Monday, May 30, 2011

Juara Mentor 5: Salma

Assalamualaikum..

Sape peminat rancangan Mentor kat tv3? aku salah sorang peminatnye lah..ehehe dari awal mmg aku minat tol ngan si salma tu..suara lunak n high note dia masyaAllah...mmg power tol..tapi dapat komen dari juri low note dia kene jaga2..ehehe

malam tadi final & dia bawak Lagu Beyonce iaitu Listen. Terlopong mulut aku nengok weh. hahahah..tak caya je org mesia leh nyanyi camtu..ingatkan org internationaley je leh bawak. sebab selain beyonce, org yg penah aku tengok leh  bawak lagu tu ialah Charice (artis filipino yg dinaikkan nama dia oleh Oprah Winfrey)..aku perasan Charice nyanyi lagu ni masa dalam cite Glee siri 2 baru2 ni..perghh..Salma  nanyi sebijik Charice nyanyi weh..mantop!!!

so, tak salah la pilihan juri semua yg salma adalah terbaik...Ramli M.S pon mengakui suara salma terbaik! ha bukan senang tu.. Ramli M.S tu kan mmg pengkritik yg mmg aku rasa terbaik la setakat ni..mane yg ok dia kate OK..mane yg sumbang mahram..mmg dia kutuk abis2..heheh

even pada awalllll rancangan si abang rambut ketak..sape lagi if bukan Nas Ahmad tu..cakap si salma ni takde rupa..ha amek ko, org takde upe tu la juara! eh, if setakat rupe aje tapi suara cam katak takyah la weh..Boooooo....


selain tu, protege Sharifah aini iaitu shiha tempat kedua & Protege Edry Kru iaitu Iqa tempat ke-3..okla tu..mmg layak pon korang dapat tu..kikikik..sebab bagi aku, sore kome biasa2 sajork...bersepah kat mesia ni..

okla..Tahniah Utk Salma peserta dari Sabah tu..bakat dia dicungkil oleh Erra Fazira. Masa audition Salma bawak lagu Listen tu la..rupa2nya..dia mmg simpan lagu tu nak bawak masa Final..(if masuk final la..) n alhamdulillah mmg rezeki dia bawk balik RM100,000 & sebuah kete Chevrolet Cruze!.. 


pic from gugle



** Aku skang dah tak layan AF..dah macam hape rancangan tu..penuh dengan Drama! menyampah aku..dahla peserta pon ala2 aje..takde semangat nak tengok.baik layan mentor..lagi bes..takde drama mama..

*** Suami aku pn turut terjebak sama ngan aku tengok rancangan ni..ahahahahahha kelakor lak. 

****aku pelik ah..nape eh if rancangan hiburan camni..dia nye hadiah masyaAllah..dah leh beli sebuah rumah if campur tolak bahagi..tapi if rancangan agama cam pertandingan Nasyid ka, Tilawah ka..korang tengokla brapa je depa dapat..huurmmmm...pelik tapi benar




22 comments:

LYAfrina said...

suka salma menang.. suka sgt kat erra... hehehehehe.. mcm la erra y btnding.. tp suara dia y paling power...


ermmm...sama.. xlyn lgsung af... xbest mcm dulu2, biar pon aznil y jd pgacaranya..

tu la pasal, kalo hadiah utk tandingan y hiburan ni... blh jd kayo rayo... kalo y ke arah keagamaan tu, hadiahnya gitu2 ajer kan... so... kena la fikir2... tanda2 la tu

ajumohit said...

aju tak tgk sgt Mentor ni mek rose, tp suke sgt dgn Salma, akhirnya juara!!! tahniah eree dan salma, makcik kayo!!!

lydzar said...

tak sempat tengok abes pon, anak2 dh paksa mamam masuk bilik temankan dorang tidur..sempat tengok yg salma nyanyi ngn jack tu, mmg mantop dan padu lah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Salma mmg terbaikkk..
meremang dgr dia nyanyi lagu listen tu..mmg power arr suara dia..hubby pun ckp blh lawan charie nyanyi lagu tu..hehe..

