Monday, July 12, 2010

Cerita basi - Tengok BFF bersalin


Ini cerita Last weekend. Bukan weekend baru ni yo. Sbb den kojo. Aku usung sekali ngan rafiq n en. suami g ofis.. ngeee..

Kami keluar hari sabtu yg lepas so minggu tu suami aku keje half day. Disebabkan taknak patah balik amek aku kat shah alam then ke Cheras tgk aisyan bersalin, kami decide suami aku g ofis then drop aku kat mana2 mall area PJ..so terpikir Tropicana City. Aku tak pernah lagi masuk sini.

Actually nak beli hadiah utk Baby..pusing2 last2 masuk Toy r Us..tgk adiah utk besday rafiq..tak beli just usha2..hehe..then last2 baru jumpe kedai yg jual baju bb comel2 cute2..tapi lupe nak snap daa...

Sampai2 je sini dah kul 11++ sebab sebelum tu suami aku setel beberapa perkara dulu pasai keje before heading to ofis. Aku dah siap2 bawak bubur rafiq. So, Makan time! Senyum lebor kalu bab2 makan ni..rafiq really enjoy his food! alhamdulillah...



Sambil2 tu..cuci2 mata & telinga dengor persembahan remaja..pencarian bakat baru by DiGi. Artis jemputan mamat ni..pelakon Tari Tirana..ape ntah nama dia..sori dude!



Lepas pusing2..rafiq dah mula boring...then ternampak benda alah ni. Kene bayor singgit korang tau. Aku ingat 50 jerk. Kah kah kah..nampak sgt baru 1st time buh anak sendiri dalam nih. Aku ingat dia melalak if benda tu gerak..upenye tidak kalians..muke selamber kodok je.



Pastu..hubby aku amek dalam kul 1.30 camtuh..terus gerak ke Cheras..otw tu ternampak la IKEA terpampang kat tepi LDP tu..terus lapor meat balls kalians..ape lagi, dah suami aku offer, aku terus sahut offer itu dengan YES!!! dah lama tak makan. Last makan masa pegnent rafiq. uhuhu *ngidam la kunun*. Ade DAIM, Meat balls 14 ketui n Spaghetti for kids.

Rafiq ralit makan spaghetti..ehhe..cute je..

And last..inila tujuan utama aku kuar on dat day..Pegi tengok BFF aku bersalin kulit. Dapat baby gurl kali ni..Suka la tu aisyan. Sebab sebelum ni dapat baby boy dah 2 org..so nak merasala plak beli2 baju bb gurl..sure sonot kan? Tahniah Syan! Aisyan ni kawan aku masa skolah menengah lagi...Nama anak dia Fatimah Mardiah *sori syan if typo error*


okla..penat dah pot pet pot pet..

daaa....:-)

10 comments:

mamalieyna said...

syok tengok baby! lama tak tgk baby la..hehe..amboi mek rose dan lagi jln2 sama rafiq yeee...^_^

rafiq pun dh pandai mamam ye..best la time bwk g mkn kt luar ni..

zue @ annaleeya said...

suke baby... tp mcm dah nak tutup kilang... hahahah!!!

ape lagi rose... amik berkat tuh... mana tau pasni dpt gegirl plak.. hehehe...

rose.. ader tag dan GA skali yer.. ader masa buatlah...

♥etiey erywan♥ said...

i pun mengidam baby gurl...ohw.... hihi

♥etiey erywan♥ said...

i pun mengidam baby gurl...ohw.... hihi

Ena said...

ena kalo tengok dak rafiq nie cair sokmo.. sejuk je hati nie tau rose.. nasib aik la Anis tu dah besor.. kalo kecik mau nye ena cop wat menantu.. wakakkaka.. macam la rafiq tu nak akn!>. ngeh ngeh ngeh..

makanan tu sungguh menggiurk kan la.. adeihhh!!

leh la planning pasnie gegil pulak.. heheh

wahida said...

saya pun nak sgt baby girl...

~~*Lady Salwa*~~ said...

bb gurl??? syiok syiok... pas ni rambang mata nak beli baju... hehe

kiter lak yg ter'over' syiok...

tak amik berkat ke masa pi tengok bb tu?? mana tau pasni gurl la pulak kan... hehe

chugie said...

huhu.. bestnye tengok baby tu.. aduh! sy dah lupa camne nak pegang baby ni..

emmm.... berjalan sokmo kamu ye rose..

Dee said...

cutenya baby dia..ros..tropicana tu kecik je kan..tp ada panggung wayang..

dh lama x mkn kek daim..nti nk gi ikea lah..

umialya said...

ish.. ramai idamkn bb gurl, rose camner??