Sejarah Energizing Soy Protein (ESP) SHAKLEE
Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.
Back in 2008, pertama kali saya diperkenalkan dengan ESP, saya sudah jatuh cinta sebab saya memang suka soya. :-) Perisa vanilla pulak tu. Memang lagi tertarik la kan...
INFO
- Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif.
- Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan.
- Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah.
- Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
- Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama.
- Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
- Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL.
- Sesuai untuk semua peringkat umur.
- Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis.
- Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu.
- Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
Rupa ESP pertama yang dihasilkan in 1961
ESP terkini
ESP dijadikan sebagai makanan pengganti untuk orang yang sedang berdiet & yang menjaga kesihatan optimum kerana ESP mempunyai zat-zat tersendiri yang mampu membuatkan badan kita rasa sihat & cerdas.
Comments
ape tu? senyum ke sengih? eheheheh