Friday, April 23, 2010

Senarai Peserta GA & Reveal the answer!


Salam..

Ohhh..masa sungguh cemburu kite kan sekarang ni kawan2? kejap2 dah tengah hari..tgk2 jam lagi..dah dekat kul 5 nak balik dah....keje berlambak..sapo nak buek tu? uhuhuhu

ok2...Semalam adalah last day untuk penyertaan GA yang aku anjurkan buat julung2 kalinya ni..Agak memberangsangkan penyertaan yg diterima..Agak2nye if aku suh tinggal URL je sure lagi ramai join eh..wekekkeke.. takpe2..nanti2 ade rezeki lagi aku anjurkan GA lagi..:-)


Kat bawah ni adalah senarai peserta giveaway..ade beberapa penyertaan yang telah aku highlightkan guna kaler MERAH..itu adalah penyertaan yang terpaksa aku batalkan kerana tidak cukup syarat.

syarat2 penyertaan adalah:

  1. Jadi Follower PotPetMekRose
  2. Masukkan blog ini ke Blog List anda
  3. Letakkan banner contest di side bar & link back
  4. Buat satu entry tentang contest ini
  5. Jangan lupe tinggal link korang..nanti senang aku nak terjah.
  6. Teka gambar di bawah


Actually ade beberapa penyertaan juga tak memenuhi syarat seperti tidak menjadi follower & tidak letak banner di side bar...tapi disebabkan mereka ada effort utk membuat posting khas utk GA ini..sy terima ngan hati terbuka...:-)

YANG KALER MERAH TU MMG DISQUALIFIED TAU!

  1. Mamalyna - Goodies (tisu poket, kalendar kecik & Keychain)
  2. Ayuselalu - Kuih Bulan
  3. Sarah - Key chain
  4. Izancute - duit raya
  5. Syakila - note book
  6. Inahasan - Coklat
  7. Ogy - TIDAK MEMBERI JAWAPAN (Dah tinggal komen suh bagi jawapan, tapi peserta tak bagi respon..sorry ogy..nanti cuba lagi)
  8. Sofiah - Kuih Bulan
  9. Anin - Kuih Bulan
  10. Chugie - Cookies
  11. Kak zue - Kuih Bakul
  12. Rosilah - Kuih Bakul
  13. Juniza - Goodies (keychain, note book)
  14. Kak Dee - Fortune Cookie
  15. Zai Kulim - Key chain Fly
  16. Bonda - Biskut Coklat
  17. Softie - Butter Cake
  18. Nana - Kuih Bulan
  19. Nida - Kuih Bulan
  20. Nuraarin - Fortune Cookie
  21. Ena - Keychain firefly, kalendar & kuih bulan
  22. Lily - cenderahati 4 baby ( jam tangan & duit RM 5)
  23. Segalanya kuterima - Duit
  24. Inasepi - Coklat
  25. Alynnz - Voucher
  26. Zimah - Limau mandarin
  27. Gina - Kuih Bulan
  28. Sara - Healthy Nut Bar
  29. Ita - Keychain
  30. Sal - Kuih Bulan
  31. Lya - Kek Bulan
  32. CkYnHashim - Fortune Cookies & Voucher
  33. Nadya - Keychain Firefly
  34. Tunoor - Keychain
  35. Bunga - Kuih Bulan
  36. Em's Family - Fortune Cookies
  37. Anwar - Kuih Bulan (TIDAK MEMBUAT POSTING KHAS UTK CONTEST INI)
  38. Mamalieyna - Kueh Bulan
  39. MieMiey - Chocolate Bar
  40. Zai - Kueh Bulan
  41. Ayu Idris - Voucher


ok...jom nengok apekah jawapan yg buat org tertanye2 & sambil garuk paler duk pikir ape kebender dalam tu kan?

ni ha bendanye..jeng jeng jeng....


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



MARBLE CAKE!



Agak2 korangla..ade tak orang yg teka jawapan dengan TEPAT??

NGEH NGEH NGEH...

