Wednesday, September 29, 2010

Kesiannya dia..

Tengah hari tadi, aku pegi beli tapau lunch kat seksyen 17. Kat tepi stesen bas ekspress tu ha..teringin ayam goreng + pajeri terung dia..mabeles!

pastu masa nak balik ternampak la sekor kucing hitam.."miaw...miaw..." sambil mak dia jeling dari jauh...pastu mak dia lak panggil.."miaw...miaw..tapi wat derk je..sibuk duk berlilit kat kaki customer yg duk ralit beli nasik.

tak lama lepas tu..mak dia turut kaki beberapa student uitm yg otw balik umah depa..anak dia tertinggal kat gerai makan tu ha..aduhai..aku follow mak dia ngan kete..nampak dari jauh dia panggil anak dia..tapi anak dia tetap wat derk.. sudahnye..mak dia dah panjat tangga ikut student2 tu naik umah depa..umah flat kat seksyen 17 tu la..

ape nasib anak dia tu ek..kecik lagi..nak aje aku g amek n p anta kat mak dia..tapi cam org tak betuil la pulak..dah la masa tu dah dekat kul 2..nak masuk ofis dah.huhuhuh...aduhai..

sian kucing tu..

aku wat posting ni sbb aku rasa bersalah dari tadi..suppose aku beli nasik + ikan, gaul n kasi kat 2 beranak kucing tu kan? takdela depa terpisah..*sigh*

harap2 mak n anak kucing tu berjumpa semula sbb situ byk kete lalu lalang..takut kene langgar je

aku mmg cengeng okehh...if ade kucing kene langgar n mati kat tengah jalan pon aku leh nangis...if tak caya..tanye laki aku..uhuhuhu

okla..tu je nak cite...panjang lak bebel..ngeee..Nak g pam susu dulu sebelum balik...

daaa....

10 comments:

chugie said...

heheh... cengeng cam ni xpe kot kan..

doakan yang terbaik tuk kucing tu!

Ena said...

tul tu rose. ksian kalo jumpa camtu.. harap2 anakberanak kucing tu baik2 aje la..

ana said...

sian nyer dgr cete kucing tu...selalu mak kucing tak tggl anak. gile meroyan kot... :P

wahida said...

sedihnye...mudah2an kucing tu selamat...amin....

~~*Lady Salwa*~~ said...

mudah2an selamat la kucing2 tu esp anak kucing tu...

siannya anak kucing yg terpisah tu. tapi tu la, dah mak dia panggil awat la wat derk je.. haish...

tak pa mek rose, sabaq na...

Adyshariz said...

takpelah anggap jer kucing tu takde rezeki ngan ko..

umialya said...

siankan

hajarus said...

laaarrr siannyer anak kucing tu... lau hajar pun sure dah meleleh air mate... harap2 ibu ngan anak kucing tu jumpa & selamat...

mamalieyna said...

huhu...ciannye...apa la nasib dua beranak tu ye..? kalau eina pun pesen tu gak, rasa bersalah n teringat2 bila balik rumah..sbb kita tak buat apa2...geng cengeng gak ni =P

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

chugie,
hehehe..kiranya kali ni cengeng sy bertempat la kan..wekekek

ena,
a'a..nasib la dia kan. ade kucing yg bernasib baik n ade tuan..dan ade yg melarat camtu..haihhh

ana,
dia takmo tinggal sgt tu..dia duk panggil tp anak dia wat derk. kitten. kocik lagik.

wahida,
amin..

sal,
a'a..amin..

asya,
uhuhuhu...

umialya,
betul2..siann..
hajar,
samela ni gengn cengeng ngan akak ye..eheh

iena,
hhohoho..sorang lagi geng cengeng.wkekekek