Friday, April 9, 2010

Cerita di Terengganu

Salam Jumaat...


Posting tertunggak dari 3 ari yg lepas lagi....uhuhu..dah kat seminggu balik dari ganu..baru la nak post. apola mek rose nih *pok paler sendiri* hiks.

Ok2..Disebabkan suami aku ke Terengganu atas urusan kerja..Menyertai Minggu ICT & Multimedia Terengganu 1-4 april yg lepas..Kebanyakkannye adalah Badan2 kerajaan & beberapa sektor swasta yg terlibat termasuklah company hubby aku *sesi bodek kerajaan ganu pon ade nih* ahahhaha.

Lepas abis program ni..skarang bersambung pula dengan Pikom PC Fair..

so, tak banyak aktiviti luar yang boleh aku buat..kiranya nak jalan2 makan angin takdela..just duk umah luang masa yang ade secukupnya bersama mak & rafiq..puasla tok rafiq melayan cucu kesayangannye nih..

Ingat nak bersiaran langsung dari Ganu..tapi hampeh..rafiq takleh langsung tgk aku bukak laptop..sure dia terjah!

satu lagi..hubby guna laptop..malam baru boleh berinternet..if dah namanya malam..surela time aku tidor..zzzzzzz...kui.

Tengokla si rafiq tu..takleh langsung bagi peluang kat ibu dia berblog..huhu kat bawah tu..gambar mak aku ajar ngaji..adela budak2 n org2 tua yang datang belajar ngaji ngan mak aku..Dulu2...adela beberapa Datin bayar upah mak aku ajar ngaji anak2 depa..tapi mak aku kene pegi umah Datok Datin tu la...skang mak aku dah maleh..sape nak lajar ngaji..meh umah..


Cuba cari dimana aku...wakakkakaka...*badan besar bagak ade ati nak main nyorok2* ahhaahha.. Actually tu aku ngah setting booth hubby. takde staff pompuan yg turun..so aku tolong ape yg patut..disebabkan takde byk props..kami sepakat g sewa bunga2an kat kedai pengantin yg aku guna khidmat depa masa kawen dulu...


Dan inilah hasilnye..Bunga mcm lalang2 belakang umah aku pon ade romannye...LOL!
Suami aku terpaksa melibatkan diri aku untuk set up booth tu sebb bila tgk booth2 org lain..bapakla lawa.
Yela, depa dtg ngan Bas, ngan lori..mmgla leh angkut semua barang2 untuk pameran..ahahha..



Ni hari pertama pameran. as usual rafiq selalu kene cuit2 ngan org sekeliling. yang duk agah2 dia tu staff MAMPU..then depa bagi belon..suka yang amat si rafiq..sampai nganga luas mulut..kikikik



Banyak booth yg aku lawat. Antaranya booth KWSP..leh tukar alamat on the dot. aku mmg dah lama nak tukor alamat. so dptla tukor masa tu.. Dalam byk2 booth tu..aku suka tgk2 booth jabatan pendaftaran..aku berkenan pada yg satu ni..hehe..gambor IC arwah P.Ramlee...Lahir 22 mac 1929..mak aih..


Ni hubby aku..ngan preparation yg mmg last minute..if dapat implement fiber kat ganu nanti bes juga..Dapat tukar ke Terengganu..leh balik ganu kot eh..weheheh * mimpilah ko rose!* ngeee....hubby aku fiber optic engineer..so, yg korang tgk bergulung2 tu kat dalam dia ade fiber optic..bagi pengatara internet/broadband..fiber optic adalah perantara terlaju yg pernah ada...If korang tgk yang pihak kerajaan baru2 ni lanjar Unifi kan..ha benda tu mmg sebijik sebadak lah..cuma company hubby aku kerja dah lama implement kat klang valley.

Dalam byk2 booth..booth Planeterium Terengganu yg jd tumpuan hubby aku..siap ajak g amek gambor kat org bulan tu...wahahahahahah...dah la dia tinggi n costume tu rendah..dah terbongkok2 nak amek gambor...hahaha...



Sampai je umah..rafiq dah kepentan..terus ZzzzZzzz....


ok2..pas ni nak update pasal birthday aku plak..treng teng teng teng....ngeee....:-)

13 comments:

Ena said...

owyh..

best arr mung mek rose.. orang lain baru nak berkenal2an.. mung dah puah doh tengok.. x aci la camtu..hahhaha..
cute la rafiq senum cenggitu.. gewam la nak kiss..hehehe..

Siti said...

lawo la booth tu siap ada bunga semer..ni hasik kerja tgn mek rose ker?

maszmadi said...

wah!! best arr dpt pi tpt camtur, mcm2 leh tgok...
lpas nie leh arr ibu rafiq jd mak andam yerk, tlong agensi krjn display kalu ader pameran, leh tmbh pndptan...hhehe

mamalieyna said...

waah..

tak sangka ada bakat jgk mek rose ni, hias2 booth..hikhik..kira ok lah tu kan..^_^

meriah program camni kan, elok pulak si rafiq tu kt majlis ramai org gitu..tak wat perangai ye..dh becar kan rafiq..^_^..cumel..tu, saja jadikan rafiq umpan tuk org ramai terjah masuk booth ayahnye le tu..:p..haha..

zue @ annaleeya said...

ranting2 kayu menjadi shantek hasil keje mek rose... wakaka... ade bakat nih rose... tulun gubah utk akak satu...

best pameran tuh... mcm2 ada.. nak2wat kt ganu plak tuh... senyum lebar ler mek rose tuh...

Uda said...

bes nya..berjalan sakan.. hehehe sampai ke bulan

Dee said...

kak dee tgk gambar ic p ramlee tu tiba2 teringat ic kak dee..kalo rose tgk mesti gelak guling2..ic tu dh xde..tp ingat nk cari photostat copylah..nk tepek kt blog..bg korang gelak berdekah2..hehehe..

chugie said...

selamat ade rose ikut sekali, dapat ler bantu ape yg patut kn..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rafiq pon join skali
turun padang.. :)
Suke sgt Rafiq..
Ramai yg main2 ngan dia..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ena,
hheeheheh..jgn jeles mek na weh..kui kui

siti,
bunga2 sy main selit2 je..ahahah

mas,
hoho..tidak..sy tak minat jd andam2..wekekek..bidan terjun je tuh..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ina,
alhamdulillah...rafiq sgt2 behaved..:-)

kak zue,
yela kak..balik ganu..balik kampung..eheheh

uda,
itula dianye..sampai ke bulan..agagaa

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak dee,
ahhaha..sy gelakkan dulu ye kak..cepat2 kak wat posting setempek..ehehe

chugie,
a'a if tak mati kutula hubby..:-)

lily,
biasala lily, if kat situ ade bb sure jd tumpuan kan..:-)

hajarus said...

cantik la bunga2 tu... pandai akak hias...

tomey la rafiq senyum time dapat belon tu... xleh tahan lau ade depan mate hajar maunyer kene gomol ni... yuhuhuhu... ;d