Kak Aya said...

saya pun suka erra dan salma...memang salma layak untuk bergelar juara, suara dia memang power

NM02 said...

betul tu mek ros. ai setuju. dorang lagi suker sumbangkan ke arah hiburan dari program berunsur ketuhanan.

Sofya said...

saya tak follow lak mentor ni..
af pun baru 3 kali..
jarang dapat tgk tv..
anak konker he3

r0sEmeR@Hj@mBu said...

salma mmg layak menang!suaranya mmg terbaek!ms duet ngan jaclyn smlm trbukti salma blh pg jauh...kredit to erra coz utamakan bakat dr rupa!

**btul ckp c'rose tu, klu prtandgn bab2 keagamaan ni mmg sush sgt nk dpt 'sponser' sbb tu hadiah pun ala kadar jer...;-(

r0sEmeR@Hj@mBu said...
This comment has been removed by the author.
Ena said...

ena mentor tgk.. af pun tgk.. mungkin terpengaruh dolu2 nye pe-el.. walaupun af tu ntah apa2.. hahahah..

Maya Mayana said...

rezeki dia...shiha dh confirm kak pah ada habuan utk dia dan Iqa confirm edry buat sesuatu utk dia...semua dpt apa yg mrk patut dpt...kalau salma nk share hadiah tu dgn kita kan best..hehe

dinor's family said...

ye ke salma menang,kita blk dr kg mlm td xtgk tv,kita pun minat salma,suara matop....

Fieza79 said...

suara salma mmg power tak dinafi kan...masing2 ada habuan nya..kalah menang sure dorang akan jd recording artis lps ni...

bonda dadif aka akish said...

mmg salma layak..aku tk berape suke mentor nih...tp menjak ade salma neh...laju aje aku nk tgk..

=)

Melor said...

rose, skrg ada satu org tu tolong melor tukarkan template catalog sytle 3 column tapi dia belum siapkan lagi. nanti kalau melor rasa tak kenan melor minta tolong rose buatkan. cuma melor nak tahu kenapa melor tak boleh tukar template sendiri. bukan 1, byk template yg melor cuba semua kata error mcm tu error 500. melor nak tahu mcmana nak selesaikan benda tu. rose tahu ke knp n mcmana boleh selesaikan masalah itu.

~~*Lady Salwa*~~ said...

jarang2 tengok mentor.. malam final tu pun tengok jap2 je... pastu tertido... hehe

tapi mmg betul la, suara si salma ni power...

*betul tu, kalau pertandingan ilmiah hadiah biasa2 je...

Dee said...

suka gak bila salma menang...persoalan terakhir tu pun k dee pernah tertanya2..

Melor said...

rose, melor rasa nak melompat tinggi2. la sbb berjaya tukar template tu. awak baik la rose. melor sayang awak.

Melor said...

rose tadi gembira tak ingat dunia. tapi skrg dah down la sbb template tu tak boleh sign in. rose macam mana nak selesai masalah ni?

mamalieyna said...

jrg2 tengok TV..tp mlm td awal2 part salma nyanyi tu tengok gak...mmg hebat gilers suara dia! mmg ptt juara...

ye la kan, selalu tertanya2 sendiri jgk, hadiah mewah giler kalau bab2 ni..huu~ tp undian dah jangkau juta2 kan..mmg tak mustahil diorang leh buat untung, kasi hadiah lumayan pun still balik modal...

mamalieyna said...

eh nk ckp jrg tgk mentor sbnrnya..TV mmg selalu layan..hehe...salah plak.. =P

[-suziey-] said...

aah btl..kt pn xlayan AF la,...merapuo..mentor ni ok la..tp btl ..mcm nasyid or tilawah tu xde sponsor besar2,.kesian n sedih kan.