh u know what, since demam..susah nak dengar rafiq burrpp lepas nyusu..itu tanda dia tak puas or tak kenyang. sian kan..yg buat aku terharu tu, rafiq tak meragam..dia just merengek2 kecil je..then tido balik...tu sbb aku bagi solid food.. BUT..aku still takleh nak pam utk wat stock..haihhh...cukup2 utk dia minum je... yang jd masa

Tak tau nak letak tajuk ape

Image
Salam sabtu.. hari ni baru leh guna tenet. cik abe outstation.g johor.berukband lak ade sekor je..kenala tunggu giliran utk guna..kkikkikik. dia baru balik mlm td. apo laie, ari ni..beruk ni sy bela ye..keh keh keh ok2..ape aku nak merapu ari ni ye sampai tak tahu nak letak tajuk hape. ade kawan2 tanye pasal posting aku before ni takleh view kan. hehe. ari kamis tu tatau pasai ape aku nak post ade msalah. samaada server uitm yg masalah or pc aku yg buat hal.huhuhu..ape2 pon, tajuk posting tu ialah Aku Dalam Dilema. Dilema tu adalah pasai susu aku dah makin kurang. sejak demam tempoh ari, susu aku tak jd banyak mcm sedia kala. puas aku duk pikir. nape nape nape?? Supplement ? MAKAN Nasi & Sayur? MAKAN Susu anmum? MINUM Air kosong? MINUM ( kat ofis hampir 2 liter sehari okeh) lepas solat berdoa je mintak2 susu aku mai balik kan. pastu muhasabah diri sendiri, pujuk diri sendiri..maybe dah tiba waktu utk aku bagi rafiq susu tambahan or solid food. mungkin ade hi

Lucu Sunggoh!

Image
Semalam aku EL kan. ekceli aku dapat award...3 in One..kikiki DEMAM + BATUK + SELESEMA amek ko..haha..maybe jangkit rafiq. sbb aku duk sedut flu yg kuar idung dia. tapi aku takdela sedut beriya. sbb doctor tak sarankan sgt. Ianya leh sebabkan Trauma! ape yg aku nak share ari nih...agak melucukan la.. tadi aku g klinik. semalam aku tak g sbb malas nak g..boley? ni ha bendanya.. Dalam duk baca arahan dalam bahasa omputeh tu..aku terjumpe perkataan dalam bahasa melayu pulek..boley ke cik senah oi? kah kah kah bila ditenung..eh, betul ke indications ni?? td rasa cam english. dah jd melayu lak dah. kah kah kah..sabar jelaa... rasa cam bahasa rojak yg aku duk taip dalam blog aje..kui kui BoSssSSSsss...sy malas wat keje? Leh dak? sy nak titun...Krooohh KRoohh Kroohhh..... ***ari ni hasil pam susu td jatuh merudum. Sbb aku demam kan. Sigh. Dahla stok susu dah makin kurang. tak sampai 20 Oz je ade dalam peti tu..sempat ke ni nak sampai ke 6 bulan?? Ya Allah...permudahkanla segala2nya..

Rafiq is 5 Months Old

Image
Dalam tak sedar anakku dah 5 bulan..Subhanallah...Maha suci Allah... Semoga Engkau permudahkan segala2nya ya Allah..Berikanlah anakku kesihatan tubuh badan yang baik. Jahuilah dia dari segala malapetaka & perkara2 yang tidak elok..Aminn.... Jom tgk perkembangan Rafiq @ } -- ::: Dah tak suka aku baring dalam riba aku. Mesti nak duduk..Dikeraskan badan dan kepala nak duduk. ::: Suka Menyusu dalam keadaan baring sahaja. tak suka aku riba.aduhai.. ::: dah tak reti duk diam. Diriba melurut ke bawah. Dikendong dilentik2kan badannya..jd bentuk U terbalik. Haha. ::: Pantang tgk cermin.. Sengih2 cam kerang busuk tgk upe sendiri.kikikik ::: Sebelum lena nak tido..akan kuarkan suara sampai dia tertido. mana datang tah pe'el baru nih. ::: Suka menjerit2.. cering kata org ganu. ::: waktu tidonya makin tersusun.takdela berjaga sampai kul3 ke kul4 pagi lagi. ::: semua benda yg ada disekeliling akan dicapai dan dimasuk dalam mulot. zaassss...tak tersedar aku.kdg2 tu

Rafiq still tak Sihat & Dah leh meniarap skit2..

