Tuesday, February 21, 2012

Dari Dapur Mek Rose :: Pipah & Muffin



Pipah?? penah dengar tak org panggil nama makanan PIPAH?

ehehehe rafiq panggey Karipap = Pipah! .=)) sabar ajela kan."Ibu..nak pipah.." ish2..takpela layan ajela..kang dah besor pandai la dia panggil dengan betul..ehehehe

disebabkan rafiq sgt2 suka karipap keledek+ayam..ibu dengan gigih membuatnya weekend baru2 ni. selain tu..ibu buat jugak muffin vanila yg simple..takde deco2 bagai..tinggal seketul je lagi dlm tupperware..wat spare time dia lapar n nak makan kudap2..




karipap keledek sepesel sbb ade telur rebus dalam tu...oh ya, rafiq panggey telur = Royeh! eheheh silerla gelak..mcm2 budak tu..mane tau dtg royeh tu..jauh benor larik dari perkataan TELUR. 


simple vanilla muffin..kosong je kan..takpela anak aku je pon yg nak makan..:-)




* kita dpt belajar 2 perkataan baru arini iaitu

Pipah = Karipap
Royeh = Telur 


ehehehehheeh....~lalalalaa


20 comments:

mamashikin said...

alahai karipap tuh..sedap wehh nampak..siap ada telur eh..share la resepi..manala tahu, ada kerajinan sy ingin mencuba..

Zue AnnaLeeya said...

karipap klu buh telur tuh mmg best...
klu kt kuantan nih akak suker beli karipap panas kt kbg buaya...
mmg taruk telur rebusla... sedappp...
nak wat sdiri kdg2 rajin benor... heheheh....

klakola rafiq... mana ntah dpt royeh tu utk telo...
fenin acik zu duk pk mana rafiq dpt... ekekeke.....

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

KECUR...TGK KARIPAP...HUHUHUUU

noor said...

buat kripap asik xjd ajer nor nih...bleh ker syer resepi hihihiih

mamalieyna said...

hahaha...mmg tergelak depan Lappy ni, ibu ajar eh rafiq? =P comel jer bahasa dia..

waa ghajin rose ye, anak2 dh nk mmbesar, mak kena lebih rajin kan..hehe~

mama_umar_maryam said...

aduh rose,aku mmg suke kepap,tgk kepap yg ko buat nih,kecur akuu

Hanis Azla said...

rajin betul rose.. akak kalau anak nak makan lebih selalu membeli dari buat sendiri..

Ena said...

lama tul tak wat karipap.. nampak sedapnya la.. mafin lag la tak terbuat.. eheheh..


mcm2 tau rafiq ni.. hihi

Nadiah Sidek said...

makin bertambah ye perkataan dalam kamus rafiq..ehe. dah besar nanti jangan guna kamus tu dah ye rafiq..pass kat adik je..hihi..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mamashikin
insyaAllah..nnti sy share kat sini..belum ada kelapangan..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Zue AnnaLeeya
mmg ramai skang peniaga buh telur..tapi rege dia berganda..huhu baik buat sendiri puas makan..:-) tula kak..sy pon pening heehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@MYA EL QAYREENA AZRYAN
alamak..ade org kecur la..ehehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@noor
insyaAllah nnti sy share k..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mamalieyna
eheheh lawak lawak..si arip sure lancar je bercakap kan..si rafiq ni cam tak lancar lagi..mintak2 dah masuk 3 tahun nnti makin lancar la hendaknya..:-)
betul tu mek na..anak nakmakan kan..kenela rajin masak..sudah tentu kebersihannya terjamin..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mama_umar_maryam
sila kecur ye zety..wekekekek

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Hanis Azla
ala kakk..kang dtg ari malas takdenyer nak rajin2 masak..tapi sbb rafiq ni suka mkn..sy pon jd suka masak..ehehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Ena
karipap ni peberet rafiq tu sy jd rajin nak buat..muffin n kek pon..uihhh dia hadap sekali makan tapi sy kene catu2 la..dia tu tak reti nak benti makan ahahah

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Nadiah Sidek
kamus rafiq yg sgt berwarna warni..lucu pon ade sib baik abah & ibu dia panggil elok je hehehe

~Siti Hajar~ said...

Gebunye muffin rose t, nmpk sedap jer..hehe

Pipah tu blh terima lg, royeh tu...ekekekekekek...apa-apa la Rafiq...hehe

wan nurul hezrina said...

tiada yang paling sedap melainkan air tangan ibu=)