Thursday, April 22, 2010

Bertemu Rakan Blogger & Carrot cake

Salam..

Dah agak lama nak buat posting ni, tapi tertangguh sebab kesihatan rafiq.

Minggu lepas, aku jumpe kawan blogger yg agak baru aku kenal..tak sampai setahun lagi.. Yg aku kenal sepanjang berblog 2 tahun ni aku tak pernah jumpe, alih2 jumpe mak iti ni..tula jodoh namanye..betul dop siti? ngeeeee

Kami bukan saje2 p jumpe, aku order kek ngan mak iti bebenornye..

Yg lawaknye..mule2 aku dah lupe yang aku ade order kek ngan Siti. Bukan apa, rafiq kan tak sihat..plak tu dah ingatan ingat kat rafiq je..lepas lepas tu baru teringat yg ade order kek..ahahahahah...boley?

Aku ade order Carrot cake ngan Siti..nanti leh la terjah blog dia tgk..ade mcm2 lauk & kuih2 yg siti pandai buat. dia ade online bakery shop tau..leh tgk SINI.:-) *free promo ni siti..nanti leh bagi cream puff yg ari ni siti dah buat tu* agagagaga


disebabkan aku teringin carrot cake, aku tempah kek ni seketui. Siti mcm berat ati nak terima sbb takut dia takde kelapangan..tapi disebabkan tak nak hampakan aku..dia cuba juga buat..

Sedapp...jgn lupe order kat kedai mak iti if nak nerai ye..



Inila rupa kek nye...Sedap..

aku saje nerai yg cream cheese..sbb sebelum ni dah makan yg guna krim icing biasa tu..disebabkan cheese agak masam, so conclusionnya krim icing biasa adalah lebih sesuai utk tekak aku bila makan carrot cake...





Ha..ini mak iti *panggilan aku utk siti*
tinggi orgnye..tgk dia tunduk masa amek gambor ngan aku..cheesedale la siti ni..nampak sgt aku rendah kementot...ahahahahahah...


kat bawah tu..rafiq ngah tido, mak iti g cium dia..terus terjaga n nangis tgk org tak dikenali..eheheh..dahla masih demam..cian dia...

mak iti, nanti ade masa lagi kita jumpe ye. mak iti pon dah jemput aku g umah dia tu..nanti leh pekena cream puff yg gebu2 aku tgk mak iti buat..ahahaha..

thanx siti!


ok2..tentang rafiq..alhamdulillah dah makin ok..cuma aku rasa di mata aku cam rafiq sangat susut tubuh dia..bila kendong pon dah rasa ringan. Oh..i miss masa rafiq bambam..


mmg semua budak camtu kot ek? ade masa bam bam n then susut...uhuhuh...

takpelah..nnti kita buat adik bambam utk rafiq ye..agagagagaga....opps..itu tunggu dulu naaa..not now..:-)

thanx utk korang yg beri byk komen membina ttg kesihatan rafiq n susu aku tu..thanx a lot! aku sgt2 hargainye...




p/s: ari ni start kol 10 - 3 petang..TNB cakap area ofis aku takde karen..memandangkan dah takde karen duk dalam gelap, panas & ari ni plak dah gaji..leh tak aku kuar berseronot2? ahahahahha..gurau je..ngeeeee



13 comments:

Siti said...

hahahhaa....adoii la rose..tu la, nak tangkap gambar tu siti kena tunduk sikit...tu pun nampak jauh lagi beza ketinggiannya tu...hahahha...

nanti nak dtg rumah, bg tau la..insyaAllah..ada kelapangan siti buat cream puff tuk rose...hehehe

firahadifa said...

x tau lak siti pandai wat kek, huhu... bagus2..

Cik Puan*PIE said...

sodap nmpk kek tu...tp sy kena puasa kek la bt masa ni...
* alhmdulillah rafiq makin sihat ye. mng susut klau demam or xde selera makan.biasanya dia nk mringankan badan untk dpt sesuatu..mcm bjln ke..bdiri ke..merangkak ke..mgkin ni salah 1 nya...apepun, rose jgn risau sgt k..

Ena said...

best la kan!.. leh jumpe2 ngan member blogger camni.. nampaknyer en apun kene order gak la ngan siti.. leh la jumpe nanti.. :P

Alhamdulillah.. dah beransur baik ye rafiq.. camtu la rose.. kejap naik kejap turun.. tp kalo dah turun tu amat la amik mase nak naik balik.. tu anank2 ena la.. tp si kakak pulak makin menyusut skrg nie.. kesian pulak tengok badan deri cam tak cukup makan jekkk rupernye..

♥ Reen ♥ said...

nmpk sedap kek tue...
nak ckit mek rose ada lagi x?huhuh

alhmdulillah rafiq smkin sihat...
smoga sihat slalu yea

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siti,
ahahaha..cheesedale la siti..wekekkeke..
ok2..besnye mak iti nak buat cream puff..wekekek


afidah,
ye..mak iti pandai buak kek. p terjah umah dia..ehehe


hajar,
hoho. sy pon sepatut puasa. tapi biasala. dogil. tu makin gumuk skang sbb makan je keje..uwaaa

oo..camtu ye hajar?
yela kita ni ibu muda. tak byk pengalaman...thanx hajar..:-)


ena,
leh la order nanti mek na..wehehehe.
eh if nak jumpe kite pon boleh jugak mai la i-city lagi..nnti kite p sana..wekekke..

ye mek na, makin ok..cuma kerisauan tu tetap ade..takut berulang..

ooo..camtu plak eh..mmg nampak si anis tu cam susut mek na..tapi takpe..janji sihat..


reen,
dah licin reen..wekekke bagi mak mertua skit, dak ofis skit, makan sendiri byk..ahaha

thanx reen..:-)

LYaFRINA said...

waaaa..bestnyer jumpa mek iti...
kite ni bila lg rose???

**serius..siti mmg pndai masak la.. untungla laki n ank2 dia...

mamalieyna said...

ooo..dh jd pelanggan siti ghupenya! ^_^...dpt berjumpa-jumpaan lagi..

huhu..dh gaji eh org gomen, mau pau en suami aa camni! :)

MOMMY NADIA said...

hehhe..best boley buat kawan baru kan?
me too pernah jumpe blogger fren ;)

p/s my Adam tk pernah susut walau demam terok tk makan..maintain aje..!

chugie said...

wah. syoknye tengok kek tu, nampak cam sedap je! mintak skit bley??? huhu..

emm normal kot rose, budak2 ni kejap naik, kejap turun.. cam fatin gak.. :P

org kate, selagi budak tu x cecah 2 tahun, selagi tu lah die akan kene demam, sakit n mcm2 lg ler!

Dee said...

nampak sedap je cake tu..tp carrot cake k dee kureng sket..alolo..ciannya rafiq..tp cute ar..

Uda said...

huishh.. tinggi betul mak iti .. tak sangka..

kek yg mak iti buat tu nampak gebu.. mesti cedap kan ..

alhamdulillah rafiq dah beransur sembuh.. semoga sihat sentiasa...

mamaaerish : said...

ros mmg comey pn... hik3...

alhamdulillah la rafiq dh improve... mmg gtula ros... tgk jer si aerisha tuh... biler dmm jer trn berat... hu3