Wednesday, February 15, 2012

My Blog :: Malware Oh Malware!

Assalamualaikum..


arini takde wordless wednesday sbb aku nak membebel.. semalam bukak2 blog toingg kuar benda kat bawah ni..




Oh no...1st time aku nengok kat blog aku sendiri. biasa aku bukak blog org len ade benda ni..bila dah kene kat batang idung sendiri uihhh meraban sekijap.

mlm td tengok status FB mommyLyna..upe2nye blog dia yg membawa semua ni..uhuk! terpaksa la aku godek2 blog aku arini utk remove segala benda yg berkaitan ngan mysuperkids.net..kat mane erk?? aku lupe dah sbb kdg2 aku ada buh Link blog dia as reference. errmmm...

ape2 pon..if kwn2 bukak blog aku n tibe2 toinggg kuar warning kat atas tu..don't feel hesitate to click on PROCEED ANYWAY...tak perlu risau bkn blog aku yg ade malware virus stupidus itus ye..blog potpetmekrose cap ayam ni selamat utk ditatapi..


dari tadi aku cube delete mysuperkids.net dari bloglist aku tapi tak lepas2..aduiii masalah ni masalah...nampak gayanya aku kene delete semua bloglist aku kat  tepi then add semula..

14 Pot Pet Pot Pet:

qemaishak said...[Reply to comment]

Blog qema pun pernah kena, virus dari bloglist gak, terpaksa buang blog yg detect virus dari bloglist..terus okey..gelabah gak mula2 kena tu.

SYANI said...[Reply to comment]

Blog saya pun kena camni gak. Dari blog Mysuperkids gak. Tu la nak delete dari bloglist tak lepas2..

** Guna Chrome baru keluar camni,l tapi guna Mozilla ok jer...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...[Reply to comment]

@qemaishak
a'ah..kene delete. tapi dari tadi tak lepas2 nak delete..then sy delete semua tinggal yg bloglist bawah je..pastu nak add balik bapak lama menunggu..duk saving2 tak sudah2 huhhu

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...[Reply to comment]

@SYANI
guna chrome n IE je kuar malware..mozila takde kan..huhuhu
samela delete tak lepas2..delete semua sekali harung..ha amekk ahahha

LYAfrina said...[Reply to comment]

huhu.. owhh..cara nyer mmg mcm tu ke rose? mcm mana nak tau kt kna virus..k kt dpt spam byk2 tu ptnda blog kt kna virus?

Suliana said...[Reply to comment]

Dulu su ada google cara nk elak malware ni. Buang logo blogger tu kt sume bloglist kita. Xtaula jd ke x, tpi mmg sume blog list su dh buang logo blogger tu.huhu.

wan nurul hezrina said...[Reply to comment]

mcm mana nk tau ek..ada gk beberapa blog buka ada melwaretuh tapi proceed jerk..mcm mane ek

eB ezrin said...[Reply to comment]

blog nureen pn samer. terkejut monkey akak tadi. hu3. tapi alhamdulillah . akak rs selamat nk tgk aishah skang nih. gedixs kan? ha ha ha

Izan Ishak said...[Reply to comment]

dah lama malware2 ni tak muncul ye mekrose. yelah... removekan dulu bloglist tu buat sementara waktu.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...[Reply to comment]

@LYAfrina
a'a cara dia buang bloglist n delete mana2 blog yg kita dpt detect ade virus tu..tak pastila pasal spam tu lya..huhu

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...[Reply to comment]

@Suliana
ooo ade gak ye camtu ehehe..takpe2 sy dah delete sure dah terdelete semua ngan logo2 sekali ehehhe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...[Reply to comment]

@wan nurul hezrina
sy gugel tanye blogger helpdesk tadi. solution dia buang bloglist. camne nak tahu..cube klik gambor kat atas tu..dia ade list mane dtgnye virus tu..so delete ajela blog tu dari bloglist..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...[Reply to comment]

@eB ezrin
oo suhu dia buang dulu bloglist dia..then tgk kat warning mane dtg virus tu k

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...[Reply to comment]

@Izan Ishak
yela kan izan..dah lama tak nampak..tibe2 kene batang idung sendiri ehehhe