Monday, September 6, 2010

Cerita Hujung minggu kami

Salam,

Hari sabtu baru ni, kami balik perak ke umah MIL..asalnye nak balik pagi, tapi sebab ade emergency case, terpaksa ditunda ke petang..

Pagi tu kelam kabut skit. Tiba2 plak suami aku tak sihat..masa bangun sahur tu muka dia sakit2..Sentap sekejap aku..muka dia tiba2 rasa sakit n bengkak..takutla nyakit kronik ka apa..Pagi tu kami terus ke hospital..

Dah jumpa doc n tahu result dia..lega skit rasa..alhamdulillah..hanya ada masalah saraf tang muka sbb dia kan selalu pegi otstesen..disebabkan kejap sejuk ekon, kejap panas n kejap lagi ekon kete..yela kat site kan panazzzz pahtu masuk ofis balik sejuk ekon..then kuar lagi..ha, tula sebb dia..alhamdulillah dia dah sihat...:-)

Aku sonot sangat hari ni tau..kenapa ek? ehehhe sbb rafiq dah makin terer berjalan..ehehehhe



Kasut dia ade bunyi tau. Tapi aku bukak benda alah tu..Aku rimehhh!

Jalan bergoyang2..tapi alhamdulillah dia dah makin terer imbangkan badan..:-)



Jatuh terjelepuk pon tak de hal..bangun balik..hehehhe tapi uk ah uk ah la nak bangun..aku kene tolong..

Ari tu ramai plak budak yg seangkatan ngan rafiq..berjalan2..budak pompuan kat tangga lif tu dia pon sebaya rafiq..dan baru leh berjalan gak..cute je..


Masa ni abah rafiq dah masuk bilik doktor..dia plak duk explore satu unit kecemasan lak..uhuhu..ngah mulut becoknye..cam kat pasar..mengomel tak abis2..

Dah penat..lapar la kan..
Aku goreng nasi utk dia siap2 sebelum g spital..
disebabkan kelam kabut aku amek je plastik giant buh bekal dia..wakakkakakaka..ke hulu ke hilir aku usung beg plastik tu..
ade jugak mate2 menengok..ape kehal minah ni, baru balik dari giant ke? hahaha
lantak ler labu..ade aku kesah? cak cak cak!


Lepas je setel semua, kami terus bertolak ke perak.......



Harap2 raya ni rafiq dah berjalan tanpa bantuan aku..leh kutip duit raya bnyk2..yeaY! opss ibu dia lak terover excited..ngeeee


15 comments:

Aleeya said...

amboi rafiq..pasni belari yea rafiq pecut 100m..aihh longar le pala lutut rose nak kejor pasneh heheheh

samat ari raya to rose, dud n rafiq

~~*Lady Salwa*~~ said...

syiok la, rafiq dah leh jalan... nanti pakai baju melayu lagi encem...

selamat hari raya, maaf zahir batin... in advance... hehe

LYaFRINA said...

happy kan bila ank ada progress y makin baik.. tp itula rose.. bila lg power rafiq blh bjln.. lg power la rose nk mgejarnya nanti.. tp pluang ni hnya skali kan...

salam aidilfitri dr lya n family...

lydzar said...

ala dia tak lari laju2 lagi pon kompom dia dpt duit raya banyak sebab dia mmg sgt hensem. cair hati si tukang bg duit raya tu :)

Ena said...

heheh.. comei jek rafiq ngan gaya nak imbangkan badan tu.. ;D

Zaidah said...

bestlah tahun nie rafiq dah pandai jalan....hehehe....klu tak penat rose dan dukung dia gie beraya.....

mamalieyna said...

tahniah rafiq..makin bergaya n macho lah raya nnti nih! jgn lupa buat baik2 ng sume orang tau, dh praktis salam belum ni?hehe..

Zimah said...

wah..rafiq dah terer..tahniah..lepas ni jenuh la rose kejar..cam adam skrg ni..rata memanjat..

rafiq nak ek makan nasi goreng..kalo adam, nasi keras tu bkn dia nak sgt..

Fieza79 said...

dh elok sgt la tu Rafiq dh boleh jalan sniri raya nnt...cute je tgk bdk baru blaja bjalan ni..kalo di tegah mau dia hangen kat kita noo..hikk
maka jenuh la rose mengejor nya nnti...huhu

~Siti Hajar~ said...

raya nti Rafiq bt suprise blh jalan dgn jayanya..

*slmt hr raya, maaf zahir & batin

Noreen said...

alooo beshnyer rafiq dh jln...
seronoknyer riza skrg bru nk bljr jln...lmbtkn riza jln...

selamat hari raya tok mek rose n fmly

Dee said...

wah..mesti rafiq ensem berbaju melayu, bersongkok dan bersampin..maklumlah org dh pandai jalan..hehehe..

selamat hari raya n maaf zahir batin rose..taulah kita ni kan selalu ym..takut tersalah bahasa ke..terkecilkan hati rose ke..harap dimaafkan ye..

mama_umar_maryam said...

comel,suke tgk budak terkedek2 baru dpt kaki nih

pakcikLie said...

selamat hr raya..bdk2 kecik mmg comei klu dpakaikan baju melayu..sedondon dgn makbapak lg meriah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X LAMA LG DH BLH BERLARI DH TU..SYOKLAH RAYA NNT SURE DH BLH JLN TU..LEH KUMPUL DUIT RAYA BYK2 YER.. :)