Sunday, April 11, 2010

Birthday ke 30 yang amat bermakna...

Agak panjang & entry terhutang..tak sempat nak update during lunch time kat ofis..so, sementara rafiq ngah lena baikk punyer tu..aku buatla posting ni..ehhehhe..


How about my birthday? *dah tua bangka pon sibuk ngan besday* kah kah kah..
Hoho..bes woo..as usual..dari zaman bercinta, bertunang dan dah kawen..hubby aku selalu ade kejutan2 yang mmg tak dijangka...tapi yang ni lain dari yang lain sebab ramai org tengok..uwaaa...mak malu nyah!
tapi dah dapat suami yang mmg main terjah je mmg aku pon kene pandai2 la bawak diri..

last week kan aku balik ganu sebab ikut suami otstesen..
if korang nak tahu...punyela penseprise berjaya suami aku tu..dia superisekan aku dekat Booth pameran!

punyala pandai dia plan ngan sorang lagi kwn dia sampai aku tak dpt nak hidu langsung!
biasanya..tepat jam 12 ngah malam 3 april..dia akan wish. tapi malam tu dia tido. wat derk je. sedih tol rasa..sob sob sob
pastu esok pagi2 bangun pon wat derk..then sebelum pegi booth..dia cakap nak jumpe org gomen terengganu. ade discussion..sampai kol 10 pagi pon lom balik2. padahal booth kene bukak kol 10 pagi. rupanya2..dia tunggu secret recipe bukak..kol 11 baru bukak..huhuhuhu..

ok2..then balik je dari anta mak aku dari klinik *mak aku sakit telinga*, aku terus ke booth sbb laki aku tu duk tepon byk kali sbb dia cakap boring duk kat booth takde aku n rafiq..sampai2 je booth...mak aih..tgk2 terbongkang sebijik chocolate indulgance..*feveret aku*.

pastu booth MAMPU, siap tepuk2 tangan n mainkan lagu hepi besday..uwaaa...malu giler aku..rasa nak nyorok bawah skirting meja tu..huhuhuhuhuhuhu

ha..begitule al-kisahnye seperise utk besday tahun ni...huhuh. tapi yg ni takde bunga. biasa ade bunga..ngeh ngeh



Inila dianye..aku malu betol rasa masa tuh..tapi suami aku ni cam biasala..mmg muka tak malu..ehehhe.
tapi aku agak sedih sbb aku dah hantar mak aku balik..manela nak tahu laki aku nak wat seperise camni..if aku tahu...aku tak hantar mak aku balik.biar dia pon hepi2 tgk seprise aku ni...huhuh .sob sob sob


staff2 kat MAMPU tu siap tepuk2 tangan..pastu siap amek kamera aku then cakap "bagila kiss ikhlas dari suami utk isteri..baru la romantika di amor.."
sekali laki aku buat betul2..amek ko..malu mak nyah!
*sila muntah ijo tgk gambar aku kat atas ni yo! aku tahu..sure ade org nyampah tgk. tapi lantak la..aku nak tempek juga...agagagaga*




Lepas potong2 kek n bagi skit2 kat budak MAMPU *sbb booth lain suami aku tak geng sgt*. then yg lebih aku wat balik bagi kat anak2 buah & mak cik2..


Inila geng2 MAMPU yang sporting habis..siapkan mainkan lagu birthday n umumkan ade seprise birthday..org lalu lalang tgk aku..uwaaaaaaaa..
yang tudung oren tu, suka kelek rafiq ke hulur ke hilir..gerammm katenye..



Malamnya tu..hubby ajak abg aku *ayoh de rafiq* makan2 sempena besday aku. Ini restoren peberet kami sekeluarga..selain makanan laut yg fresh, ada byk menu yg mmg kecur air liuq la..meleleh!
dahla murah..sedap la pulok!
aku lupe nak snap nama restoren. sbb nama dia agak pelik..yg pasti kat bawah flyover dekat masjid terapung.



sampai je kami jenguk2 dulu ape lauk yg ada...then baru la order..


