Monday, July 19, 2010

Posting Khas buat Alyani @ Lya

Salam,

Since last week, byk blog2 kaum ibu dah buat posting ni..tentang kawan blogger kita, Lya yang bertarung nyawa dengan penyakit jantung dia yg kronik. Aku tahu pasal ni dari Blog Kak Zue...

Biasa blog aku diserikan oleh komen2 dari Lya..tapi dah lama dia tak datang. Bila tgk kat blog kak zue ttg Lya, terkejut giler aku. Even tak pernah bertemu muka dengan Lya, tapi Lya byk kali pesan, if lalu cherating leh jumpe time balik kg nanti..ehehhe..insyaAllah..if ade rezeki jumpa juga kita nanti Lya...


Ini adalah serangan terbaru yg Lya hadapi. Lya pengsan di tempat kerja & mengalami serangan Sawan berulang kali...If korang biasa baca blog dia, tahu la kan camna kondisi Lya yg mana sebelum ni mengalami pelbagai masalah kesihatan. Taktala membaca pengalaman bersalinnya satu masa dulu...tersentuh baca. Rupa2nya ramai lagi insan lain di luar sana mengalami pengalaman bersalin yg sangat mencabar..Leh baca SINI


Lya dah dibenarkan untuk pulang ke rumah tapi bila tengok gambar dia dari blog kwn2 yg lain yg pergi menziarahai dia..masih lagi lemah..but, Alhamdulillah..its getting better kan?

Nak tahu camna keadaan & cerita2 dari teman blogger yg lain yg pernah melawat Lya masa kat ICU & wad biasa leh Klik sini:


Untuk menderma bagi meringankan beban Lya..boleh la berbuat demikian..

Maybank
Alyani Binti Amran (155014985526)


sekarang masa dia susah..mane tahu, akan datang masa kita pulak..so, even tak kenal face to face, dari alam maya ni pun sy rasa dah kuat ikatan ukhuwah yg terjalin tu..semoga Lya tabah menghadapi semua ini..dan dipermudahkan olehNya..amin...

11 comments:

Aleeya said...

siannye lya..:((, harap dia cepat sembuh..

lydzar said...

tak leh tahan perasaan baca cerita dia dan pregnancynya..sgt kuat semangat

chugie said...

masyallah, siannye.. emm walaupun x kenal lya, tp sy doakan moga kesihatannya baik seperti sedia kala..

Ena said...

tu la.. ena pun terkejtu gak memula tu.. teringat dah beberapa hari lya tak update ingatkan kenapa la.. rupanya.. nasib baik lya dah kuar wad kan.. tapi lya masih perlukan rawatan seterusnya.. memg rasa bertambah kecik diri ena bila baca tengok semangat lya.. Moga lya cepat sembuh & terus tabah laluinya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pon terkejut gak dpt tahu berita mengenai Lya ni..Tahu melalui FB..
Sian sgt2 kat Lya..Moga Lya cepat sembuh & tabah utk melalui semua ini..!

Dee said...

dee dh baca..moga dia terus tabah dan pulih seperti biasa..

Fieza79 said...

itu la rasa sunyi tanpa komen dr Lya...

Lya mmg sahabat blogger yg rapat dgn sume blogger len...hrp la Lya cpt semboh..!

rynas said...

saya pun suka baca blog dia..bila baca pengalaman bersalinnya mmg dia sangat tabah. hope dia cepat sembuh

hajarus said...

Kesiannyer... semoga lya cepat sembuh...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

all,

kita doakan yg terbaik utk Lya ye. SEmoga dia cepat sembuh & kembali seperti dulu...aminn....

zue @ annaleeya said...

thks rose sbb wat entry nih dan sokongan utk lya... tulah kan.. wlupon kita tak pnah jmpa, tp sekurang2nya sedikit sumbangan dari kita dpt bntu lya dan family..