Wednesday, September 22, 2010

Gambar2 Beraya di Perak Pulak..


Sebenor benornye..byk lagi gambar yg aku snap. Tapi ntah camne leh ilang dari Dekstop aku. Folder tu jadi No Item to display. Giler tol..uwaaaa. Eh apesal nih..malang sokmo nasib. uhuk uhuk

Sib baik ade lagi beberapa keping gambar yg aku snap aku tak delete dari memori card. jadi, ini lah dianye..

Raya ke-2 malam..kami sampai Teluk intan. Esoknya, pagi2 lagi kami dah pegi beraya ke Air Kuning, umah Opah or Onyang rafiq..


DSCN7364

Kat depan umah opah..umah usang..tapi byk menyimpan memori utk MIL aku la kan..heheh..aku suka umah2 camni..nampak klasik.


DSCN7342

nampak tak..baju sedondon ngan abah..ehehhe..MIL aku yg jahitkan..tu pon ade org kate rafiq ni gegirl..depa tu juling gamaknye..tu kan baju melayu..uhuhu bkn baju kurung..haihh

tapi sekali pandang mmg cam baju kurung pon kan kan kan..ngeeee


DSCN7348

Rafiq buat tarian piring..wakakakka

Org sibuk makan..dia sibuk main piring. Sib baik piring plastik. If korang nak tahu, sebenornye gambar tu aku snap sebelum rafiq jatuh kat atas dulang tu..ahahahha. tapi nampak cam dia ngah menari kan? ehehe


DSCN7352

salam2 ngan Onyang...Onyang syg semua cicit2nya..aku pon syg sgt2 opah belah suami aku ni sbb aku takde nenek dah..:-)


DSCN7404

DSCN7399

Ni plak gambar2 raya ke-4. Kami beraya ke Kampar. Gambor beraya kat umah Che (Adik MIL aku) takde sbb dah ilang!. Haihh...

lepas beraya, kami menuju ke pekan Teluk intan. Pegi pasar raya Ape ntah. Nak beli baju abah rafiq.

Gambar ni aku saje snap2..wat kenangan. Opah rafiq sonot melayan kerenah rafiq yg baru dapat kaki..:-)


Last but not least..kami kami bertiga..di depan rumah suami aku dibesarkan...*eh nampk cam pegnent je aku kan? wakkakak*


13 comments:

chugie said...

huhu.. agaknye rafiq sweet sangat kot, tu yg dorang nampak cam gegirl tu..

lydzar said...

clear je gambar raya korang..gambar kami mcm semua je nmpk blur..tu yg malas nk tepek kt blog tu..

mamalieyna said...

oooh ada lg moyang ye...huhu..jeles ni, eina tok pun takdak dah..huhu..

ekeke, btl2 nmpk cam rafiq menari la, kiut =P

ada gak pic bertigaan gitu..lawaa...^_^..ceria!

LYaFRINA said...

samala.. lya pun suka ambik pic kat kaw2 antik g2.. rmh2 kat perak & n9 mmg cantik... tradisional.

olooo... comel rafiq buat trian pinggan.. main lmpar2 pinggan k tu

Dee said...

baju opah sama mcm stroller rafiqlah ..hijau..

syukur masih ada moyang ye..kitorang suma pun dh xde..

~~*Lady Salwa*~~ said...

owh, teluk intan ye...

kelakar lak tengok rafiq 'menari' tarian piring tuh...

umialya said...

melampau dorang ni.. kan ke baju melayu dipadankan ngan seluar???

pandai si rafiq tu menari.

rynas said...

ohh balik teluk INtan yer..saya balik Parit BUntar raya ni. ehh sweet jer Rafiq pakai baju Melayu..meraga
dia...hehhe selamat hari raya yer..

hajarus said...

ala tomeynyer rafiq berbaju melayu... hajar pun sker rumah2 yang camtu... lau dpt lik beraye kat kg yang rumah camtu lg terase suasana blk beraye kat kg... :)

ana said...

beraya sakan nie...sweet la rafiq tu, patut la ada kata dia pompuan... :)

Ibu Alia Kaiyisah said...

wah. wat tarian piring pulak dia tu. rafiq..rafiq..kelakar lah kamu ni.


rose, gambo last tu memang nampak sangat mcm ada isi lah. hihi.

wahida said...

kalau lalu teluk intan, singgah la sungai besar...

Ena said...

ena pun suka umah2 lama rose.. kalo raya lagi rasa mood raya tu.. heheh.. .

muka rafiq lembut & senyuman yg sangat sweet.. putih gebu pulak tu.. tu yg dorg ingat gegil.. cam anak ena pun sama gak dolu2..

gambo rafig memg nampak cam menari pong... hehe

owh.. sweet la picture yg last tu.. nampak mesra je.. ;d