Thursday, July 1, 2010

MA - MA

Salam,


adeh..tak sempat lagi nak buat posting jalan2. hutang dulu lah. hik2

oh ya..rafiq keep calling me Ma - Ma. Ini perkembangan terbaru dia...

1st vocab dia yg obvious giler ialah....Abah Abah Abah...

skang turn aku plak..tapi lain plak dia panggil aku..

so sweet...tapi aku tak nak dia panggil aku mama...huaaa....

mula2 aku ingat dia mengomel je panggil Ma Ma...tapi tidak ye kalians...tiap kali dia tgk aku..dia akan sua tangan suh angkat sambil pangil Ma Ma Ma Ma...cute betul mulut dia ...

bila nak tido pon..nak tek..panggil aku Ma Ma Ma Ma...kadang2..elok2 je...Ma Ma. manja betui.

nanti dah besor pandaila kot eh dia nak panggil IBU...hehehhehe...


nota:
rafiq demam mlm2 je..siang ok pulok. haihh...

16 comments:

LYaFRINA said...

WAA... PROGRESS Y BAGUS ROSE.. MSTI RASA SAYUKN 1ST TIME DGR ANK PGIL NAMA KITA.. DENGAN SUBUTAN Y LEMBUT+MANJA...

Fieza79 said...

perkembangan yg baik.!
rasa best je kan first time Rafiq sebot pkataan tu dgn sebutan manja gitu...

Zaidah said...

first time memang dia akan panggil ma-ma...pastu dia akan panggil a-bu...menunjukkan ibu...firas sekarang nie dah pandai sebut a-bah..a-tih.. comel sangat..

Ena said...

heheh.. betult tu rose.. baby memg cepat nak panggil mama..

tapi anak ena si irfan tu kkal panggil ibu.. kalo suh panggil ummi dier akan jawab, na nak!!!! Ibu laaa... hohoho.. maksudnya nak ibu jiugakk tak nak ummi.. so? terima aje la ena dah dua panggilan.. hik hik hik.. tapi best gak.. hehe

zue @ annaleeya said...

xpe rose.. nnti beso sket agi, rafiq pndai ar pggil ibu...

mcm airel dlu pon pggil ma ma gak... skang nih dah pndai pggil ummi... tp pelat ar... airel pggil ami... heheh!!

nieda said...

clever la rafiq ni...mesti kita as a mother terharu kn

Dee said...

yg penting rose tetap gelarkan diri rose ibu..sbb lama2 dia akan tukarlah..mama..senang sket panggil..ibu tu mmg lambat..so, sabar ye...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

So sweet..Chayok2 Rafiq..
1 perkembangan yg bagus..
Qis pon selalu panggil pa..pa..ma...ma.
maybe perkataan tu senang diorg nk sebutkan.. :)

wahida said...

x lama lg rafiq akan panggil rose ibu..sabar ye...sbb mama tu word yg senang pd baby...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya,
a'a.even tak nak dia panggil mama..tapi sy sahut gak sbb tu je dia tahu..nak buek camno..mmg sayu..:-)

fiza,
a'a..bes sgt..hehe

kak zai,
tapi kan kak, kdg2 dia panggil gak abu..mano satu ntah dia nih..ahaha

ena,
ye kot mek na. bes fren sy pon camtu. tapi dia mmg nak dipanggil ma ma..so no prob la kan..
wah..ade 2 nama..ok gak tu..jgn sampai besor kekal camtu udoh..kang pening lak..eheh

kak zue,
ehheheh..sweet..ami..jgn dia panggil army udoh..army tu askor..wehehhe

nieda,
terharu sgt2..:-)

kak dee,
a'a kak..sy tetap gelarkan diri saya IBU..heheh..takpe kak..rafiq pon lom masuk setahun lagi..mintak2la dah besor nanti tak pelat panggil ibu..:-)

lily,
hehehehhe...lily kene tukor ni..jd mamaqis lak..wekkekekr

wahida,
betul tu..mulut dia cam ringan je nak sebut Ma Ma Ma..ehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

faris dulu2 pun panggil mama jugak kat sal. lama2 dah pandai sket baru la dia panggil ummi... best je rasa bila anak dapat panggil kita cenggitu kan... hehe

la, tak baik2 lagi ke demam rafiq... siannya...

littlehumblelynn said...

rose

anak kita pun jenuh ajar pggl ibu..alih2 pggl mama jugak smp ke besar..mmg susah agaknya dia nak sebut ibu..

Lynn Nasir said...

hehe..vocab bebudak baru nk b'ckp mmg mcm tu rose. anak2 saya semua mula panggil saya mama (tp sy ummi, hehe). lama-lama ajar dia pandai la panggil ummi tu. ibu rose jgn putus asa ye, keep on reminding him ^^

p/s: kawan saya panggil mak dia "en-chek". hehe..

mrs.ecam said...

salam jln2 berknal2lan...

bdk tecik mmg pndai pndai pnggl abah or ayah dl ek...hihihihi...xpe dh beso kang klu kt bhsekn diri kt ibu die ikot la...ma ma ni sbb snang n nyebot...hekhek

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal,
hehe..bes bes.
sal ni demam lain plak.jangkit abah dia kot tapi tak kuat sgtla..

lin,
lor abistu panggil mama la ni? huhu

lynn,
hahaha..en-chek? wekekkeke

mrs.ecam,
betul tu..rafiq 1st word dia Abah..
salam kenaljuga..thanx sudi singgah sini..:-)

Cik Puan*PIE said...

roses...mu jgn xtau si ammar manggil aku mcm 'kel' da...ameeeh...sabo jelah..xde ma, xde ba...felik den