Monday, February 20, 2012

Jalan-Jalan :: Cameron Highland ~ Boh Plantation

Assalamualaikum..

ok2..kita sambung cite kita pasal CH k..sambungan cite posting lepas k..eheheh

pas g Red Farm strawbery park tu..kami ke Ladang teh Boh plak yg terletak di Sungai palas....Tapi sakit ati jem manjang nak menuju ke sana. lagi sakit hati dengan pemandu2 yg tak sabar. nak potong Q...mcm dia sorang la kan tension dalam jem. Then terserempak ngan eksiden kecik2..ish2 punyela byk kete. 

kami siap terlepas jln masuk ke Boh Plantation tu sbb sign board dia kecik sgt bagi aku..dekat selekoh n tengah turun bukit plak tu..kami dah terlajak ke depan..sib baik hubby perasan yg kami dah terlepas..pusing balik dan bermula la masuk jln kecik n tinggi cerunnya..gerun teman nengok. kami kene horn2 kete sbb takut berselisih..tak psl masuk gaung. so masing2 kene pandai2la adjust kete kasi laluan..kiranya bertolak ansur la..:-)


jln yg kecik & muat satu kete je..nmpk tak kete yg tengah lalu kat bawah tu..:-)

 cantiknya...subhanallah..


aishah & abah..
aishah & ibu...


gambar kami ngan rafiq takde sbb dia tamo turun dari kete. nak main bird kat tab! gerammm sgt2 rasa tau!


then kami terus menuju ke tempat parking. dari bawah nmpk satu tempat rehat2 cambes je..hoho tula upenye tempat cite ombak rindu shooting..

cam okla nak ke atas tu kan..sekali dah naik..amek ko..mengah jugakla ehehe

kene mendaki..ade 2 pilihan jalan..tapi ikut sini sebab redup..
rafiq dah penat..sian..
 then abah dokong..weeee terus sonot gelak2..:-)



mintak ehsan org lalu lalang amekkan gambor kami..eheheh 

 Boh Tea Centre Sungai Palas

kat sini ade tempat mkn2, then kat belakang sinun ade cam showroom..leh beli teh kot kat situ..ntahla tak sempat nak jln2..Dan kilang teh kat tepi tu je..

 Dah sampai atas tu kenela menjamu selera..dah penat panjat2 kan eheheh..once again telan ajela ape somi aku beli sbb kene Q panjang..huhuhu..

al kisahnye gambar kek ni..tengah sedap2 menikmatinya n feeling2 ombak rindu kan..tiba2 si Aishah membuang dengan banyaknye sbb dah 5 hari tak membuang..wakakkak kelakar giler. terus potong stim..diaper bag dalam kete kat bawah sinun. tak bajet lak dia nak mebuang di situ ehhehe..adui..aishah aishah..nak tempat2 bes baru membuang ye..:-P


makan cepat2 kami turun terus sbb takut aishah meragam tak selesa. gambar kat atas ni la jalan ke-2 utk naik & turun ke atas. rafiq sonot giler turun kat sini siap lambai2 ibu lagi..eheheh
aku turun ikut jln biasa sbb takut dengan bawak aishah nye lagi..kang tergolek lak terpeleot..


 muka rafiq dah mula penat..:-) love dis pic!



eh patung cendana ke ni? muah kah kah kah...




tadi aku gugel gambar untuk entrance ke Boh plantation tu...ha ni la entrance nya..mmg tak sangka plak ini jln masuk utama..tak semenggah je upe..bila dah masuk ke dalam n nampak ladang teh terbentang luas..weeeee sonot sgt n ilang stress..:-)




ok..tu je cite jln2 kami coti2 panjang yg lepas..


daaaa



23 comments:

Salina@IbuAqil said...

Nak kekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

~~*Lady Salwa*~~ said...

ritu pi CH tak sempat nak ke sini sebab hujan memanjang... huhu

next time pergi harus terjah ke sini... tapi bila masa nak pergi tu pun entah la... huhu

pnsusu said...

waaaaaaaa,,,,
rindu nk g CH

ayu said...

pernah gak pergi sini..penat kan berjalan ke atas..sakit pinggang gak la...mujur ada babywearing..hehe..

btw, aishah sgt comey OK!!

mamalieyna said...

uuuh penatnya nak mendaki..ihiks..

cantik pemandangan, damai... ^_^

dh byk pic 4 beranak, mek na ni belum ada lgi pic berempat..huu~

CatlinaFly said...

wah aishah tecik2 dah daki mendaki hehehe :) kek coklat tu sedap nyeeeeeee

Lily@MamaZaraZareef said...

tak boleh tgk gmbar org kat cameron highland..dan2 tu rase rinduuuuuuuuu sgt nk jejak ke sana lagi..huhuhuhuh..terbayang2 ladang teh yg menghijau tuh..segar n nyaman kat suasana kat sana..=)

Nadiah Sidek said...

gambar rose dengan aishah di ladang teh tu cantik sangat!

LYAfrina said...

bestnyer rose.. lya teringin sgt2 nk smpai sini.. suka tgk suasana y mghijau..sgt2 mdamaikan...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Salina@IbuAqil
weee meh la amek eheheh :-P

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@~~*Lady Salwa*~~
ooo musim2 ujan sgt tak seswai nak pegi sbb musim panas pon terasa kesejukannya..apetah lagi musim ujan huhuhu

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@pnsusu
sy yg baru pegini pon rasa nak pegi lagi weeeee

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ayu
iye betuii..sib baik ade kendong tu ehhehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mamalieyna
sgt2 damai mek na..pegila sekali..nnti amek gambar ngan buoh stroberi ngeeee
takpe masih byk waktu..anytime leh amek gambar berempat

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@CatlinaFly
hehehe mendaki dalam kendong ibunye..sedapppp sgt2..tapi sy teringin kek lain..hubby beli kek ni je..:-(

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Lily@MamaZaraZareef
betul..rasa tak nak balik!!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Nadiah Sidek
kebetulan masa tu cahaya matahari betul2 ateh kepala..dia kasi lighting lebih eheheh

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@LYAfrina
lya..if nak pegi..jgn pegi time2 cuti..nnti kepala lya bertambah sakit..:-)

Ibuhani said...

k.ani pernah drive kt sini....jln sgt3 sempit!!!! Seriau bila berselisih dgn bas!

ADEEYA said...

Bestnye :))

✿.。M.C 。.✿ said...

Sgt best la tgk CH.. knape bile sndr pergi mcm xde feel.. mgkn x pernah jejak lg kot tempat2 menarik xspecially kebun teh ni.. huhuhu

♥ Wina ♥ said...

waaaa rindu jugak tempat nie!

kek yang sama sebijik kitorang makan masa pegi sini heheheheee

ch@ said...

aishah tak berapa nak interframe. akak mcm tak dukung aishah je. hehe. ampin-ampun. oiii smua org update ni, bila lak oni aie nak naik.