Ini yang kami order..ade lagi tapi lupe snap. banyak sgt..sampai penuh meja *tahula suami aku tu, if order makan mak aihhhhh*
kami order sotong goreng tepung (sedap giler, rangup!), 2 ekor ikan merah bakar, sekor ikan siakap 3 rasa, tomyam, sup daging, telur dadar, satay, kailan ikan masin, kangkung goreng..semuanya utk 9 org makan..hanya RM100..mmg berbaloi n murah giler!
kalau kat shah alam, jgn harapla leh harga camnih


Jemput makanggg....ngeeee


restoren ni mmg sentiasa penuh ngan org..korang tgkla kat belakang kami tu..mmg penuh sentiasa...sbb sedap n murah!
yg dalam gambar ni..anak2 abang aku..amirah, ayuni, atikah & ammar..
ammar tu depa panggil kembar rafiq. hehehe

inila bonda aku yg tersayang..:-)
yg membesarkan kami 8 beradik tanpa suami sejak aku berusia 4 tahun lagi...ayah dah meninggal 26 tahun yg lalu..
lepas aku ckp ari besday kita mok...mak aku terus ckp,syukur..semoga panjang umur...then aku tgk dia g solat..upe2nye solat hajat utk aku & 2 lagi anak iaitu akak & abang aku yg jatuh 1 april besday mereka..solat hajat moga sentiasa dilindungi oleh Allah katenya...sebak aku weh!



ok..tu je cite pasal besday aku..
dan hadiah utk 3 series punyer besday...

treng


teng


teng


teng


iye..hp..thanx abang...muah2..kat wallpaper gambor sape lagi..abg botak aku ler..ngeh ngeh!

dah lama tk berganti hp..aku ni jenis guna hp guna sampai lunyai..
begitu juga ngan brg2 lain cm kasut...mmg aku taram sampai lunyai baru ganti..hoho..hp ni dah beli 2 bulan lepas sbb hp aku dah jem teruk.



hubby aku cakap ade lagi another suprise..apola gamaknye eh...huhu..layankan ajela..:-)


ok..daaa..selamat berhujung minggu.....zzzzzzZZzzzzz....


22 comments:

JajaPLuG said...

rose,

bape dood nk charge klau ai anta asben ai BERKURSUS ngn dia utk mjadi asbeng romantik???? kekekekekek

asben kiter ni rok kapak... tak reti nk romntik2 cenggini... waaaa mak jeles ngn ko nyah!!!!

neway, hapie belated besday darling... semoga murah rzi @ pjg umur...

**sori klau ayat ada typing eror, sblh tgn tgh tampung beras 12kg a.k.a ank bujangku tgh bf.hehehe type sblh tgn ja nih....

Mimie Fazira said...

sporting u husband mu acik rose ... hikhikhik .... romantik gitew ...

Ena said...

Best nyerr & terharu ena bace kisah besday mu tu rose.. sampai melelh air mate weyh.. bukan sedih tp tompanh heppy.. Moge happy sokmo la yeh!..
best la dapat asben yg suke wat surprise cenggitu.. ena lak yg suke wat camtu.. asben memg x reti.. tp x kisah pon.. heheh..
paling best tgk picture kiss dr ur hubby tu rose.. seyes cakap.. meleh aku tengokk.. bukan jeles.. tp rase terharu pulok.. lebih2 lg yg mak rose siap wat solat hajat tu.. rindu kat mak & ayah kat kg. lg wat ena meleleh.. cengeng sungguh.. uwaaa..
btw.. moge kebahagiaan itu milikku buat selamanya rose.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Meriah nyer rose..
Bestlah dpt husband yg romantik nie..siap wat suprise..
& suke lah pic..kiss from ur hubby tu..Romantik sgt... :)

belogpizet said...

romantik...die x de wat kursus sambilan ker ajar encik somi kite jd romantik gak...muehehe

mamalieyna said...

waaah rose...surprise bangat ni...best gilerr rasa kalo ditmpt rose ni..huhu..malu gak eh, depan2 orang..tp tula..surprise katanye ye..! hehe..best! hadiah pun best..lawaaa aaa, suka..sesuai tuk pompuan kan..^_^

bab mak tu..huhu..tetiba sedih lak, terharu kan..

chugie said...

amboi, bukan main sonok ye awk rose... dpt surprise dr hubby. memang syok giler lah.. romatiknye lah cik abg awk ye..

best plak tengok seafood tu.. murah plak tu eik?

nampknye nk kene g ganu ni..

firahadifa said...

romantiknyerrrr... weeeeeeeee

Kucing Merah Jambu said...

wah sebaya kita rupanya..sudah masuk version 3.0 eh kekekee..anyway semoga pan jang umur murah rezeki yeh :D

Intan said...