Image
Salam semua Hari ni aku EL..terpaksa la. Rafiq still batuk. But dah ok banyak dari jumaat lepas. then berak2..aku rasa cam ringan skit badan dia. Dia berak2 koz kahak2 kuar melalui stool dia..hehhe.. ntah tinggal brapa KG la tu ek.. Rafiq dah leh meniarap skit2 since beberapa ari ni. tapi still tangan dia akan berlipat bawah dada dia..tangan kiri..hehehe...pastu mulela bising2 sbb lenguh n sakit..dia tak reti lagi nak alih sendiri tangan kiri tu..but okla kan..skit2..lama2 ok la tu..:-) Awang goneng ni lepas mandi td sibuk nak meniarap. tak dan2 nak pakai diaper. yehoo..dah niarap.... okla..gtg.. nnti cite lagi..daaa...

Rafiq selesema n batuk..

Image
Aku skang kat umah MIL.. kesian abg botakku.. Batuk koh koh koh.....selesema lagi. Rafiq ni aku perasan kan...nak naik bulan je dia akan selesema.. ni First time dia batuk camtu..cam org tua pon ade. huhu semalam masa kat shah alam...semua klinik tutup sbb Cuti Umum kan.. Sib baik DEMC bukak n leh jumpe doc..ni doc biasa..Paed semua takde.. nila budak selesema n batuk..tadi pas makan ubat terus tido..sian.. malam td batuk2 then muntah kuar lendir..which is gud la kan.. doc bagi 3 jenis ubat. batuk, selesema & cair kahak. aku actually tak sampai ati nak bagi ubat.cam kesian je.dia kecik lagi.but wat to do..tgk dia batuk lagggii kesian. doc cakap dia selesema n batuk biasa je...sib baik.takut gak kene kahak ke ape bnyk dalam dada tu kan.. alhamdulillah..ari ni dah kurang skit...ciaannn boboy ibu... aku tak sampai ati weh tgk dia camtu..huhuhu...aku rasa nak ganti je tempat dia..siann...HuHuHu okla..nak g tgk Onyang Rafiq..daa....

Korang Pernah Tengok Benda ni Tak?

Image
Ape tu?? IKAN DALAM AKUARIUM ..tu pon tatau ke? ish. So what?? ehehhehe..korang ingat aku duk tgk ikan tu ke? aku tengok benda lain daa... * * * * * * * * * * * tadaaaaa.....! agagaga... cuba perhatikan..ape ada kat batu2 tu??? Ohh..bintik2 putih.. Keh keh keh... itula telur ikan geng...yang tunggu masa nak menetas kot..aku pon tak sure. Kat ofis aku ade akuarium..ade 2 ekor ikan. satu jantan. satu betina. yg jantan 3 kali ganda besor dari betina. makan banyok! Ini yg jantan..garang giler ko..mulut ngaga je. nok makang sokmo ! *padahal mmg jenis ikan ni mulut terngaga 24 jam* kui kui Ini betina...bibir ade garis pink cam lipstik. tapi takleh nak snap tang bibir dia sbb duk melilau aje takut aku amek telur dia..ahahah Tulun..tulun...jgnla amek telur akuuuu...*gamaknyela dia kabo gitula kan..* dulu kami pernah nampak telur ikan ni disembur kat kayu seketul yg ade dlam akuarium tu..tapi masa tu ade lagi ikan2 lain duduk sama ngan depa dalam tu. pastu t

Hari Ini Dalam Sejarah

Kome tau dak. Pagi tadi apekah perkara yg menjadi Hari Ini Dalam Sejarah dalam idup aku? Ho Ho Ho.. AKU LANGGAR KETE ORANG!! aku tak pernah langgar kete org since dapat lesen. di umah flat yg aku tinggal tu..parking dia..1st come 1st serve. So, bila da malam2 tu..bila parking penuh, mula duk gatal buat double parking (cik abe aku selalu buat ni) aku nak reverse..mak aih. payah seh. duk ke depan ke belakang ke depan ke belakang kete aku dibuatnya tak lepas2..(kete kawe manual, tu jd payoh skit tu).. pastu yg last tu..aku ingat dah lepas, upenye belumm daa...Tiba2 aku dengor..Gedebuk (cam tertekan tin milo)....OMG..ape aku dah buat?? :-(( :-(( (nangis tipu2) pastu aku ke depan n reverse sekali lagi (ni kira dah lepas la ni) tapi aku reverse utk tgk kemik ke??? Ya Allah..kemik ko..bulat comel je kemik tu..kete Wira. Pintu dia kemik..huhu..sabar sajela. Kete aku?? takde ape2 kecederaan...oh My Black..sib baik ko tak ape2..wakakakka... Aku dah amek no plat kete tu dan

Besnya...

