Friday, July 30, 2010

Yang di tunggu dah Sampai..:-)

Salam,

update di petang hari. Kenapa? takyah ditanye sbb alasan biasala..BZ Bz BZ..kah kah kah

ok2..hati berbunga2 hari ni..dapat parcel yg ditunggu...

apekah itu? weehehhe

ingat lagi tak aku menang voucher RM50 dari contest yg dianjurkan oleh Catlina? ala..
Nur Dayana Insyirah's 1st Besday GA tu..leh tgk SINI & SINI

selepas ditimbang2, ditelek2 mane satu yg aku nak beli..last2 aku decide beli Soft-Structured Carrier (SSC). Memula dulu nak beli Mei Tai basic @ price RM160...tapi hati ni mmg dah berkenan giler kat SSC ni plak..hahaha. If nak cuci2 mata..leh tengok sini... SnuggBaby


Wah..black belt ka? eheheh
cantik tukang jahit gulung..lepas bukak n try gulung balik td, aku dah tak dpt gulungan asal camni..hahahha..hampehgass tol la.


And here it is...Aku Pilih Corak INI

Hati tertaut tgk love2 tu..ahahha..Actually colour dia dark brown..tapi nmk cam itam kan? Jahitan sangat kemas..ianya Handmade ok. BUkan dari kilang..ngeee..if nak tanye apa, leh call terus tuan punyer kedai..Liza Yaakup..Diala owner Snuggbaby & Designer olso.

::: Basic SSC add on with meshed sleeping hod. Its more airy. so, takdela kepala rafiq berpeluh2 if dia tido dalam dakapan aku. Fungsi utama sleeping hood ini adalah utk make sure kepala anak lebih terletak masa tido..takdela terkulai sampai sakit leher dia..:::

2 gambar di atas diciluk dari Website Snuggbaby..dia lebih kurang camnila if aku pakai nanti..If ade sapa2 nak beli..leh KLIK sini..n study apa yg anda inginkan...aku amek masa gak nak paham benda alah ni.ahahah..

aku 1st time nak beli. Before dis aku just guna Ring Sling. Tapi jatuh cinta ngan SSC sbb nampak sgt2 comfy. And feedback dari kwn2 yg pernah guna, semua berpuas hati..

Selepas ditolak Voucher RM50 yg aku menang ni..

..aku just kene bayar RM268...mahal? yess..mahal. Tapi pelaburan jangka panjang ye kalians...coming babies pon leh guna..insyaAllah...

Nanti, dah guna ngan rafiq aku snap2 n tempek sini ok..:-)



happy weekend!..:-):-)

10 comments:

Adyshariz said...

fulamak rose..price dia expensive jugak ye.. tapi kalau berbaloi ape salahnya kan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

a'a...bagi sy pon mahal. tapi bila sy minat sesuatu tu, sy akan usahakan. ehhehe..mintak2la berbaloi..:-)

Dee said...

wah..mahalnya..kak dee dua2 anak xde benda nih..sbb bila pakai terasa sgt2 mcm bibik..hahaha..

CatlinaFly said...

cantiknya rose!comey tomey!sy jugak yg belum beli..tgh tunggu duit nuffnang hahahha..

mahal tapi dah diskaun rm50 dgn fabric designer, memang berbaloi2..pelaburan jangka panjang...RS sy dah lama tak guna sejak e-ein dah pandai jalan ni...
nanti lah beli utk adik e-ein :),RS dah ada, tambah SSC je lagi...

Ena said...

mcm2 kan sekarang nie.. tak pe la mahal sikit janji guna puas hati.. berbaloi2 gitu.. ;D

cepat tepek gambo tak sabor nak tengok nie..

e.l.i.z.@ said...

lawa lah..

mama_umar_maryam said...

cantek,kemas dan sgt berbaloi ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak dee,
yes mahal. tapi takpela. pelaburan. sy suka melabur bab2 ni..ehehe..
dulu2 mmg org tgk cam bibik. but, skarang ianya adalah fesyen. :-)

cat,
thanx cat. if tak dpt voucher tu maybe tak beli pah sudah. hehe...
rafiq pon tengah belajar utk duduk dlm tu.. hopefully lam2 nnti dia akan selesa..:-)

ena,
a'ah..tapi babywearing ni dah lama mat saleh guna..org mesia je baru nak kenal2..

eliza,
:-)

zety,
yes..sangat kemas. berbaloi dgn pelaburan..:-)

wahida said...

alamak mahalnye...x pelah demi rafiq dan adik2 dia jugak...

MOMMY NADIA said...

rose,
nadia pun tgh survey nak beli..
duk tgk yg oversee baik beli malaysian made kan..
lagipun cantik2 kan..

btw, Rose..
comment sket..
- brape lama amik masa nk smp bila order -- sb nak pakai cepat
- brape kg berat max boleh pergi?
-mashed sleeping hood tu, mmg fixed kat ctu ek??

hope rose boleh urgently reply..sb nak place order tq dear ;)