Friday, July 9, 2010

Jalan2 ke Melaka Bandaraya Bersejarah Part 2

Salam,

Wah, berkurun baru masuk Part 2? hahaha..actually part 2 tu gempak je lebih. Ni je entry masa kat melaka je pon. Takde lagi dah.

Ok2..ni la tempat yg aku sangat rindukan tu...dah lama tinggal..aku study kat Melaka lama gak..6 tahun..Menyimpan mcm2 memori. Siyes aku rindu ngan zaman muda2 remaja dulu..kah kah kah

Ader tak sape2 yg baca blog aku ni from uitm melaka gak?? sila angkat KEYBOARD!

Pintu gerbang ni masa zaman aku dulu takdo laie..Kan main lagi..siap ade anak2 tangga..mercu tanda umah2 kat melaka. Nice.


Bangunan yang simpan banyak memori ni..Bangunan Akademik or kami panggi BA sajork.


Wahh..ade bangunan baru..cepat betui siap. Masa zaman aku dulu tanah lapang je kat sini..dah Jadi bangunan Pentadbiran.

Then lalu kat Koperasi or kami panggil Koop. takleh blah la notis satu tuh..T-shirt Putih utk xtvt co- Student baru..wajib ade tuh...selain kain hitam ..untuk minggu orientasi..perghh..mmg mengimbau kenangan tol! teringat masa minggu orientasi..kah kah2..semua muka innocent je..keh keh


Ni block yang simpan byk memori ni..memori suka duka bak kata org zaman belajar..Dulu siswi duduk. Skang jd block Siwsah plak...haiyah..Tu yg jd Koleh Tuah
Dulu nama dia Komsis (kompleks siswa siswi) Dang Anum. tapi skang panggil Kolej la pulok!


uitm melaka


Akhirnye..terpost jugak posting ni..agagaga..dah lama perap dalam draft..

Ari ni ari jumaat kan? waah..rehat panjang..nak g kuar makan takleh sbb poser...duk ofis jela gamaknye nih


ok..daaa...:-)

13 comments:

aLyNnZ said...

oopp alin bkn xstudent uitm melaka tp alin asal alor gajah melaka!! mmg familiar sungguh ngan uitm lendu nie..xsangka plak rose study kt uitm melaka..

Dee said...

uitm melaka ni bandaraya ke lendu? kehkehkeh...cantik dh template ros..jgn tukar2 ye..peram lama sket..hehehe..

[-suziey-] said...

waaaa mengimbas memori..mmg bersejarah tu..kena ngn tpt nya..hehe tetiba jek:p

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

mengimbas memori siswi nampak..
hihihii, beshkan time dok ipt..

Fieza79 said...

kalau mengimbau memori lama ni jadi sayu..hukk..!

Ena said...

ehehehehe...

memngimbau kenangan tol la kan..

banyak betul perubahan kat melaka skrg nie kan.. jalan2 nya banayk yg dah 1 way jekkk.. pastu bangunan sana sini.. dulu banyak gak la yg hijau ngan semak samun.. skrg bangunan keliling dah .. hehehhe

hajarus said...

bestnyer dapat g tengok tempat study pastu dapat plak mengimbau kenangan silam.... memang best...

maszmadi said...

huhu tringat gak time blajo kat uitm dulu.. tp kat shah alam.. camner la gamaknyer rupe uitm s.a skrg ni yerk..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alin,
ooooo org alor gajah..hoho. insyaAllah if pegi melaka lagi nnti kita kontek2 eh..i like melaka!

kak dee,
lendu kak..or kami panggil LONDON..agagaga

suziey,
betul2..nama pon melaka bandaraya bersejarah kan..eheh

leily,
bes bes bes..:-)

fiza,
hehehhe...ingat semua geng2..tapi depa duk main FB je dahla sy ni jrg berFB huhu

ena,
ye mek na..byk sgt2..cam tak caya je. nak2 lagi yg kat tengah2 bandar tu..adehai..sib baik ingatan tak ilang lagi. so ingatla jln2 kat melaka tu..:-)

hajar,
syiok tau..:-)

maz,
if shah alam ni toksah cakap la..mmg lain benor dari sy mula masuk keje sampai skang..if free2 nanti sy snap2 n tempek sini..ok?

~~*Lady Salwa*~~ said...

sekali sekali mengimbau kenangan lama ye...

sal tak leh la, kang nangis kalau teringat memori lama... huhu

wahida said...

saya bukan UITM Melaka...UiTM S.A...tmpt rose keje skang...hehehe...rindu ngan UITM...waaa....

mamalieyna said...

waah mengimbau memori lalu..^_^..time blajo mmg best kan..akan dikenang sampai bila2...byk memori suka duka ni..

*psst lawa dah template ni, bersih dan berseri ^_^

chugie said...

banyak juga tempat yg best kat melaka ni kan?