Monday, September 6, 2010

Ibu Selesa anak pon suka!

Salam

ingat tak aku ade ade beli SSC?? if tak ingat leh baca sini...Yang ditunggu dah Sampai

ok2..before dis, rafiq tak nak duk dalam tu..tapi alhamdulillah..skang dia dah suka..siap tido lena lagi ko...hehehe

Semalam, masa kat pekan teluk intan kami meround cari kasut raya for MIL..Abah rafiq pon nak beli kasut gak. so aku decide guna carrier jela. sonang. Sebab kat the store tu, ade esculator yg utk naik je..turun takde eskulator..camno nak bawak stroller bagai kan..

Syok ooo guna tu..rafiq tido pon bila terjaga, cepat2 dia tido balik sbb dalam dakapan aku..:-)


Nak pakai Carrier ni sangat mudah..semudah A B C..cewah!
sangat comfortable..takde lenguh2 sgt bahu aku..cuma bila kita berdiri n berjalan lama..sure la rasa beban dia kan..rafiq pon skang dah 11 kg kot..hantap!


Sambil bershopping..sambil bergambar2..lalalalalala....ngeee

Bila dah penat..rafiq pon dah mula layu aku tgk..upenye dia nak tido..tepuk2 skit dia dah tido..hoho...sonot sgt..
sleeping hood tu sgt bagus..kepala rafiq terlentok pon dia still kekalkan kepala rafiq dalam tu je..so takdela lentok sana..lentok sini...:-) lagipun aku beli mashed sleeping hood ni sbb salah satunye taknak kepala rafiq berpeluh berkuap kat dalam tu..
rafiq tido hampir sejam dalam tu okeh. wow!


okla..mula2 dulu rasa membazir je beli ni..tapi alih2 rafiq nak duduk..alhamdulillah.

Sooo..sangat berbaloi2 okeh..:-)

13 comments:

idah @mama izzya said...

wa besh dia tido..kalu camni mesti nak dok camtu selalu la..hik..hik

ikiqzana said...

mmg senang pki carrier ni kan.. sok klu ada ank kecik lg pasti nk membeli mcm ni.. :))

littlehumblelynn said...

rose

nak jugak..kat mana beli?

mamalieyna said...

waah baguslah! tapi if anak dh beso, takyah beli lagi la kot ye..tunggu next anak la pulak! nmpk best je tu haa.. ^_^

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

idah,
dia cam selesa tido situ tau..terlentok ateh dada ibu dia

zana,
mudah je..bes tau selesa sesangat

lynn,
sy beli kt snuggbaby tau...nnti jengukla website dia k..ade mcm2 kaler n corak..:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

iena,
a'a..if dah berjalan tak perlu la..
yg belom jalan leh la pakai..ehehe

LYaFRINA said...

waa..sgt2 selesa rafiq.. smpai tdo lena dh 1 jam tu..

masa asya dulu.. x bei.. beli2 pon umur dh msuk sethn..tp skali tu j la guna... dh lwt sgt beli...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

SEDAP JER TGK RAFIQ TIDO ..MESTI SELESA KAN..

P/S : SELAMAT HARI RAYA BUAT ROSE & FAMILY..MAAF DIPINTAI ANDAI ADA SALAH & SILAP SEPANJANG PERKENALAN KITA DI ALAM MAYA INI..

rynas said...

wah sama2 comel ibu dan anak..lenanya rafiq tido

Izan Ishak said...

sonoknya rafiq tido dalam tu. kalau izan takleh beli sbb nnti mesti twins berebut sapa nak dok dlm tu...huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

seronoknya tengok rafiq tido...

tak sia2 la rose beli. nanti boleh guna utk adik rafiq lak... :)

mama_umar_maryam said...

rose!!! zety aritu ade mng pouch sling brand pupsik,baru smpi smlm,jadi jakunla try letak maryam dlm tu,simple je pouch die,yg SCC ni mmg comfy betullah,nnt zt tepek gamba maryam tertdo dlm pouch tu ek ;p

CatlinaFly said...

waa canteknye ssc rafiq in qction ;)..