Wednesday, September 1, 2010

Penat..Tapi aku seronok!

Salam,

Semalam kan cuti umum..masyaAllah..ramainye umat manusia. Yela, masing2 yg balik kg dah kembali bandar utk sambung keje ari ni kan..

as usual kami akan berbuka mana2 hotel kat shah alam ni sekali dalam bulan ramadhan..buffet ramadhan kan buat jd rambang mata..ahahha..call punye call, De' Palma Shah alam je ade kosong lagi. Tau la kan cuti umum. semua org dah book awal.

ok2..nak di jadikan cite..mmg hancusss la buffet. Makanan sedap2 belaka..ade byk pondok2 kecik utk amek makanan..tapi masyaAllah..dah mcm kenduri kawen. Aku rasa ade dalam 1000++ org..dia buat kat Grand Ballroom..if tahu camtu, takdenye kami nak makan situ. Dahla makanan nak amek bapak jauhhhhh...pastu tau la kan, bila ramai org....semua benda nak kene beratur.....yg paling tak tahan, nak amek air pon beratur panjang..if dah tahu nak amek ramai org, buatla kaunter air 3-4 kaunter..ni tak, ade satu sajork...haih..1st time g buffet ramadahan camnih!

If nak g sekeluarga/company nak sponsor okla kot buffet camni..tapi if nak utk kami yg bedua n anak kecik, mmg tak seswai....SA convec aritu lagi bagusla buffet dia..

Gambor masa makan haraam aku nak snap..sbb takde mood. Ramai sgt org. cam kenduri kawen...uhuhu

oh ya, yg aku nak cite bebenornye ni ialah...pasal Mat rafiq..sejak dia nak berjalan ni...asyik nak duk bawah je..nak berjalan taktih n nak merangkak...masa ngah makan sgt behave..tapi bila dah tgk ramai budak2 berlari2..haaa time tu la dia nak turun..dia tak menangis..just merengek..mulut dia bapakla riuh rendah tgk org berlari..dia tukang gelak..hehehe tak sampai 10 minit dia dpt 3 org kawan...wakakkka..lawak tol



Nila kawan2nye..masa makan meja kami dekat2..then masa balik plak sama..kat loby ballroom ape lagi..riuh rendah la budak2 ni..
yg tepi rafiq tu..umor dia 1 tahun 4 bulan, umur 8 bulan dah jalan..sila percaya
yg baju kuning tu umur 1 tahun..dah jalan n berlari2..





Nila kerenah terbaru rafiq..mmg penat la melayan dia ni sorang..tapi takpe..aku sonot..
sonot tgk dia dah nak berjalan..pimpin camnila dia suka..mulut mengomel2. bercakap sorang2...cute...:-)

Abah sampai berpeluh2 melayan, si rafiq plak tak henti2 nak main..ingatkan tak penat..tapiiiii..........

haa amek..tak sampai 5 minit..dia dah terlelap dalam kete..sampai umah angkat pon tak nyedor..buh ateh katil...haaaa sampai la pagi dia tido lena..penat sgtla tuh...hehehhehe



** abah rafiq g johor lagi...3 hari..haiih..bohsan lak mak ni nyah. buka & sahur sorang2...sob2 sob..

13 comments:

CatlinaFly said...

sala,m..rose sy ade msg kat FB dua hari lepas.nak tny mcmane leh kenal dgn nurul ain ghazali ye?:)..sebb dia tu classmate sy masa form 1-2

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo..classmate eh
dia roommate sy masa kat uitm melaka..hehehe

::Mamalyna:: said...

amboi, seronok betul die...hehhe... makan kat tempat yang crowded, memang rasa tak selesa..

Fieza79 said...

sonok btol depa berbuka kat hotel...mesti sedap2 kan menu2 dia...

wahh Rafiq blaja bejalan dh...maybe teruja tgk suasana hotel tu kot Rose..

Ena said...

jenuh gak eerk dapat buffet cwnggitu.. dah la lapor yeh!.. terus lari agaknya mood nak makan.. ;D
tak pe la.. dah try next time tak yah p situ dah kan!..

kemain rafiq duk bertatih tu.. memg syok time anak baru nak belajar berjalan ni rose.. dier pun teruja kemain.. ;D

mamalieyna said...

hoho..berbuka kt hotel mcm kenduri kawen eh..apa nak dikata..cuti umum kan..msg2 ambik peluang..huhu..takpe dpt gak rafiq kawan baru..^_^..sure main tak hengat tu..tu yg balik penat tak hengat gak tu..hehe..

wahida said...

kesian kat awak dpt buffet hotel nan hado mcm tu...sabo je la ye...lain kali kalau pegi jgn pegi time public holiday tau!!

lydzar said...

serik la nk pi makan buffet kt hotel kalau macam ni. hilang selera kan..

hajarus said...

betul la... jenuh gak ek kak buffet camtu... ye la kene beratur lagi... bestnyer rafiq dapat ramai kawan yer... ;)

Adyshariz said...

mmg letih skit nk layan buffet kalau ramai camgini, tahap kesabaran kene tinggi ..hehe..rajin pi mkn kat hotel.. kita skrg nk makan pun x selera.. sakit tekak mencekik ayak batu jer

~~*Lady Salwa*~~ said...

tu la maslaah kalau berbuka kat hotel kan...

setakat ni dah 3 kali berbuka kat hotel... hehe

tapi semuanya ok2 je. tak crowded sangat sebab management memang ok...

hehe, biasa la baru nak dpt kaki... dah boleh berlari esok lagi jenuh nak kawal...

Liyana said...

oowh, syoknya, kami belum sekali pun makan kat luar, apatah lagi kat hotel.
gi pasar ramadhan pun balik tgn kosong, tak terbuka selera makanan beli..
lagipun agak payah la nak makan kat luar dgn 2 anak kecik.. mau tak terkejar hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mamalyna,
biasa sy ok aje..tapi kali ni mmg tak bleh blah la..mmg crowded sgt2..

fiza,
sonot..tapi bila kene tempat2 yg mcm sy g semalam mmg jd tak bes!
rafiq tu teruja nak amek bunga kat atas tu..ehehe

ena,
betul2..sentap gak la selera nak makan. pastu memasing cam ganas2 je..langgar2.uwaaa

betul2, sy pon teruja..heheh

iena,
tula. depa ni nak amek untung sampai tahap maksimum. tu depa buh penuh2 dewan tu..haihhh

wahida,
ehehhe..time tu je en abe free..if nak g gak, len kali nak g intekma resort..laaagi bes!

lydzar,
sy serik g situ jela..so next year kasi potong dari list kami..heheh

hajar,
1st time kene camni hajar. huhu..sob sob..

aisha,
adeh..dapnye air batu. tapi mencekik tak hengat mmg abis sakit satu badan..eheh

sal,
okla sal dpt yg ok..sure mahal2 tu..if mahal2 takdela crowded sgt..tapikan, yg sy g semalam tu sorang RM45..kira mahei la tu..baik g makan steamboat aje..baru RM25++ ehheh

liyana,
betul tu..if anak2 kecik mmg susah nak handle..sbb tgk semalam rata2 yg bawk anak2 kecik ramai mmg tak makan sgt..duk kejar anak je..uhuh