Wednesday, February 29, 2012

Semalam aku Cuti..

Assalamualaikum..


semalam aku cuti sebab...

Sebab pertama...

Pagi2 kuar pegi buat IC baru..org JPN cakap esok siap..tapi nak selamat..cek status kat website JPN..kami buat kat JPN Shah Alam yg terletak kat aras 6, Plaza Massalam (inform bagi yg tak tahu)



Ramai gak org semalam..tapi kejap je prosesnya sbb kaunter banyak n pantas..i Like! mmg sgt cekap depa buat kerja...aishah lena tido dlm stroller..syok kot dlm ekon..:-)


oh ya, bagi yg tak tahu....kena bayar RM10 utk tukar IC baru k...then dah siap kat kaunter permohonan..ke kaunter amek gambar lak..siap leh men tukar2 gambar..sporting giler staff semalam..somi aku cakap, if staf pompuan jgn harapler depa kasi can syg tukor2 gambar if tak cantik..erk..





pas amek..org tu tunjuk yg gambar lama n baru..pastu aku cakap..cam senget je blazer tu..ahahah..somi aku cakap uik suka suki jee..pastu org JPN tu cakap..boleh kak..akak duduk balik sy amek baru..~lalalalalala...

suami aku cakap..layankan aje..kang nangis lak kat situ if tak layan..muakakakakak...





 pemohon yg sgt kecoh on dat day...^____^ thanx cik abe yg sporting amekkan gambar ibu yg cumil plus comot ini..ha ha ha






tadi aku cek kat website..tadaaaa dah siap n sedia diambil...wah mmg cekap..if depa kasi borang maklumbalas pelanggan..aku kasi full mark!


errr ari jumaat ni la amek..rehat panjang kan...


Sebab keduanya....

semalam cucuk aishah utk 5 bulan punyer...alhamdulillah nangis kejap je n tak demam kuat..semalam dedar2 je badannya n terus kasi ubat..harap2 kang petang takdela melarat demamnye..aminn...




nnti2la update pasal Aishah..

daaa...

12 comments:

mama_umar_maryam said...

oh,xtau pon kene tuka ic baru,hehehe

Fatin Mraz said...

sudah kena tukar ke..hehee

hope aishah x demam... cian kalo bby sakit..

salam kenalan & done folo here~
=}

mamalieyna said...

waah dh buat..nak jugak...best nye.. ^_^

sportingnye leh men tukar2 gambar lak lg..baguih betul~

ayu said...

ai dah tukar dahhhh..hehe

cepat2 update ttg aisyah yg comey itu ye..

btw..sama la..smlm pun cuti gak..tapi cuti sakit..huhu

kakcik said...

Kakcik belum tahu bila nak tukar KP baru tu. Dengarnya jabatan tempat kakcik bekerja akan 'bawa' orang JPN buka kaunter di tempat kami.

ch@ said...

kita blm tukar lagi. mmg kena tukar ek, tak tukar tak boleh? hahaaa. malasnyaaa. aishah gebu-gebu. mengantukla aunty cha tgk aishah ni.

♥ Wina ♥ said...

belum tukar lagi..baik betul dorang layan karenag kite ek? hehehehee

Ena said...

tu la.. ena tak tukar tukar lg ni.. uhuhuhu...

Mama Lynd said...

Senang je processnya? Suami sy bkurun chip rosak tapi asik tangguh sbb ktanya malas nak tunggu lama2. Huuu.. Yang sedia ada kena tukar gak eak.. Bleh g ni nnt.

ADEEYA said...

:)) err dedar2 tu apa? huhu

Ibuhani said...

harap aishah cepat sembuh.....kami x tukar lg ic baru.

Izan Ishak said...

nampak mek rose buat ic baru ni rasa cam terus nak buat je. sporting betul staff kat situ. boleh main tukar amik2 gmbr lagi tu.

harap2lah aishah tak demam ye...