Thursday, July 29, 2010

Cerita Minggu Lepas

Salam,

still in bz mode.

so aku just tempek2 gambor n aku cite sket2 k..


Jumaat lepas, InED adakan Hi-Tea utk raikan staf2 yg baru kawen & staf2 yg dah berpindah ke deparment lain. As mengenang jasa la lebih kurang camtu..eheheh..
Venue: Hotel UiTM Shah Alam.


Tayangan video gambar2 staf yg dah takde kat InED..sambil pasang lagu Broery Marantika. Sadis la pulok lagu tuh..uhuhu


Burger Malaysia. Hehehe..cute sangat beger ni..comel2..antara menu yg jd rebutan..sekejap aje dah licin..Lepas refill pon abis cepat gak.



Mee Jawa. Aku tak minat sangat..tapi aku amek gak la sekadar merasa. But still, tekak aku takleh nak terima kuah dia yg agak2 manis tuh...


Sandwiches. Ade lagi menu2 lain..tapi maleh nak snap.


Mine....


***************************************************************************************************

Sabtu lepas plak..kami pergi tengok2 kereta..cuci2 mata..ahahah..ke NAZA WORLD..actually abg aku keje sini..so aku bawak mak aku yg baru dtg dari kg tu jalan2 ke situ..

Lepas jumpa client, abg aku ajak g belakang..dia kate nak tunjuk SESUATU..haihhh..apo plak kan?


Treng Teng Tengg.....


Lamborghini wehh...1st time aku leh pegang2..ahahah..kete ni ade 2 ketui je kat sini..satu si CEO NAZA amek n satu lagi Tan Sri mana ntah..Rege dia RM3 Juuuuta! ish2..tak mampu la aku. Nak tengok2 leh la kot..:-)



See...Bertapa rendahnye kete ni..rafiq yg tecit tu pon konon2 cam leh bawak je..ahahah..

RAFIQ : "Ish..dah besar nanti aku nak beli kete ni la untuk ibu"



"Owh..sejuknye kain dia...Ayah Ngah cakap..kain ni rege dia RM20 ribu"



ish2..giler ke ape? kain saje rege RM20k
baikla aku wat bayar downpayment rumah baru..ahahahahah...

ok..daa...:-)

12 comments:

Fieza79 said...

best nya leh mkn2 gitu...mau rambang mata pilih makanan..hehee

mak aii mahai nya kete tu smpaikan kain selimut dia pon smpai RM20 ribu...? ras cam tak masok akal je bg kita yg sengkek ni...hikk

Ena said...

Omaaiiihhhh!!
tertelan biji nangka tgk rege tu..a deihhH!!
nasib baik la tak pernah berangan pun.. hehehhe..
baik punyer landing ye rafiq.. jadi la.. maner tau nanti leh kasi kat ibu kan!.. ;D

cheqna said...

uhukuhuk\
kain harga 20k???
buntang biji mata

mamalieyna said...

maaaaaakkkkk aaaiiiiih..mahai bebenor...mampu tengok je pun dh cukup bertuah tu! ekeke.. org kaya bleh la kan...tapi membazir tul, baik la buat amal jariah sedekah duit2 yg terlebih tu kt org2 yg memerlukan.. =P..huhu.. ayat org tak mampu nk miliki! tak impikan pun..huhu..

LYaFRINA said...

alahaiii.. rose kena beli kete tu kat rafiq..
nmpak dh bkenan sgt tu..
lya tgk kete tu pon.. alahaii.. gugur jntung... ongkosnya.....

Dee said...

kita yg xde duit rasa pembaziran..utk org yg ada duit..itu menunjukkan status dia..huhuhu..

lydzar said...

baekk punya landing..best rafiq dpt chance landing kt kereta berjuta-juta

Ammi Sara said...

sungguh comel itu model kereta laa..:)

rynas said...

itu baru kain..kalau ketenyer berjutalah kot ekkk

mama_umar_maryam said...

dpt kain 20k tu aku nk buat langsir lah rose, sure org xcaye langsir tu 20k,hahahaha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

fiza,
mmg rambang mata.
keh keh2. giler kan? tak masuk akal tol

ena,
waaaakakak. baik2 mek na. nnti jd dang anum ngidam nangka..

cheqna,
mmg buntanggg...@_@...

iena,
kita hanya mampu tgk jela..mahal kan? betul2..tapi kot2 depa dah sedekah kot..beli kete ni duit2 balance2..ahahah

lya,
wakakakka..takpelah nnti ibu dia belikan kete menan..weekkek


kak dee,
betul2..imej depa kene jaga..ngeee

lydzar,
bkn sekalu ade peluang ni..ehehe

sara,
kementot aje model tu. sah2 taked agensi nak amek..wekkek

rynas,
yes...as mentioned, rm3 juta..:-)

zety,
if org2 cam kita ckap sure depa tak caya..tapi if mak2 datin yg cakap sure depa caya..ngeeee

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

tetiba je kan tekak ni rasa cam nak makan semua makanan kat atas tu... hehe

giler mahal keta tu weh... buleh wat bayar utang lagi bagus (PTPTN)... hehe

kain saja 20k?? huhu, tak termampu la nak beli... hehe