Friday, April 30, 2010

Rancangan ni la yg buat kami berebut Remote TV!



Salam Jumaat..


Baru nak buat posting. Ngeeee...pagi tadi ade meeting..then as usual la..after meeting adela tugasan yg perlu dibuat..ermmmm....

ok2..apa yg aku nak cite ni, inila rancangan yang aku suka layan dari dia mula2 kuarr dulu..1st season sampai la skang..Season 7!.....selasa malam sure aku tercongok depan tv tengok rancangan ni on Hallmark channel 702 *if rafiq tak ngacau la*.



The trainer..aku suka Bob sbb lagi cool..Jillian tu agak ganaz...ehehhe..tapi mmg besla tgk depa train..




Ini yg season 5..admire giler ngan semangat Mark & Ali...both of them dah terkeluar tapi dpt masuk balik...Hoho..


Skang ni berlangsung Season 7..baru je start..tak bes sgt..kang dah nak abis baru bes sbb dpt tengok depa dah kurus..

If korang nak tahu...aku n hubby selalu berebut remote. Nak tahu kenapa? Haa..dia tu antu channel sport..aku lak antu channel Hallmark terutama The Biggest Loser...kah kah kah

so..sape dapat remote dulu diala yg menang...Kadang2 kami One Two Juzz *betul ke eja camtu?*...wakakakak..selalu aku kalah la..tapi aku kalah ke menang ke..remote tu aku yg punyer jugak..*hubby aku dah lali dahh* kah kah kah

hubby aku: Apa la yg bes benor rancangan ni?

aku: Bes ape..leh tgk org len kurus..bersemangat la nak kurus jugak

hubby aku: syg takleh diet..kang susu utk rafiq kurang..

aku: ngeh ngeh..takpe..berangan je..bkn rugi pon...

hubby aku: baikla tgk bola...lagi bes..

aku: patutnye abg yg tgk rancangan ni..tu tu tu..kasi kempis skit perot tu..agagagaga

hubby aku: kang abg kurus..ramai lak org nak kat abg...syg gak risau kang..haaaaa....

aku: cheesedaleeeee la abg ni!


uhuhuhuhuhuhuhu..........


ok kawang2..kepada yg bekerja..'SELAMAT HARI PEKERJA..'



P/S: awatla hari pekerja jatuh ari sabtu? If jatuh ari ahad kan bes..boleh berjimba2 ngan rafiq 3 hari...senin sure cuti...betul dok kawang2?





7 comments:

Lynn Nasir said...

sama la kita rose, mmg suka ngan bob dan rancangan TBL tu. asyik tgk je, mana nak kurus badan (kurus mata je kot) ^^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehehe..Lily pon suke gak tgk rancangan nih..Kat sini x gak lah berebut ngan hubby..koz hubby balik keja kan lewat..tp klu nntn kat kg(Tawau)sure Berebut ngan adik..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lynn,
bes kan..bob tu cool je..heheh..tula dia nye..mata la kot je leh kurus..wekekke

lily,
berebut time dia ada kat umahje..selalunye dia otstesen..if ade kat umah tula dia nye berebut remote..ehehehe

Ibu Alia Kaiyisah said...

betul tu rose. tak rasa cam hari pekerja je sbb jatuh hr sabtu. ceit!.

Dee said...

lps biggest loser asia tu..dee dh x tgk2 pun channel ni..nti nk tgk balik ar..ada new season eh?

chugie said...

heheh.. rose layan rancangan ni ye.. mesti tengah semangat nk kurus ni ek?

emm.. saya sokong rose dari blog yg jauh ni ye.. heheeh:D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

raihan,
betul betul betul..ngeee


kak dee,
biggest loser asia utk 2nd season coming soon dia punyer audition

skang ni sy layan yg US punyer..latest punye season 7..setiap 7 malam lak sy layan season 6 punyer. ulangtayang yg lama..


chugie,
keh keh keh..tak dapek laie nak kuruskan badan. if rafiq tak nyusu badan sure leh g gym ke ape..skang takleh..sbb susu ngam2 je utk sampai kul 5 petang..kang g gym lewat plak balik..hhuhuhu

chugie besla..dah kuwus..tak perlu diet..ngeee