TIADA okeh!

so...memandangkan tidak ada jawapan yg TEPAT, selepas berbincang dengan beberapa juri (kawan2 & suami aku)...aku decide nak random jawapan yang HAMPIR TEPAT iaitu:

  • Kek
  • Kueh bulan (moon cake)
  • kueh bakul

keputusan adalah muktamad!

if salah teka..jgn putus asa ye..dah nama pon contest..leh la cuba lagi di lain hari...

thanx for joining...aku sgt2 hargainya..

next posting adalah resultnye ye..tunggu...:-)


18 comments:

Dee said...

yeah..aku kalah..hahaha..

CkYnHaShiM said...

kek marble..huhuhuhu..x pe..x de rezki..lenkali leh cube g kan klau ade..ngingingi..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

owh..kek rupanyer...
Mmg kelaut sungguh jawapan Lily..
ekekeke..
Apapon..Good Luck yer kpd yg hampir2 jwpn tu.. :)

MOMMY NADIA said...

hahaha..kek ngupenye!!

Ammi Sara said...

kih kih kih..
mcm mana lah daku tak terpk marble kek ni, kwang3x....

mamalieyna said...

yeaa jwpn kita diterima la! best2x..arapnye mengena la namaku! weeii.. ^_^

Farra Rizal said...

Jom join blog kite yg baru…blog lama (mybaby-farisha) problem…coz x view new entry…tengah bengang gile niey

Ni blog baru saye…

http://terataimewangi.blogspot.com/

ade yg menarik tau…nak layout muka sendiri??trylah..

mamamiera said...

walaa... kek marble rupanye..
xpe janji kek bulan ku di terima.. ;p
harap2 mengenalah nombor aku.. hehe ;)

Siti said...

alahai, dah reveal yer..asal la siti terlepas contest ni..hr tu mmg nak masuk..huhu...asyik duk fikir jwpn sekali terlepas lak..takpe la..len kali klu mek rose wat lg, siti cepat2 joing.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak dee,
weheheheh..takpe2..nanti sy wat lagi..:-D

CkYnHashim,
thanx sudi join..takpe, leh join lagi pas2 ni..akan menyusul GA lain..insyaAllah..keep in touch ya..:-)

lily,
weekekek..lucu juga tau lily bila tgk jawapan lily..takpe2..nanti leh cuba lagi..:-)

mommy nadia,
weheheheheh

sara,
tula namanya main teka2..if betul leh adiah..if tak betul..tak dpt pe pe..ngeeee

iena,
jeng jeng jeng..tunggu..gud luck ye

fara,
thanx jemput kita..nanti kita jenguk ur blog ya...mesti bes siap leh wat muka sendiri lagi as layout..:-)

zai,
gud luck naaa...:-)

siti,
siti memang..tamo kawan dah..(sambil paling ke laing) uhuhuhu

zue @ annaleeya said...

salah eh??? xpelah, kuih bakul diterima kan???? mtk2la mr random pilih akak yer!!!! saspen tggu result nih.... heheh...

Ena said...

yeayyyyyyyyyyyyyyyy!!!

kompem salah.. ehehehhe...
nanti wat lagi yeh rose.. nak teka lagi nie.. hahaha

LYaFRINA said...

HEHHEHEH.. OWOHHHHHH... MELEPAS.. LYA DAH LETAK KEK MARBLE @ KEK COKLAT...

WAAAAAAAAAAAAAAA.... TARIK BALIK JAWAPANNYA!!!!

LYaFRINA said...

ROSE... WASIAT DRP KG.SEPENING LALAT.. sila jaga wasiat ni:-

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/04/aku-terima-wasiatnya-cik-moo.html

Ruziawati Bukhari said...

pandai... bt ga ye? next time bulehla kak t cube pulok..

Adyshariz said...

tahniah kepada sape yg menang... ha..ha.. aku x join sebab ter miss la contest ni..

mama_umar said...

heheheh,sungguh teror org2 yg dpt teka wpon hampir tepat =)

b.O.n.d.a said...

hehehe..sangat serOnOt sekali menjawab teka teki ini!!

nak lagi!!! nak lagi!!!
=D