Hoho..besnya..tak terkata weh! aku rasa akula org paling LAMBAT perasan akan coti2 nih..sbb cik abe yg kaborkan mlm td. n aku, ngan muka tercengang2..duk tanye...Ye ke? Ye Ke? cam tak caya je.. yela, keje bnyk weh. tak dan nak tgk kalender..agagaga *ayat poyo* 3 Minggu berturut2 cuti Umum jatuh pada Jumaat.. 11 Disember = Besday Sultan Selangor (sape2 keje kat luar selangor sori to say la ye..kome tak meghase la cuti neh.agagaga..) 18 Disember = Awal Muharram 25 Disember = Jingle bell jingle Bell...Lalalalala... ade lagi satu tertinggal daa..tapi tu dah tahun depan.. New Year ...yesss..jatuh ari jumaat gak..guullppp....besnye! asyik dong!! nak tahu kenapa aku seronot sgt? hoho..sbb aku akan dpt bersama2 ngan my Rafiq dengan sonotnye..pastu nak balik kg..jenguk MIL...jalan2 lagik..besnya.. Lalalalala...

Malam Pertama Kita...

Satu hal sebagai bahan renungan Kita... Tuk merenungkan indahnya malam pertama Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa Justeru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara Hari itu... mempelai sangat dimanjakan Mandipun...harus dimandikan Seluruh badan Kita terbuka.... Tak ada sehelai benangpun menutupinya. . Tak ada sedikitpun rasa malu... Seluruh badan digosok dan dibersihkan Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih... Itulah susuk Kita.... Itulah jasad Kita waktu itu.. Setelah dimandikan.. Kitapun dipakaikan gaun cantik berwarna putih Kain itu ...jarang orang memakainya.. Karena sangat terkenal bernama Kafan Wangian ditaburkan ke baju Kita... Bahagian kepala.., badan. .., dan kaki diikatkan Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita Keranda pelaminan... langsung disiapkan Pengantin bersanding sendirian.

Camne nak cakap ek??

Salam wow..tajuk penuh tanda tanya weh. Huhu cite nye camni..semalam masa ambil rafiq kat umah pengasuh, MamaCt cakap.. "anak ko ari ni lapar aje..susu ko dah abis sejak pukul 2 petang td" What????? aku bekalkan 15 Oz if tak silap. n mmg biasanya 15 oz akan ngam2 sambil tunggu aku pegi amek rafiq kan. pastu akak tu cakap.. "akak bagi nestum. Abis dia asyik bising mcm lapar lagi tak cukup2 nak makan" What????? ini mmg mcm melampau pon ade.. Dia tak tanye aku dulu even leh bagi mkn ke tak? aku dah pesan bnyk kali..if tak cukup susu, call aku..aku leh g anta susu untuk rafiq..isi borang kuar kejap. Bos aku paham bab2 anak2 ni..dia tak kisah if aku nak kuar kejap. Janji keje jalan... aku mmg dah nekad nak bagi solid food kat rafiq bila dah cecah 6 bulan.. sedih weh..aku tak dapat bagi makanan pertama untuk anak aku dengan masakan dari air tangan aku sendiri...haihhh...*sigh* Actually, aku pernah beli nestum beras tu (atas nasihat org2 tua..depa cakap anak ko

Ohh...Abang Botak

Image
Quick Update Im Bz like A Bee..hari ni baru masuk kerja lepas cuti raya haji. besnye cuti lama2, cuma yg tak besnya balik ke kampung jem, balik ke shah alam pon jem!!! modul nak di format bertimpa2..so, bila dah relaks skit nnti baru nak update..nak update kat umah mmg tak dan la..melayan rafiq aje kejenya..huhu.. just nak inform..Rafiq dah Botak..hahaha..Kelakor weh muka dia bila dah botak. Bila tgk pagi2 bangun tido..Eh, anak aku ke ni?? wakakakka...Iyela, dah 4 bulan setengah baru nak buat cukur jambul n botakkan kepala anak..hehehe...Rafiq lahir ngan rambut yang lebat, bila dia botak rasa cam dia baru lahir n takde rambut je..kikikik okla..nnti2 update pasal Majlis Akikah, Korban lembu, Jukur Jambul, Sesi botakkan rafiq, bakar2 daging, Besday Ika n baaanyak lagi nak cite pasal Raya Haji baru2 nih... tgkla bawah ni..gambar My Abang Botak...kikikik... sekarang suka main jelir2 lidah..ish! Abang botakku Tido sambil berfikir ape ntah tuh..tido pon nak bergaya ke awang