Alahai, sweet nya ur hubby buat surprise utk wife terchenta! Suka suka tgk dan baca...

Mesti happy sesangat rose ari tu kan ;)

Joyah Sempoi said...

hai rose..bestkan dapat surprise?..hehehe

kita pun pernah dapat surprise masa anniversary last year, sungguh tak sangka..menangis pun ada, dpt pulak hadiah yang tak disangka2..:)

husband rose keje MAMPU ke?..dulu kita before p sini, posting dekat situ...:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

jaja,
kah kah kah..if ur husband baca ni siyes dia gelak guling2 tgk dood romantik abis..=))

thanx..dah tua pon..angka 3 kat depang..ehehhe

hahahha..beras 12 kg? tu la hasil dari susu ibunya..eheheh:-)

mimie,
heheh..husband acik mimie pon sportiing n suka wat seperise gak kan...:-)

ena,
thanx ena atas keharuan mung tu..kita hargai sgt2..:-)

ye mek na..pasal mok kite tu, kita pon terharu sgt2..mak bkn main syang..tapi kita ni selalu la dok endoh cakap dia..uwaaaaa

lily,
actually pikir 10 kali nak letak ke tak gambor tu..sogan bebenornye..ehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

pizet,
kursus? kah kah kah..korang ni wat lawak la..gelak guling2 sy kat sini ha..=))

iena,
heehhe..mmg malu betul. yg sebab terlalu malunya..belum ape2 den dah tiup lilin tu..=))
hp tu nampak feminin. tu berkenan..:-)

chugie,
mmg murah giler chugie..bayangkan mkn ramai2 camtu baru RM100..sedap pulok tu..:-)

afidah,
hehehehhe..woooweee...ngeh ngeh

KMJ,
sama ye..ehehe..ye makin tua!
thanx..:-)

intan,
thanx kak intan..
mmg sonot but segan giler..ahahaha

madeha,
ye ke? bes kan dpt seperise..ehehe..

eh..hubby kita bkn keje MAMPU. madeha kene baca posting sebelum ni dulu baru tahu dia keje apa..ehehhe

mama_umar said...

heppy blated besday mekrose,heheh,touching gitu ;p..rasenye adiah GA catlina tu mmg slh 1 adiah sebeday jugakla kan =)

Ammi Sara said...

Wah bestnyer!
malu pun malu lah tp memorable kan, bestnyer................(berangan baba of the heroes wat mcm tu kat ammi) hehehe...:p :p
Neway, enjoy it! welcome to the 3 series club! nxt month my 30 + 1, huhuhuhuhu.....:P :D

Nadiah Sidek said...

happy belated birthday! :)

Zimah's Depart said...

wah rose..surpirenya..kalo zimah alangkah bertuahnya..tp my cik abg xreti menda² sume tu..solek keta dia reti la..hoho..

Siti said...

waaaa..sungguh romantik yer cek abang tu....syok aaaa..hadiah pung beh giler..huhu...

Eh..sedapnya mkn tu..murah yg amat..bila balik ganu nok gi lah..huhu

Dee said...

wow ros..bestnya dpt surprise gitu ngan hubby..eh..murahnya mkn kt situ..nti kak dee gi ganu leh ar mkn kt situ..psst..hp cantik ar..kak dee jeles..kuikuikui..

LYaFRINA said...

waa.. bestnyer.. ada surprise.. suguh romantik hubby rose..
hadiah pon best.. mmg cute hp tu..

wish skali lg...

HAPPY BIRTHDAY Y KE-30!!

zue @ annaleeya said...

wahh... mek rose siap beromantika di amor lg kt situ... siap kiss bagai... jeles ahkak... hehehe...

tp mmg best kan klu org terchenta wat seprais gitu...

hajarus said...

wawawa... bestnyer k.rose & hubby beromantika di amor.... i loike.... semoga berbahagia selalu k...

sebak pulak hjr baca n3 akak pasal mak akak solat tu.... itu lah kasih seorang ibu tiade ternilai kan kak....

tp seriously & ikhlas... akak xcam dah 30tahun laaaaa....