Wednesday, May 11, 2011

Hari Ibu...kami ke mana?

Assalamualaikum..

hari ibu tahun ni mmg sonot. Abah siang2 ari sabtu tu kene g ofis, ade urusan keje & anta MMS dia buat sendiri ade tulih " Selamat Hari Ibu" then ade gambar ibu ngan rafiq..so sweet..thanx abang..:-)

balik umah plak abah terus wish kat ibu..tapi ibu ari tu bad mood sbb tak tahu sebab. hahahaha..org ngandung. camniler..kejap ok. kejap mood ke laut. ibu pon tatau nape...keh keh keh..*kesian laki ku* :-p

esoknya, 8 mei..abah dah plan siap2 nak bawak g mane..ibu ikut aje. Kami ke mana? eheheh..Ke Seoul Garden...ibu pon angguk2. Besnye marinated beef, lamb , chicken n byk lagi menu2 lain. Last pergi sini masa bertunang dulu. Reunion geng2 korea hubby masa kat PPP, uitm dolu2. Then takde da..Dulu nama kedai tu The Seoul tak silap aku..then rangkain bisnes Garden amek alih..tu tukor nama jd Seoul Garden....





yg dirai...muka campuk2 kesan produk tak sesuai itu ari dah makin ilang..licin dah skit..eheheh :-)




 segala benda alah yg sudah diperap..ko amek je ape ko nak..buffet. tapi satu gambar buffet pon aku tak amek..ade mcm2..Air yg boleh direfill sampai muntah air, ABC, kuih muih, buah2an, Aiskrim & hot coffee & tea pon ade disediakan.


kita bakor je..kita bakorrr....kat tengah tu steamboat. Kuah dia leh pilih sup/tom yam. kami pilih sup la sbb si kenit tu nak makan jugak kan.... aku sumbat tauhu kering dalam sup tu kasi rebus sekijap...sayur2an & ape2 jelah yg rasa nak makan secara rebus...



ini mamat, tekak melayu. Wajib ade nasik. Kasi makan ngan sup, bebola ikan or ayam & tulurr...ehehhe



dah hampir surrender...pastu g amek benda2 alah yg guna utk yong tau fuu..sudahnye suami aku tegur.."nape amek ni..ni murah..g la amek daging ka, ayam ka.." sudahnye aku tak abis makan benda2 kecik2 tu..muak seh..daging jugak menjadi pujaan ati....:-)



Gambar depan kedai makan ni aku tak amek. Malas. Boley?

Camne nak pegi Seoul Garden? Ala senang je nak p sini. Naik je LRT..benti stesen Kerinchi..stesen dia betul2 dalam bangunan Plaza Pantai tu..dokek2 ngan menara Telekom yg bentuk rebung tu..n betul2 berhadapan ngan federal hihgway..tapi aku g ngan kete. jalan nak masuk jgn tanye aku. somi aku yg drive...:-P

makan2 sini secara buffet. so rege kira satu kepala. ikut rege pasaran barang2 basah jugak rasanya..sbb ade plus plus plus..bil kami utk dua org..RM67+++..okla tu..sbb semua benda sedapppp

oh  ya, if ade occasion ari jadi, leh booking awal2..nnti depa kasi 50% less tau..murah la tuuuuu leh makan sampai muntah.


>>>>>>>>------- 

pastu kami ke Empire..nak g toys R Us..cari learning toys rafiq..kami skang prefer benda2 yg leh jd bahan pengajaran utk rafiq rather then beli toys yg rafiq campak2 sampai sepah2 umah..rimeh den.

eh..sat2..ni ari ibu ke ari kanak2? nape plak rafiq dapat habuan? uwaaa..takdela..actually aritu abah baru je belikan ibu new skin care product..so, okla tu..as adiah..:-)



Toys R Us ni mmg heaven la bagi mamat ni..semua benda dia nak pegang..tapi yg palign dia suka..stroller ni..ntah apo2..



