Tuesday, September 21, 2010

Gambar2 di sekitar Raya 2010 - Terengganu - Part 1

Raya tahun ni kami 8 beradik semua balik. Bayangkan 8 beradik, 7 ipar *sbb ade abg aku sorang lagi lom kawen* & hampir 30 org anak buah berkumpul satu rumah tua mak aku..mak aih..sib baik tak roboh

2 keluarga terpaksa tido umah abg aku yg mmg bermastautin kat terengganu..pagi2 raya depa dah terpacak kat umah mak..

Aku pagi2 takde mood dah sbb baju raya tak siap..siap abg aku yg sulung sound.."weh, baju dok siap je..bkn mati laki" uwaaaaa

sampai ati koo ye abg azih!

ok2..ni gambar yg sempat snap & ade dalam memori card aku..yg lain semua dingap oleh virus..nape ntah..giler tol! abis gambar raya aku!


memori malam raya...


DSCN7207

Baju kuning, abang aku yg sulung tula jd tokey mercun mlm tu. dia bawak dari KL

DSCN7211

Rafiq tukang tengok ajeler..sbb dia paling kocik..takleh main bunga api okeh!


DSCN7213

DSCN7220

Berani betul si Nadhira ni..main mercun..Mak su ni penakut!.... ehhehe

DSCN7209

DSCN7231

Malam raya baru sibuk nak pasang langsir..tu pon mak aku lupe mana dia simpan langsir..wakakakka..sabar sajela..yela, umah ni bnyk sangat baju2 kami..mak aku lak jenis suka simpan semua benda..haa..dah simpan langsir pon lupa kat mana..

sib baik last2 jumpa gak..tu pon akak aku yg cakap sbb dia yg simpan dalam kotak kat atas almari bilik mak..if tak, naya la guna langsir lama..uhuhu


ok..jumpa lagi on next posting..

16 comments:

zue @ annaleeya said...

sonotnyer klu dpt berkumpul adik badik ramai2... mmg havov la satu umah kansss....

~~*Lady Salwa*~~ said...

seronok kan bila ada adik beradik yg ramai... pulak tu dapat berkumpul semua sekali..

memang best giler2 la... hehe

LYaFRINA said...

Ya ampun...
pic pertama tu dh menunjukkn betapa meriahnya.. ramainya ank buah..smpai 30 org..

msti riuh rendahkan... bestnyer..

Suliana said...

meriahnye kumpul ramai2 kan :-) aqil main bunga api jek, mercun tak blh.. hehe

wahida said...

fuiyoh....meriah giler beb!!!

hajarus said...

wow meriahnyer sumer adik beradik akak balik... part main mercun tu bestnyer.. :)

CatlinaFly said...

meriah2..ade gak main bunga api tapi tak amik gmbr lak isk..*rose, sy dah buang comment intense debate tu..harap2 ok dah bab komen kat blog sy tu..

Dee said...

wah..mesti meriah giler..8 adik beradik + ipar + anak2 buah..confirm meriah..

mamalieyna said...

alaa tak puas ni mek rose..cepat2 stori mori + upload piccas lagi dan lagi..hehe...

waaaaah meriah betul tttuuuu...syoknye...!

chugie said...

heheh.. sian mek rose!

kalau dulu, bila time2 pasang langsir malam raya sambil dengar takbir, sure meleleh je air mata.. sedih wo.. raya tanpa ibu. skang ni dh kawin, kureng skit!

bestnye bila berkumpul ramai2.. roboh pun takpe, janji semua ada.. kan?

littlehumblelynn said...

samaler kita 8 beradik..tp x pernah sumer dpt berkumpul sejak dah kawin nih...sian!!

Ena said...

seyes la kan rose, ena suka betul dapat kumpul & wat kije umah sama2 camtu.. nak2 dapat main bunga api bagai.. syok wooo.. rasa kembali ke zaman kanak2 je.. hehehe.. tapi raya kat KL tak merasa la semua tu. huhu..

ena sampai kat umah MIL malam raya.. sbb siangnya hubby kijer.. makanya semua mende dah siap dah.. ketupat rendang dah masak malam raya.. tunggu nak ngap je.. tapi ena tak snap sbb tak sedap badan lg masa tu & tak teringat lsgung pun..

Lynn Nasir said...

hehehe..lupa langsir takpe lg, saya ni cat umah raya kedua..huhu..

umialya said...

seronoknya dpt brkumpul sanak sedara

Cik Aada said...

Akak, tayang gambo Rafiq pkai baju melayu lak..ekeke..

Sgt meriah raye kannn...!

**sHiKinn** said...

meriahnyer raya akak yer..bestnyer family ramai.sy raya mcmn biasa, family kecik katakan..harap orang datang beraya jer..