Wednesday, February 22, 2012

Cloth Diaper :: Diaper Cover Weehuggers & Thirties Duo Hemp Prefold



Da petang..kejap je masa berjalan skang ni..petang2 plak mulela mata layu je ngantuk..


weee..bes2 semalam dpt parcel lagi..membeli atas talian ni mmg senang tapi tengok duit dlam akaun makin susut..weee pejam mate ajela kan..

since si aishah aku men'cloth diaper'kan dia..skang terjebak ngan jenis2 cloth diaper cover plak..bes2..cara dia guna cam zaman kita kecik2 dulu cuma bezanya kita dulu mak2 kita ikat ngan plastik kan kat luar tu n lipat lampin jd 3 segi..

skang ni makin canggih dah..guna prefold utk ganti lampin yg sedia ade ..tapi if nak pakai lampin biasa cam jenama anakku tu ok gak..cuma prefold yg ade dijual skang ni ade mcm2 jenis kain..ade 100% unbleached cotton. yg tu utk jenama econobum..

yg aku beli arini ni..jenama thirties from USA..kain jenis birdeyes..lembut sgt2..cam kain baju pagoda tu :-)




nak pakai preforl kene guna snappi cam gambar kat bawah ni..



leh je beli online kat tiny tapir...tapi tak order2 lagi huhuh


update cepat2 sbb nak g menoreh jap..ahahah daaaa

23 comments:

eT said...

alamk...xpaham lg la term2 utk ber'cd' neh...huhu

♥ Wina ♥ said...

wahhh dah macam² ek sekarang

wina pun pakaikan CD untuk dua² anak..cuma sekarang yang pakai CD Syakil je so dah berhenti beli CD kalau tak dulu² asal nampak je CD cantek, terus klik klik beli hehehehee

mommyNadia said...

Nadia pakai kan Ryan prefold thirsties ni time dia sebelum 1 bulan..asyik poo poo tak dan nak pakai diaper..

tapi sb Ryan bulat sgt, tak boleh pakai lama, kain lampin tak boleh nak fold..size beli small..
terus pakai cd..hehehe ;)

happy cd'ing ;)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@eT
sy pon dah bertahun duk belajar term2 dia since rafiq dulu lagi eheheh skang pn tengah studi2 lagi :-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@? Wina ?
ye wina..dh mcm2..sy pon naik pening sbb kene belajar benda baru sokmo eheheh

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mommyNadia
nad..sy amek cover weehuggers n prefold thirsties size 2..dia besar bnyk dari saiz 1..

if takleh nak fold cara angle wing tu..leh je fold 3..cuma bulky skit la kan..

Zue AnnaLeeya said...

alaaaa... tak phm sgtla psl CD neh.... huhu...

NM02 said...

hi mek rose... baby sihat???

mamalieyna said...

panjangnya tajuk mek rose...ngee~

comel utk gegirl~

wan nurul hezrina said...

wahh cd yang trend nie mmg takder laie=)

ajumohit said...

ada beli CD dulu tapi pakai skali je sbb malas nk basuh, tak dapek nak nolong hehehhe

LYAfrina said...

comel la..kiut jer kaler dia...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

cantik la warna dia, wah macam2 pesen sekarang ni ek, balqis dulu pakai diapers je...

mamalieyna said...

rose,

ada FB tp tak aktif loor.. kalau nak add bleh jer.. lieyna_hamid@yahoo.com.sg

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Zue AnnaLeeya
ehehehe kena ade minat dulu kak then sure akak akan amek tahu..:-P

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@NM02
hi mommy to be..alhamdulillah..semua sihat..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mamalieyna
ituladia nyer tajuk cam karangan ahahaha

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@wan nurul hezrina
sonot tau nurul..yg ni if bb kencing just tukar prefold je..takyah tukar semua sekali cam poket2 CD yg sedia ade dipasaran skang ni..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ajumohit
if tak guna..leh let go kat FSOT ade leh jual cd2 preloved kat situ..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@LYAfrina
suit for gurl..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥
ye anje..cam2 kaler n corak..ni diaper gak..tapi cloth diaper eehehhe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mamalieyna
ye mek na..sy dah add anda..:-)

ch@ said...

beli snappy tu lebih sikit kak, aku nak satu, buat ikat wayar kabel pumping, boleh??? hahaaa.