Friday, July 2, 2010

Sekut Raya

Salam,

Besnye sekut [Read: Biskut]..aku mmg antu biskut & kek..hua hua...sila jgan tertipu ngan tajuk..sbb bukan wat sekut raya pon..aku nak cite pasai semalam je ni.

semalam petang..ayeed n aswad g wat shooting utk cookies making. Untuk subjeck budak hotel & Catering..Basic Bakery kot subjek dia..Memang utk subjek2 camni, kami sediakan sekali VCD utk student e-pjj agar lebih mudah difahami...

last week shooting utk cake decoration..so kami dapatla 2 bijik kek besor..Chocolate Ganache & Blackforest Cake..bes ooo..yg buat tu mmg lecturer yg pakar buat ni..kejap je dia buat. Sap2 soi..dah siap..agagaga..tapi dua kek tu tak sempat nak snap sbb dah dibalun dulu..hiks!


Inila sekutnye ...rasa cam makan sekut raya lak..
Chocolate almond, Butter cookies & tak ingat ape ntah satu lagi tu..sedappp gilos. lecturer tu kasi kat kami semua yg dia buat..sbb depa dah boring tgk seku2 tu...biasala kita yg tak biasa nila jakun nak makan..tol dok?


utk recording tu dia buat utk anggaran sorang makan je...if nak buat byk..bahan2 dia kene darab 5....rasa nak cubala buat..yg chocolate almond tu amatla mudah nak buat..n bahan2 dia pon simple..:-)


nota:
1)puasa lom abis ganti..tapi ade ati nak buat sekut raya..agagaga
2)Jap lagi ade tazkirah & makan2 kat dwelling 4 utk doa selamat sape ntah..ade kambing golek..jgn jeles you!

10 comments:

ita cutevirus said...

ita ingat mek rose nak bukak tempahan semekut raye....

~~*Lady Salwa*~~ said...

hai beraya sakan dulu sebelum puasa nampak... hehe

simpan sket kambing golek tu kat sayer... hehe

** macam best je kalau amik course catering tu... kalau nak apply boleh ke?? hehe

zue @ annaleeya said...

samela kita rose... pose dok abis ganti agi... huhu...

dok sabo nok wat sekut raya... tp mesti tokdang raye.. abis ke anok2 dlu... sabo jerk...

Ena said...

sedapnye sekut raya... nak sikit la mek rose.. mane aci makanggg sorang!! huhhh!!

hhhehe... nanti dah buat jgn lupa kasi yeh!>. muahahaha..

Fieza79 said...

sedap nya tgk biskut raya...!
hahaa tak sabar nak posa nak raya...leh wt biskut2...heheh..!

E.L.I.Z.A said...

oloh sedapnyoh sekut rayo

wahida said...

time skang kalau saya nampak biskut raya mcm best je..tp nnt kalau time raya selalu saya buat x heran ngan kuih2 raya ni..heheheh..

Zaidah said...

zai ingatkan rose jual skut raya...blehlah oder...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nak sekut raya gak..
sedap tu...
X sabar nk raya..nk blk KG.. :)

littlehumblelynn said...

yummy2............bestnya makan besar hr nih..