pastu abah sogan nengok anak dia sorong stroller pink, cepat2 g amek luggage gambor barney n the geng..ahahaha..



see..semua benda dia nak sentuh..have fun wahai anak...:-)



>>>>------

dah abis beli brg2 rafiq..kami ke The Teh Tarik...pekena teh tarik sat..terliur tengok blog kak Dee buh gambar teh tarik cam sedap sgt je tu..ahahaha


but siyes...mmg sedap. tak manis sgt..lemak2 berkrim disukai ramai..dalam2 pantang takleh minum teh, ibu balun jugak..dah tak ke degil namanye tu..hua hua hua..
barli tu abah punyer..



 kami order makan Murtabak (isi kambing) ..sedap giler... recommended..


ibu punyer..nasi goreng..ermmm..boleyla..tapi tak menepati citarasa den..wuwuwu...murtabak tu lagi sodap..rafiq yg suka nasik pon duk balun murtabak..tak layan dah nasi goreng ibu...huhuhu



okla..dah abis daaaaaa cite ari ibu...:-)

tergopoh gapah menaip wehhh..byk keje ni...daaa


17 comments:

mila.ibunajihah said...

sedapnyer daging bakar tu, bestnye dpt nice treats for mother's day kan.. :)

MrS. F!zA said...

menarik mkanan tu! mcm ala2 johnnys je kan..

hiks..sian abah blh plk tkde persaan.yela org pregnant kan..kekeke

mamashikin said...

steamboat tu ala2 chim chum gak kan...rasa lapar tgk daging bakar tuh..

Izan Ishak said...

sambutan hari ibu yang mengujakan buat mekrose. seronoknya!

Teratak Hami said...

Tengok gambar mula2 tu monyok jer, ingatkan tak best sambutan Hari Ibu. Rupanya "jauh" jugak Mek Rose merayau sempena Hari Ibu.

Zue AnnaLeeya said...

sedapnyer daging bako tuh...
stemboat pon sodap....

oklah rafiq tekak melayu kan???? nak mkn snang carik... lelaki melayu terakhir gitu... hehehe...

acik mimie said...

syoknye acik rose makan ...
waktu2 mcm ni memangheaven je dpt mkn semua2 tu kan ... acik rose bila due ...

Nadiah Sidek said...

tgk teh tarik tu rasa nak minum teh tarik pulak :p

nur said...

best nyer jalan jalan sambil makan makan :)

suka tgk rafiq sorong stroller tu... dan tunjuk minat nak jadi abang nih

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya makan2 kita punyer hari ibu telah di spoil oleh KFC, rafiq minat barang gegirl ek

al-lavendari said...

terima kasih kerana singgah blog saya.

wahida said...

mat rafiq ngan auntie sama tekak la...tekak melayu...kita kalau mkn mesti kena ada nasik kan rafiq kan...rafiq, give me 5!!

aLyNnZ said...

rose..klau rose xkomen blog alynn xtau lar alynn yg rafiq bakal jadi abg..huh ketinggalan sungguh alynn..anyway tahniah n jaga diri k..

mamalieyna said...

waaaaa full activities...best2x...rafiq pun spt turut dirai...takpe2 kasi can..hehe~

menarik mknan situ eh, tak la mahal sgt kan..berbaloi la mknan n harganya..bagus2x..kalau ada ksempatan bleh try...herm..

eB ezrin said...

cam sedap jerk ros... tapi x der slera lagi la hu3

etiey.com© said...

WAHHH SEDAPNYA! TP KAN MATA DOK MELILAU CARI SI RAFIQ.. ALAHAI PANDAI JE BUDAK KECIK OSRANG NIH.. OHW TRAINING NAK TOLAK ADIK KAN NANTI? HHEE

umialya said...

agaknya Rafiq tgh berlatih cara2 nak tolak bb nnt..