Friday, July 9, 2010

Hobi oh Hobi…

Salam,


korang ade tak hobi? aku ni mmg payahla nak jumpe satu2 hobi yang tetap..tapi skang ni aku giler buat cuppies. Laki aku pon geleng2 paler tgk..wakakaka

Sib baik rafiq ade peneman setia..tapi tiap kali aku putar bahan guna mixer..dia akan nangis. Dia takut bunyi benda alah tu. Haih..mcm2 la budak tu.

Actually, aku suka makan kek, cuppies, cookies, cheese tart, fruit tart, brownies *sbb tu gemok* wakakakak... So, aku selalu la pegi kedai yang jual barang2 wat kek..kat seksyen 7 nun..

Dulu giler wat moist kek..skang cuppies lak..wakkakak *sambil gelak guling2*

aku bebenornye takdela nak makan sgt pon if aku buat sendiri.tatau nape. Aku mmg suka buat dan bagi orang..i love to make others people happy tau.


oh ya..korang jgn la tanye resepi cuppies ni ye sbb aku beli bahan2 yg dah bancuh tu ha..senang je..if nak buat cup cake tepung dia rege dia RM5.50, cuma kene tambah 8 bijik telor, 100ml air dan bakarrrr...siap! leh byk tau..if beli kat kedai..seketui dah RM2.50..uuuhuh..cuma krim dia la leceh skit..sbb nak basuh perkakas2 lepas buat tu mak aih jenuh taruk sunglight! ngeee

DSCN6288



ni cuppies yg aku buat utk budak2 ofis suami aku..terutama kak ita, noor n others..selain tu aku bagi geng2 ofis dan yg selalu dapat cup cake Mamact la..pengasuh rafiq..hehehe

Buruk je aku decorate cuppies tu..tak kreatif langsung kan? agagaga...


Okla..selamat berhujung minggu...daaa...:-)


13 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rajinnya mek rose ye. kiter tak pernah la lagi cuba buat cupcake nih...

tu la, beli yg dah siap campur semua lagi senang kan... nak try jugak la... hehe

Ena said...

wahhhhhhhhhhh.. pandai la tu.. ena ni lagi la tak pernah pun vuba buat cupcakes..

ni yg rasa nak buat gak nie.. ekekekke..

cantik la tu rose..

Dee said...

eh cantiklah tu rose..kalo akak ko..cat pakai berus cat je..hahaha..hampeh..

Izan Ishak said...

hi rose...
cantiklah cupcake tu. terliur plak rasanya. ooo...ada yg ready dah tepung dia ye, senang kan~

FAIZA AMIR 2001 said...

cantek:):) boleh bisness nie mama....

dyea irdina said...

bila tgk tinggin nak mkn....sedappppppp nampakkkkkkkk

Lynn Nasir said...

salam,

saya pun suka buat cuppies. boleh join kelab rose tak? kikiki! ^^

firahadifa said...

ey , nice la nie... yg penting sedap kan.. deco2 tu no 2...

Nida said...

mak uihhhhh.... cantiknya... secantik tuan yg membuatnya..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..pandailah Rose buat Cupcake..
Mesti sedap ni..Nk sikit.. ;)

rynas said...

rajinnyer..hantar ler sini sikit hhehe

chugie said...

wah.. x sangka rose pandai n rajin buat cuppies ek?

ok pe tu? 1st trial sure lah x cantik.. nanti dh lama2 sure ada improvement!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal,
ade sal. Biasa kat kedai2 barang buat kek ade jual. sonang je. cuma nak kene rajin jela kan..:-)

ena,
cuba la buat mek na. sonok tau. tu anak2 ena dah besar lagi sonok. leh depa deco2..:-)

kak dee,
ya ampunnn..guna berus cat? wakakakak

izan,
adee..jual kat kedai. ehehhe

faiza,
hoho..suka2 je tu nak buat..eheh

dyea,
bolehla...nanti leh try sendiri tau..:-)

lyn,
kita takleh nak lawan la lyn..lyn pandai masak mcm2..ehehhe

afidah,
ehehhe..tapi biasa org tgk rupa dulu. tula lain org lain pandangan kan..:-)

kak nida,
kembang sekijap..wakakak dahla sedia kembang..ahahah

lily,
leh cuba..tepung pon dah sedia bancung kat kedai. janji kene ade effort nak main2 deco2..eheeh

kak rynas,
nnti kita suh doremon anto..wekekke

chugie,
betul2..lama2 sure makin ok kan? :-)