Wednesday, September 22, 2010

Lagi Gambar2 di sekitar Raya 2010 - Terengganu - Part 2


Hoho...part 2 plak okeh. Sila jgn muntah darah tgk gambar2 raya kat blog aku ye. heeee

Di pagi raya..org lain2 semua dah pakai cantik2 dah..aku aje yg takde mood. Tapi sebab ari raya..aku pon jd sonokla jugak kan..adik badik lak semua ade..:-)

Actually, aku rancang nak wat photo shoot raya sefamily ari tu. Tapi korang tau la kan. mood aku yilek poci, aku pon tarik diri.

Dah semua nya duk sibuk ngan hal masing2..dah haramm satu gambor ramai2 takde...uwaaaaaaa

Sesi bersalam2an...mintak ampun la konon. pastu wat jahat balik..bahahahahaha

DSCN7240

ni Abang aku yang sulung..abg aziz

DSCN7244
Ni abang aku yg single mingle lagi..Ustaz muhammad nor..anak kesayangan mak aku ni..ces!

DSCN7245

Abang aku ni kaki nyakat..aku nak bersalam ngan mak..dia sibuk nak inteprem duit raya nak bagi anak buah..kalu 50 hengget takpela jugak..ini tidak..Rm5 je pong!

DSCN7248

Ko tengok ko tengokkk...kan dah sokmo la dajal aku nok amek gambor..sebuk nok interpremmm...Grrrr

*eh apesal dalam gambor ni aku nampak gemok giler ar?? arrghhh tension mak noks!*

DSCN7252

DSCN7258

DSCN7260

Si rafiq mula buat hal..tamo bersalam n bergambar..songkok ntah kemana..haihhh..

DSCN7261

Bila ibu dia pegang..nak plak dia bersalam2..ehhehe...jumpa abang botak..abg ipar aku la..:-D

DSCN7266

Nila akak aku yg mangsa baju raya tak siap gak..tengok suami dia baju melayu kaler pepel..ehehhe..anak2 dia pon tak berbaju kurung di pagi raya...mmg haru!

DSCN7270

Feeling mak datin je masa ni..semua dtg pakat2 salam kat aku nak duit raya..yg tak tahan tu..aku leh lak letak sampul berisi duit dalam beg plastik aku belik tudung..wakakaka..tak nyedor senah oii..byk sgt benda nak pikir..

DSCN7273

mat rafiq jeles bila ade org len nak salam2 ngan abah dia..nampak tak tangan nakal nak curi duit aidil..ehehe..ade2 je depa nih..

DSCN7274

pagi2 lagi pak usu aku dtg beraya..so beraya ngan dia kat umah aku jela..ehehhe

DSCN7278

Kita minum dulu...


DSCN7283

Ini semua adalah kaum kerabat kami..tak masuk lagi org yg dtg beraya.
time org dtg beraya..kami separuh kene g beraya umah sedara2 sebab tak muek dah umah tu..cam sardin!

DSCN7295

Nak g raya dah time ni..see..en suami baju kelabu..aku oren n rafiq biru..Dah mmg kenela ni..Warna Warni Di Aidilfitri...wakakakka

Tula umah aku dibesarkan..mcm keteapi kan? panjang ke belakang...ehehehhe


DSCN7297

DSCN7300

Ini budak arrrr...dia ngamok tak tentu pasal bila ramai org datang beraya..sudahnye aku bawak dia turun bawh main kerusi malas nih..baru dia diam..senyum lebar lagi! haihhh...



p/s:nnti ade lagi posting gambor raya tau..Raya kat Perak lak..hahahhahh

p/s lagi: gambar rafiq berbaju melayu +bersongkok + bersampin lengkap nan hadoo..sbb aku kelam kelibut masa tu. baru nak g mandi..ahahahah..bila dah siap kuar bilik air, rafiq dah ngamok nak bukak songkok..sob sob!

15 comments:

ana said...

meriahnya...best time2 raya ni berkumpul tambahan klu family besar.

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mek Rose, bukan gemok la... bam bam sket ja... hehe (jgn marah aaaa...)

meriah sungguh tengok family mek rose... kiter tak de abg kandung... abg ipar ada la... uwaaa...

sure best ada abg kandung tambah lak perangai jenis gila2 suka menyakat...

mamalieyna said...

wooo meriah! mmg warna warni di aidilfitri nih..hikhik..takpe mek rose, tahun depan ada lagi..tempah awai2 baju tuu..sedondon..=P

ada lg eh photo raya?..nak tengok lagi dan lagi...^_^

LYaFRINA said...

Tu dia.. tubik doh pic2 raya..
meriah sgohla.. mmg ramai yer. ank2 buah pon msti beso2 blake doh kn??

MrS. F!zA said...

meriahnya..seronok la tgk duk ramai bersalam2salamn..tahun ni takde pon gmbr cam tu..uwaaaaa....


nmpk mcm ramai je adik beradik.. rafiq byk dapat duit raya??hehehe

lylieiqmal said...

wah...meriahnye raye...havoc reramai...bj colorful x pe...ceria...

e.l.i.z.@ said...

hehhe ustaz tu mesti sokmo suka wat lawak.betul dop? muka dia napok seperti seorang yg lucu

wahida said...

meriah giler umah mak rose...mesti happening..tapi rafiq rimas eh..sian dia..

Hamizah said...

cantiknya rumah!!
org ganukite ek?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ana,
sonot mmg sonot..tpi penat pon ye jugak..ehhehe..sbb ramai sgt nak handle..:-)

sal,
huhuhu..bam2 tu gemukla tu..uwaaaa tamo kawan sal..ngeeee
ye ke? bes tau ade abg kandung. nyakat je keje
sy ade 4 abang..:-)

iena,
tahun depan nak tempah ngan iena la..wekekkeke buleh ke?
ehehhe

lya,
besor bapok belaker doh lya...seme dah tinggi dari sy..uhuhu

fizaa,
alhamdulillah..rezeki rafiq..byk gak dpt..ehehe

lyli,
ehehehe..warna warni you..wekekke

eliza,
mmg dia tu..kelakor sokmo. sy panggil badut sarkas. uhuhu

wahida,
dia rimas sbb ramai sgt org..eehhe..

mizah,
umah biasa2 je..umah papan..ehehe..
ye..org kuala terengganu..:-)

Dee said...

meriah betul..adik beradik usik mengusik..sure kecoh..

rumah mil pun jenis pjg ke belakang..nak ke dapur je dh dkt 50 langkah..hehehe..

Ena said...

comei la rose.. gambo2 tu..

tak pe la jugak ni rose.. sbb gambo jelas je.. kat pc baru ena tu tak de software utk kecik kan gambo.. so, bla masuk lam photoscape kecikkkan sikit je tapi bila dah masuk utk new post tu tak mau kuar plak.. kena kecikkan lagi.. tu yg kecik je gambo.. tak reti la weyh!.. dah gambo seme jadi tak lawo.. uwaaa...

memorisusuanku said...

selamat hari raya aidilfitri utk rose&family......seroonoknya raya....meriahhhhhhhhh family besar.....:):)

chugie said...

bestnye collect duit raya tu ye..

banyak gak gambar rose amik ye..

cepat2 upload!

Cik Puan*PIE said...

meriahnye mek rose braya...sonok eh adik badik ramai.
*mek rose guna kamera brand ape yeh..nmpk cntik la