Monday, July 12, 2010

Oh Paul


World Cup dah abes ek..erm..rasa cam sunyi la plak lepas ni. Yela, bila ade bola especially WC ni mmg riuh rendah umah flat aku duduk tu...

Sana GOaaallll..Sini GOaaallll!

sambil2 masak sahur pon leh dengar depa duk sorak2..huhu

oh ya..pas ni agak2 suami aku nak teman tak eh aku sahur? biasa dia teman sbb ade bola...haihh...if WC bulan puasa kan bes!

Oh ya..tahniah utk Paul the Octopus kerana ramalanmu benar belaka..wakakaka. 100% ramalan dia betui..8 game dia teka kot. Nasib baik betul weh paul. Kalu tak..mau ko kene goreng mlm nih! Masak kicap pon sodap!

Suami aku cakap, Si paul tu suka pilih bendera yang ada belah kanan dia..nasibla negara mana..sure dia pilih kanan..Dia bukan KIDAL kot..wekkeke

Paul...Paul...

Dengar2, next WC takleh guna dah Sotong tuh..Sbb mengganggu byk pihak..bayangkan, players pon sebukla nak tahu ape pilihan Paul..ish2..tak ke mengganggu dari segi emosi tuh!

Ape2 pon..Tahniah utk Espano & Takziah utk Orenje sbb kalah...agagagaga. 1st time Spain leh g Final..terus menang..Perghh..bravo! Si Orenje lak dah 3 Kali berturut2 masuk final tak menang2..uhuhu..sian.

Posting pembuka utk minggu ni..haih..rasa cepat benor masa berlalu. Dah 12 Julai eh ari ni...

esok, lusa & tulat ade posting pasal pengalaman bersalin tau. :-)

daaa....:-)

p/s: aku tak fanatik utk menyokong mana2 negara during WC coz im malaysian! tapi aku sokong mana2 negara yg ade player Club LIVERPOOL..agagagaga Kira rojak2 lah!

11 comments:

mamalieyna said...

kira ok la tu mek rose, siap leh buat ulasan tuk game WC ni..mek na lngsg tak ambk tau..pagi ni baru la tau sape menang sape kalah..en suami eina konon kunci jam nak layan bola..tak jalan..hahaha...

Aleeya said...

boringnyeeeeeeeee wc da abes..sedey siap menanges smlm bukan sbb spain menang tapi wc da abes hahahaha, pepon tak ske spainnnnn, sokong belanda pun sbb nak tengok penyokong spain menanges heheheheh..forza italiaaaaa!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

iena,
heheh..sy suka tgk bola. tapi takdela ari2 duk tunggu bola..yg hujung2 ni je sy layan. dan game2 yg ade England main. alorr cian ur hubby..eehehhe


kak yaya,
alamak..Azzuri dah lama babai la kak..wekekke..
tula, sure sunyi je lepas ni. takde dah sorak goal goal!

Zaidah said...

asben malam tadikpun kata nak tengok bola...hehehe...tapi bole yang tengok dia...

mrs.ecam said...

huh bgs la dh abes...xdek lah aku nk kne rebut2 remote ngan hasbenku....dh sbln aku x dpt tngk cenel kegemaranku...cite2 yg aku follow smpi dh x tau dh pe cer....tensi tau...nsb bek sbln jek...klu berbulan2 mau aku bli dekoder len...ngeh3

MrS. F!zA said...

ehehehe kita pon tak tgk.. yg tahu result sapa menang kalah je.. ehehe

wahida said...

minat bola gak...tapi saya sokong belanda...nasib x bet ngan hubby...

Dee said...

hahaha..sotong gak yg menang..akak lebih rela tidur dr tgk bola kt tv..mlm td smpi terkejut2 dgr dorang jerit2..hehehe..

chugie said...

layan WC gak ek??

emm ok gak cadangan WC di buat time puasa ni kan?? bleh lah terus bersahur.. :D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak zai,
hahahha...perkara biasa tu...:-D

mrs. encam,
nak buek camno. if suami minat bola mmg takleh nak kata apa..
tapi sib baik suami sy tu, if rancangan sy suka n nak tgk rancangan tu dia mengalah la..bagi remote kat sy..ngee

fiza,
4 tahun sekali fiza. syok gak layan..ehehe

wahida,
wakakaak..sabar jela..:-D

kak dee,
sy siap suh hubby kejut if dia bangun nak join gak. Last2, 3 kali kejut baru sy bangun tu pn sebb teringat bubur rafiq lom buh dalam slow cooker lagi..ehehhe. samala kat umah sy pon riuh rendah. Sonot tau!

chugie,
sambil2 tu if rajin leh wat solat tahjud..aminn..anak sapalah nih..ehehehhe

Kujie said...

kak jie tidur..tak hengat
bangun pagi baru search sapa memang..hehe