Monday, September 27, 2010

Beraya ke rumah rakan Blogger


Weekend baru ni kami beraya lagi. hoho. Sementara en suami tak outstation and ade kat shah alam, aku ajakla dia beraya..ari sabtu dapat jemputan kawan blogger..iaitu Siti..kat taman Lestari Putra, Sri kembangan...Ini kali ke-3 jumpa..2 kali sebelum ni aku g amek tempahan carrot cake n fruit tart..hehe..tapi skang mak iti dah bersara..tamo wat jual2 online lagi...

sampai sana dalam kul 11..awal kan?? hehe..actually suami aku kene g opis..pegi beraya pon cepat2 nak balik..bila dah sampai shah alam, postpone ke ari ahad plak korje dia..haihhhhhh...

DSCN7610

Sampai2 je..rafiq terkam beskal anak ke-2 siti..iaitu Batrisyia..


cuba tgk gambar kat bawah..

DSCN7615

Sebenarnya..gambar kat atas ni, kak ngah ngah siap2 nak ketuk tangan rafiq..sbb rafiq nak rampas beskal kesayangan dia...wakakakkakaka..gelak aku tgk sorang2..yela kan.budak2..mmgla camtu..yg org tak bagi tu la dia nak...haihhhh..padahal kete menan besor kat sebelah tu ade..tapi tak pandang..nak beskal tu jugak! mmg tau mat rafiq nih..


DSCN7618

Menu ari tu ialah Laksa Penang, Triffle, nasi himpit kuah kacang..besss sgt2 laska dia..thanx mak iti..sedap sgt2...:-)


DSCN7617

Mat Rafiq..as usual..time makan..sgt behaved..suka makan la katekan..ehehe


DSCN7619

Nila siti..ngah kendong wafi yg sgt baik..tak meragam pon

cuba tgk si rafiq..kan main lagi sengih kalu amek gambor...heheh...

ok mak iti..nanti2 ajak lagi sy dtg makan ye..mak iti mmg pandai masak..besss...:-)



Then..kami ke rumah salah sorang lecturer kat ofis aku ni wat jamuan raya.Kat seksyen 24, shah alam.ari ujan..so tak ramai lagi yg datang..

menu dia..nasi lemak, nasi tomato n ade lagi mcm2 side dishes..besss..

DSCN7621

DSCN7623

And...budak suka makan..suap la ape saje..dia akan ngap ngup ngap..ehehhe..


p/s: mek sal & mek iena ade nak wat open house kan minggu depan? if ade rezeki nnti kita jumpa ye..tu pon tngk keadaan gak..tgk en suami ade ke tak..if dia ade..leh sy pegi..



15 comments:

mamaaerish@eb said...

wah bestnyer... np x dtg umah kak eb nih?... che din x kabo ker?... ;p

Zaidah said...

beraya sakan nampaknyer mama rafiq nie..... rasanyer dah lama jugak mak iti tak update blog...sejak buat bisnes nie bz ajelah dia tu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak eb, cik ding kabor semalam..semalam sy ade kwn mai umah..so mmg takde g mana2 semalam..tapi ari sabtu tu mmg berjalan sakan..sampai malam..ahahha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak zai,
a'ah..lagipun dia cakap dah tak jual2 dah kek2 n semua tu..dia nak stop kejap kot..ehhehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

dah dekat tu umah kak siti ngan sal...

behnya la kalau faris pun macam rafiq, nak makan je apa yg kita suap... kalau faris, jenuh paksa...

InsyaAllah, jadi kot... jangan tak mai tau... hehe

chugie said...

huhu.. syok nye beraya.. makan2!

Ena said...

syoknyer la kan.. ena ni ntah bila nak jupe mu rose oiii!!.. meh la umoh ena pulak.. tak pe raya kan ada lagi.. ;D

mamalieyna said...

waah siti yg lama menyepi tu, mek rose tak tanya ke nape dia tak aktif lg cam dulu..huhu..

*okeh2 mekna confirm buat ahad depan, nanti kite email address eh..^_^..mai tau! rafiq jumpa arif, confirm rafiq menang ni..sbb dak arif ni..pemalu + suka mengalah..hehe..

Lynn Nasir said...

salam,

sodapnye laksa penang..uh..

Aleeya said...

waaa bila sampai lestari putra tu..tapi sabtu ahad kitorg takde siang sebok gi open house, mlm baru muncul di umah ..sampai umah pun terus masak memasak sbb tetamu da nak sampai hehehhehe

Dee said...

adoi..bilalah dpt jumpa rose kan..kak dee mmg ada kt shah alam sabtu tu..lps maghrib baru balik..tp tumpang org..xleh nk lencong..nti kita set2 ye..

Ammi Sara said...

Bestnyer dpt gi open hse rakan blogger, weekend lepas kami pun pi tp ahad tu lupa bw kamera, adoi yay! sabau jele..hp gambaq blur,;(
rose, ku lihat raya raya ni dirimu makin chubby n comel, hehehe...

hajarus said...

bestnyer... mane2 open house sesaje kan kak... dpt plak pekene laksa k.ct yang pandai masak tu... nyam3x...

ana said...

makan...makan...asyik mkn jer kan kita time bln raya nie...best2.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal,
insyaAllah..ada rezeki ketemu jua nnti..ehehe

chugie,
mak buyung takde ngidam2 ke? hehe

ena,
umoh mek na kat ne? ish kalu buleh nak g semua..ahhahah

iena,
siti cakap nnti dia update blog dia..kamera rosak katenye tu takde mood nak update sbb takde gambor2..eheh

insyaAllah Mek na..nnti leh gaduh2 manja ngan adik jat rafiq lak..aahhaha

lynn,
salam..mmg sodap..terangkat! ehehe

kak yaya,
dah dekat sgt ngan umah akak..tapi dood ade hal lain pulok..tapi sib baik tak pegi eh..akak takde upenye hehhe

kak dee,
akak kate tak dapat mai..ke tumpang org len plak? ok2..ade rejeki kita jumpe ye kak..eheh

sara,
mmg pong sara oit..dah mcm di pam2..wakkakk

hajar,
betul tu..sedap tau laksa dia..:-)

ana,
tula sonotnye syawal..makan2..sampai lebam..ahahha