Wednesday, September 1, 2010

PARAM


PARAM? apekah? hahaha

dulu mula2 aku keje kat shah alam ni, jakun giler aku dengor perkataan PARAM..aku ni tiap kali dengar depa ckp nak g PARAM aku teringat pelawak negara iaitu Param yang skang dah arwah..hanya nama jela ditinggalkan. yang pasti, arwah adalah pelawak yang akan sentiasa diingati sbb arwah lain dari yg lain..

upe2nye..PARAM tu singkatan Pasar Ramadhan..wakakakkaka....adeh..sapela penemu perkataan ini weh? dok sedak langsung. uhuhuh

ok2..back to main topic. Aku biasa panggil Bazar..smpai skang pon still panggil Bazar...takleh nak sebut PARAM unless ngan org2 yg dh mmg terbiasa cakap PARAM so aku pon terikut2la..if ajak suami aku..aku akan cakap "jom bazar ramadhan"..tak pernah lak terkeluor perkataan PARAM..uhuhu

actually aku teringin ke bazar ari nih..memandangkan encik suami otstesen, memasak pon aku otstesen gak..wakakkaa *dasar pemalas*.


Nasi Goreng USA yg tak berapa nak usa..ahahha..ini aku masak ari Isnin...


Teringin kuih Tepung Pelita la..Inn Tepung Pelita pilihanku..semestinya..terbaek punyer tepung pelita setakat ini..if korang g bazar kat area shah alam ni sure byk jumpa jual tepung pelita semata2 tu..bekas kuning bertingkat2..ha, carila yg INN Tepung Pelita..sodap!

7 comments:

Ena said...

mrmm.. sama la ngan ena pong mek rose.. dulu tak tahu pun Param tu apa.. sama ingatkan arwah Param tu.. heheh.. tapi dah terlibat ngan dunia blogger ni.. baru tau..
Pernah cakap ngan hubby camni "jom p Param".. hubby pelik pastu deir leh gelak2 pulak.. tak de ker nama lain dier kata.. kan dah mcm Param arwah tu.. hoho..

ena pun mcm malas je nie.. rasa nak p param jugak je.. hehehe.. tapi tak sure lagi.. yerla kalo p pung sama juga tak tahu nak beli apa..

nampak sedap je nasi goeng usa tu..

Zaidah said...

rupanyaer PARAM tu singkatan untuk pasar ramadhan...ingatkan apelah...

klu buka sensorang memang senang beli ajelahkan...

~~*Lady Salwa*~~ said...

betul tu mek rose... sal first time tahun ni degar perkataan param nih... mula2 cam kelakar pun ada gak...

last2 nak tulis dalam n3 rasa cam senang, guna aje la... kalau sebut biasa2 memang sebut 'pasar ramadhan' terus je...

hoho, sal ni pun nak dekat last2 puasa ni jari jemari ni timbul pulak urat2 "M" dengan besarnya... ahahaha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ena,
hehhe..yela,suami sy pon camtu. dia gelak2 bila sy cite PARAM tu..

bagusla mek na..jom bermalas-malasan secara berjemaah..weekke

kak zai,
eh akak baru tahu eh? wekkeke
tula, nak masak takde semangat tau bila mkn sorang2..

sal,
hoho..penangan terikut2 tulih..kita pon tulihla kan..sy pon kdg2 gitu jugok..eheh
joommm berM sama2..malassss

LYaFRINA said...

ROSEOK LA TU..DH LAMA TAU ISTILAH param...

LYA LG DASYAT.. BRU JE TAU.. KES BACA BLOG ASHA.. TAJUK.. PERISTIWA DI PARAM...

TIME KAT KOMEN TU LA LYA TNYA PAKEBENDE TU PARAM...

UWAAAA... MALUNYA.... HEHEHEHHE.. KTINGGALAN ZAMAN SUNGGUH LYA NI.

umialya said...

Ooooh, pasar ramadhan upanya, sib baik le krg ni pndai berblog, kalu x.. sampai ke sudah x tau makna PARAM.. terukkan!!

Dee said...

terer ar ko rose..nti akak gi umah ko akak order nasi goreng USA satu eh..hihihi..