Tuesday, July 6, 2010

Jalan2 ke Melaka Bandaraya Bersejarah - Part 1

Salam,

Lamanya tak berupdate blog aku..aduhai..bz la skang.Cerita last week. Baru nak update. Huhu. Skang bz ngan student datang nak amek modul. So, kena jaga kaunter.

Hari tu aku cakap kami bertiga pergi berehat-rehatan kan? hehehe..ok2..actually aku ke melaka..Dah lama sangat nak ke sini..Hampir 5 tahun tak ke sana..aku kan bertapa study kat melaka..6 tahun kat situ you!

Singkat sangat masa kami utk bersonot2 kat sana..lagipun...tak dirancang pon. Main terjah aje. Ngan hotel tak book nye..last2 hanya hotel Orkid yang ade kosong..if rancang awal2 takdela kelam kabut camtu. Hehe..

Menginap di Hotel Orkid. Ni je yang ada kat tengah2 bandar tu yg available..


Lepas breakfast kami terus ke sini..Rumah merah..


Timang tinggi2...rafiq suka abah dia buat camni..:-)


Disekitar rumah merah..sangat tenang..tu aku suka melaka..ade river cruise bagai tapi kami tak dan la nak naik..masa sgt suntuk..takpe lain kali leh g lagi..dokek jo melaka ni..ehehe


Si rafiq dah dapat bendera sampai tak nak lepas2 dah..amek gambor pon takde satu nampak muka dia..semua tutup ngan bendera..haihhhhh...


Sebelum bertolak ke destinasi yg aku tunggu2 tu..kami naik Menara Taming Sari..if tunjuk IC sorang kene bayor RM10..budak bawah 2 tahun free..tempoh dia 7 minit..okla rafiq sonot betul kat atas tu..mula2 aku ingat dia takut..huhuhu..


Lain betul melaka skang ni..membangun dengan pesat! ade byk gak tempat2 bes lain tapi aku tak snap..panas yg amat..takde mood nak snap2 gambor..


Adeh..lawak tol budak ni..cam tak puas je..yela 7 minit..rasa cam kejap benor kat atas tu..ehehe..

okla..gtg..ramai student serbu..

entry bersambung..nanti free aku sambung..agagagaa


nota:
rindu nak jenjalan umah korang...sob sob sob

15 comments:

mamalieyna said...

oooh melaka! lama tak terjah sana..sure byk dah berubah tuu...huhu..rafiq tak puas eh, takpe len kali g lagi eh..cian diee..^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer ke Melaka..
Lily pon dh lama sgt x p sana..
1 hari nnt nk p gak ni..
dh byk perubahan yer..
Mestilah bertambah cantik kan..

Fieza79 said...

bandar melaka mmg panas kan..? panas dia lain mcm..ehehe

cian Rafiq rengek tak pueh ehh...nek seround lg ler mek rose..hehee

LYaFRINA said...

WAA.. P MELAKA.. BNDARAYA FEBRET LYA ROSE.. MMG SUKA G SITU.. SBB BYK MDE2 Y MENARIK Y TPESONA DGN KEINDAHAN BGUNAN KAT SIT. NTAH BILA SMPAI LG... NK BGAMBO PUAS2..

zue @ annaleeya said...

wahhhh..cuti2 mesia... sonot ler...

bila la nak bwk anak2 gi sana..

wahida said...

nape kita x jumpa masa kat Melaka ek?? hehehe...

Dee said...

akak pun dh lama x terjah melaka..kalo bwk budak kecik..next time plan betul2 tau ros..sian rafiq..sib baik ada hotel yg masih ada bilik kosong..hehehe..

hajarus said...

pening xkak naik menara taming sari tu? hajar xpernah naik lagi...

♥etiey erywan♥ said...

lama singgah sini erhhh... hi hi...

♥etiey erywan♥ said...

lama singgah sini erhhh... hi hi...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

iena,
byk giler perubahan dia weh
tak tersangka betui.
a;a dia enjoy duk atas tu
tgk bawah kete gerak2 kecik je nampak..tinggi gak menara tuh

lily,
dah dekat dah tu ngan johor..bertambah cantik tau..

fiza,
panas tapi if jumpa tempat yg berpokok rimbun mmg bes..sejuk je ehhe
seround lagi leh tunggu dia besar skit baru dia lebih menghayati ehhe

lya,
betul2..sy pon suka melaka..:D

Nadiah Sidek said...

lama dah sy tak ke melaka. dah byk perubahan, kan?

Ena said...

SYOKNYERRR...
RINDU NAK P SANE GAK..
DAH LAMA TAK P MELAKA.. HUHU..
ANAK TERUNA YG ENCEM SOKMO WALAUPUN CENGENG.. ;D

aLyNnZ said...

awal tahun ri tu alin g melaka ngan family..walaupun tmpt kelahiran sendiri tp still nk pg gak sbb melaka cepat mmbangun bnyk tmpt yg blh dilawati..xlama lagi melaka ada wonderland sure lg happening..

lain kali rafiq ajak ibu g melaka skali k..mana tau kite leh jumpa kt melaka..? bley temukan rafiq ngan danish..

MeL MikaiL said...

oh! i suka melaka..ms pegi new year tahun ni cm xpuas ronda2 lagi. tp sure panas time tghari kan?