Friday, July 16, 2010

Apa hadiah Untuk besday Boy?

Salam...

1st of all, thanx to all mommies yang wish birthday utk rafiq..rafiq, abah & ibu really really really appreciate it..:-)

ok, Semalam check up rafiq. Agak lama menunggu. 1st time chek rafiq kat Klinik Desa. Hehe..So sweet. Teringat suasana kat kg..Klinik rumah papan. If kat terengganu, kebanyakkan Klinik Desa dah diupgrade ke Bangunan konkrit.

Besla cek kat kenek desa. even kene tunggu agak lama, tapi aku suka..leh sembang ngan ramai kaum ibu. Kongsi2 cerita..pasal anak2..biasa aku g kenek panel..so, g cucuk & balik..tak bes langsung!

ok2..perkembangan rafiq aku akn update next posting. hari ni tak sempat lagi. Keje ngah kejar ni..Larikkk!

Jom tengok ape hadiah utk besday boy semalam...:-)

v
v
v

v

v

v


Tadaaaa....walker untuk rafiq..memandangkan rafiq skang tengah meniti2..so kami decide beli benda ni..aku sangat2 suka & sgt berbaloi beli benda ni sbb rafiq really enjoy! itu yg penting.

selain rafiq leh jadikan walker, nnti dah besar skit dia leh jadikan wagon..then menan2 kecik2 kat tepi tu buat rafiq leka bermain sorang2 tanpa kacau aku..wahahahha...motip??

Jom tengok gelagat besday boy...:-)


besday boy 1

besday boy 4

besday boy 3

besday boy 5

besday boy 6

besday boy 2

besday boy 7

Lepas penat main walker tu, rafiq berpeluh2...sonot sangat sampai kuar2 air liur pon tak sedar..wakakaka...rafiq...rafiq..

ni bila dah berpeluh2 tu..aku bukak baju dia..dah togel dah..

seee...jemari2 mamat ni..suka mengutih kate org ganu..korek2 semua benda..lubang kecik kat atas lantai pon dia nak korek..ahahahah..


24 comments:

Mimie Fazira said...

rafiq ... eppy b'day ye ... terlepas entry b'day boy .... cantikla rose hadiah b'day tu ...
sudah ada idea untuk melyssa ...
mahal dak ?

mamalieyna said...

yeea dpt gak apa yg ibu impikan..ihiks..ibu?...ala rafiq impikan.. ^_^...seronok la rafiq tu...main smpai berpeluh2 haa...kiut lah!

Ibu Alia Kaiyisah said...

Hi birthday boy.

Beshnya dpt hadiah. Wah, pasni abis lah satu rumah dia vrooomm..vrooomm dengan wagon baru dia tu. :)

nway, hepi besday sayang. semoga diberi kesihatan yg baik, jd budak bijak, Insya-Allah.

Lynn Nasir said...

hehehe...bebudak mmg senang belajo. suka tgk dia ralit ngan menan baru tu :D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mimie,
thanx..mahal gakler bagi sy. tapi takpe..nmpk tahan material dia. so leh simpan utk next babies..insyaAllah..beli kat toys r us..Rm169.90..

iena,
hahaha..impian rafiq, impian ibu jugek..wekekek
ha la..berpeluh tak hengat!

raihan,
thanx dear. dia vroom vroom pastu tak reti nak duduk dia nangis sambil berdiri..ahahaha..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul tu lynn..
tapi tataula sampai bila tahannye tuh
takut seminggu je
pastu dah jemu..ehehe

Fieza79 said...

sesoai sgt la adiah tu utk rafiq...pandai mek rose pilih...!

suka sgt la Rafiq..nnt cpt leh jln la ye..

Dee said...

oh beli gak ye apa yg diimpikan..rafiq pun suka..mahal x ros?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

TERLEPAS DH N3 SBLM NI..

HAPPY B'DAY RAFIQ...MOGA MEMBESAR DGN SIHAT & MENJADI ANAK YG SOLEH..

BESTNYER RAFIQ DPT HADIAH TU..SONOKLAH DIA MAIN..SAMPAI BERPELUH2.. :)

littlehumblelynn said...

wah bestnya si rafiq.........selamat ke utk budak?risau jugak,tp macam teringin jugak nak beli utk anak..

umialya said...

happy birthday rafiq, cmner le akak leh terlepas n3 sblm ni

nieda said...

bestnya present rafiq...mesti enjoy

wahida said...

wah...suke la rafiq...dapat hadiah best!!!cute je dia bwk benda alah tu...

Ammi Sara said...

suka tgk muka rafiq enjoying present dia, nmpk enjoy betul..ammi ni pun tgh fikir2 apa nak bg hadiah waidi bulan dpn..yg kurang best besday dia masa puasa..nk celebrate pun malam la..hehe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

hepi belated besday to rafiq..same la besday ngan Aisyah..hihi kembar hari lain taun :P

mama_umar_maryam said...

heppy blated 1st bday rafiq! yess, walker tu mmg sgt mmbntu rose, nnt cptt je rafiq catch up utk jln ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, sonot la rafiq dapat hadiah ye... (alamak, sal tak beli pun lagi hadiah untuk faris... hehe)

uit, cekci bot la pic last sekali tu... hehe

Ena said...

wahhhh.. cute la adiah besday rafiq tu.. kemain lagi seronok dah rafiq tu yeh!.. hehhe sampai togel2 dahhh.. ;D

umie natrah said...

hye...comey la rafiq ...hepy bufday...

Nadiah Sidek said...

safiyyah ada gak yg akan2 hadiah rafiq tu tp dia takut nak guna :p. dia berusaha sendiri je la belajar berjalan ;)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

waaa.. sonotnye rafiq ngan adiah besday tu.. test drive trus yep..
epi aje besday boy tu ekk... =)

Ruziawati Bukhari said...

terujanya membaca pengalaman bersalin u dik.. kak t awal2 lagi dh tahu nk operate.. yg sulong tu.. 40min dlm bilik bedah, terus kuar.. anak ke 2 lak 1/2 jam teran terus kuar.. bersalin biasa.. okla tu. pengalaman masing2.. mahal pengalaman bersalin kita ni.. sebab kita sendiri yg merasainya..

happy belated bday for ur son.. jagalah dia dgn penuh kasih sayang.. semoga rafiq membesar menjd anak yg soleh dan beriman.. amin..

u take care ok? tq sudi singgah ke blog kak t tu..

rynas said...

wah bestnya hadiah...suka suka suke

aLyNnZ said...

Eee..kita sama citarasa lar rose alin pun belikan hadiah yg sama cam rose belikan tuk rafiq..

mmg sgt functional coz mereka baru bertatih2 nk berjalan..mmg berbaloi..

sonok nyer rafiq dpt hadiah..leka dia main menan tuu..wahh seksinyer rafiq..