Thursday, July 22, 2010

Ade Parcel utk aku

Salam,

Jap tadi ade org anta parcel utk aku kat ofis ni ha..terkejut gak aku sbb aku mmg ada order satu barang..tapi takkan sampai dah kot..dia kate 10 hari bekerja..dikira2..arini lom sampai 10 ari lagi..uhuhuhu..

Aku tanye..."ape dalam ni dik?"..budak tu cakap.."susu kot kak"...Haa?? melopong jap aku..bila maser plak aku order susu....huhuhu

Bukak2 je..tgk2 dari Anmum..Mula2 sonot sbb ingatkan Anmum Lacta..Upe2nye Anmum Essential..utk kanak2 1 tahun ke atas..wekekkekek

rafiq takleh minum ni..so..as usual..if dpt susu free..aku akan bagi anak jiran..mana2 yg aku tgk anak ramai & hidup tak berapa senang..aku kasila..biasanya aku bagi kat anak Kak zura..tapikan, if pengasuh tgk, sure dia nak gak..sbb anak dia suka minum susu..anak dia dah 5 tahun dah..so, better aku bagi kat budak yg umur 1 tahun lebih kan?? Depa lagi memerlukan susu ni..



aku mmg jd ahli kelab anmum..masa pegnent dulu..last month depa wat survey n call tanye mcm2..and cite pasal kebaikan susu anmum utk baby..aku dengar jela kan..then..akhir perbualan..aku jawab, my son is fully breastfeed...ngeee..

then indian lady tu cakap..its ok..dia nak pos gak...heheh..ok2..posla...wekekek..ni la dia nye..dah dpt pon..

19 comments:

wahida said...

anak saya yg sulung dulu minum susu Anmum dr umur setahun sampai 3 tahun..susu ni je yg dia bole minum,,kalau bg Dumex berak keras...kesian dia...

mamalieyna said...

ooh eina pun jd club mmber tp secara terpaksa gitu, kt mall..so, time dia call, memanjang je ckp bz..mls nak layan..hoho...ada gk dpt..tp arif tak suke..membazir je..huhu..

Fieza79 said...

best tu dpt susu free..ye la dr simpan lbh bek sedekah wt amal jariah..hehee

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bagusnyer fully BF kan...kiter bercita2 untuk fully BF untuk 2nd nanti

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahida,
ramai gak sy dgr2 feedback dari kaum ibu yg anak mereka sesuai ngan susu anmum ni..bagusla..itu maknanya usus dia dpt bekerja dengan betul..if tak..sembelit la jawabnye kan..:-)

iena,
ye mek na..tp sy jd ngan relahati sbb nak baca info2 dalam web dia if jd ahli..wehehhe..baik mek na bagi org dari buang..cian susu tu..mahei tu..yg ni pon rege dia sekotak 26.30..:-)

fieza,
betul2..sy mmg selalu dpt susu free..n selalu bagi2 kat jiran

anje,
yesszzaaa..caiyok2..insyaAllah u can do it!

Dee said...

bila tgk anmum teringat kt doctor akak masa beranakkan mimi dulu..

"apa anmum2..sy dulu tarak minum anmum..jd doctor jugak..itu mahathir pun jadi PM jugak.."

apa pun..bg kak dee..susu ibu mmg terbaek..

zue @ annaleeya said...

org nak bg tuh ambik jerla kan??? klu tak guna, dari membazir baik bagi jer kt org kan???

akak plak, anak sulung jer BF smp 2 thn... yg dua org tuh x dpt teruskan sbb susu tak byk... frust jgkla...

Zimah said...

rose, zimah pun ahli kelab anmum gak..tp baru dpt majalah je..hehe..

Adyshariz said...

susu terbaik mmg susu ibu.. tapi bila susu ibu ni segan2 nak kluar, hariz pon minum susu anmum aje..jadilah

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal pun ada gak masuk club member. tapi sampai sekarang cam tak dak apa2 pun... huhu... :(

Bestnya dapat susu free. tambah lak harga susu anmum sekarang dah naik...

chugie said...

hehe.. yelah kan rose, memandangkan rafiq pun fully BF, so susu yg dpt tu di sedekahkan je lah kan.. amal jariah tu!

Ena said...

ena dulu masa si anis pun kasi dier anmum dan join anmum masa pregnant lagi.. tap i bila si kaka dah masuk 3 tahun dier dah tak nak minum anmum lagi.. ena tukar pulak kpd pediasure tu lam setahun juga.. masuk umor 4 tahun dh nak tak lagi.. tukar lagi.. skrg minum Ducth lady jekk.. tu yg kekal sampai skrg.. si adik pun dah berkali2 tukar dalam umor 2 baru 2 tahun tu.. eh? salah topik pulak.. ngehehehhehe..

hajarus said...

betul jugakkan kak.. dari simapn je lebih baik sedekah kat orang2 yang mememrlukan... ;d

lydzar said...

saya pon ada dapat gak sampel susu 1-3yr ni, tp WYETH punya la

dh tanya sane sini kt opis tu, tp takdek sapa yg minum susu WYETH hehe

maszmadi said...

hehe, dpt free.. best tu.. bg free plak kat org.. lagi best tur.. dpt pahala..

Zaidah said...

bagus jugak klu bagi kat mereka yang memerlukan...daripada membazir...zai masa preggy firas tak bleh minum anmum...bleh minum dutch lady aje...huhuhu

Ruziawati Bukhari said...

kak t masa preggy kat anak2 minum susu anmum gak.. pas tu dptla macam2 bila kak t hantarkan kepingan aluminium kat tin anmum tu.. dpt macam2.. suke!! eheh..

aLyNnZ said...

best gak kan jd member..leh dpt manfaat..dpt brg free..alin dulu ms pregnantkan danish pun minum susu anmum..

org dh nk bg kita amik jew lar kan rose..rezki jgn ditolak..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak dee,
kah kah kah

kak zue,
oo..rezeki berlainan kan. semoga sy dpt menyusukan anak2 sy sepenuhnya..amin...

zimah,
nanti2 if depa call tanye mcm2 jwb je..then nnti depa pos la susu/cenderahati lain..

aisha,
ehehhe..rezeki masing2 kan. takpe, at least mencuba utk bagi susu ibu

sal,
ooo..tak tahu la plak sal. tapi kene tgk2la website dia. kdg2 dia wat promosi suh anta ujung pencedok susu tu, then tukor ngan tuala

chugie,
betul2..lagipun susu skang mahal tau.

ena,
dok ape..lari dari tajuk. janji sy paham..ngeeee

hajar,
betul2..:-)

lydzar,
if sy..sy lelong kat jiran2..ade anak2 depa yg main taram je susu ape. tak memilih.ehehhe

mas,
:-)

kak zai,
oo..sy pon takdela minum sgt anmum lacta..dulu2 je sy suka..skang dah muak..hahaha tapi minum gakla kdg2..:-)

kak t,
tu dulu2..skang dia suh tukor ngan hujung pencedok susu lak..heheh

alin,
musuh jgn dicari ye dak? :-)