Tuesday, May 3, 2011

Last EBM for Muhammad Amzar Rafiq

Salam,

lewat bersiaran. Setel keje dulu skit.

ok2..ari ni aku hanya dpt bekalkan rafiq 3oz EBM..wohoooo..sbb itula tinggal seketui je EBM yg ade. hehhe..sian kan anakku. Sob Sob Sob...

tapi takpelah..at least ade 2 bulan aje lagi rafiq nak masuk 2 tahun...*demi memujuk ati yg cedih..* wuwuwuwu...

rafiq masih direct feeding. Sakit tak nips? eheheh usah ditanye..mmgler sakit. Takpe..akanku bertahan selagi terdaya. cewah! *padahal tiap kali rafiq nak nen, cengkam kuat2 kat ape benda yg ade disekeliling* eh jgn ingat sakit sepanjang tekkan anak tau..sakit masa mule2 dia nak tek aje..eehheheh..




gambar mlm td....terkontang kanting seketul diri...wuuuuuuuuuuu
dalam compartment ni..aku masih belum letak ape2 barang basah ka apa..sbb sedih woo nak buh barang lain selain susu rafiq...nampaknye..arini kene start buh barang basahla sbb dah kosong...:-(




dalam kenangan...ni stok EBM sebelum disahkan pegnent..:-D


tapi takpe..aku berazam utk pam byk2 banyak banyak banyak beribu2 lemon utk adik rafiq nanti..dah start simpan duit nak beli Deep Freezer..moga tercapai hasratku..aminnnnnnnnn.....

lepas ni ape step step seterusnya ye mek rose?

setakat ni..pengasuh rafiq cakap..rafiq ok aje if takde susu. tapi bila tengok kwn2 lain minom..dia pon sibuk tunjuk freeze..sbb dia sorang je minom susu ibu..n sah2 susu dia dalam freezer.....sob sob sob..sedih ati omak ni nak...if susu abis..baru rafiq minum air kosong. dia hanya suka air kosong. air kaler maler dia tamo.....

ermm..aku dah belikan susu soya Isomil. Tapi aku boley rasa yg rafiq tamo minum sbb penah cuba sebelum ni kasi susu soya n terus reject shop!.. Kita tunggu aje ape yg akan terjadi esok sbb esok baru nak start kasi Isomil. eheheheh...jeng jeng jeng...






** terpejam tercelik..daaaa 5 bulan aku membuyungkan diri..ahaks!





24 comments:

LYAfrina said...

SERONOK TGK SEMANGAT ROSE NI:-)
XPE... RAFIQ DAH DAPAT BANYAK KHASIAT SUSU IBU NI.. SGT2 BERTUAH DIA... ALHAMDULILLAH.. ROSE PON DIBERI KEAZAMAN & SEMNAGAT Y KUAT UTK SIMPAN SEMUA SUSU2 TU UTK RAFIQ MEMBESAR..MMG PENCAPAIAN Y SGT MEMBANGGAKAN.. BKN SEMUA ORG BLH BUAT KONSISTEN GNI TAU...

LPS NI TURN ADIK RAFIQ LAK... INSYALLAH, SEMUANYA AKAN OK :-)

Nadiah Sidek said...

insyaAllah rafiq fhm tu. teruskan aje direct feeding bila bersama dgn rafiq sampai dia 2 thn ;)

kejap je dah 5 bulan ek

Teratak Hami said...

cekal dan dedikasi sungguh Rose mengepam & menyimpan susu. Tahniah!! Hopefully adik Rafiq get the same belaian.

** Sayu tengok EBM yang tinggal 1 tu :-(

MrS. F!zA said...

utk adik rafique nti pulun habis2 pam tu..moga ada rezeki lbih!

Izan Ishak said...

sedih pun ada izan baca entry rose ni. takpelah...rafiq kan gud boy. mesti dia okay2 punya~

Suliana said...

su pun dilanda mood sedih. huhu.. nak ceraikan susu dgn aqil. mcm tu rupanya perasaan dia. susu beku aqil pun tgl 1 je. esok last. .hope rafiq kuat smgt.. :-)

su su said...

tahniah rose......moga rezeki makin bertambah dgn semangat rose nieeee......demi rafiq cekalkan hati juga kan.....suke rafiq,,,rafiq ingat pengorbanan mak tauu

Fara_Adura said...

Bagus la semangat tuk bf tuh. Memang sangat2 bagus. Sofea menyusu til 2 y. Memang kesannye sangat2 berbaloi. Jrg demam, aktif, cerdik*nop riak,cuma efeknye sgt nmpk*.. teruskan ye. Hrp rafiq ceria selalu even da tak dpt bf pasneh.. :D

NM02 said...

banyaknye.. kalu aku tau stok mu banyak cenggini, aku minta setitik utk ubat sakit mata ari tu. hahahaha

Maslina Roslan said...

Tahniah sbb akan dapat bb...

Tahniah sekali lagi sbb berjaya BF kan Rafiq...

Apapun,teruskan usaha untuk Adik Rafiq plak yer...:-)

mamalieyna said...

huu~ sudah sampai masanye ye...takpe abg rafiq dah besar kan, nnti nk kena berpisah susu tek jugak kan..huu~ hope ok la esok ye rafiq tu..

waa semangat sungguh mek rose,cayalah..~ teruskan niat murni anda~

dah 5 bulan?..cepat la plak rasa kan..mek na baru 1 bulan..hehe..

Ena said...

alahai.. sadis plak.. huhu..


dah 5 bulan dah yeh?? cepat sungguh asa berlalu.. dengan itu dah 5 bulan jugak ai mencuba.. ahaks.. tak pe tak pe.. kita terus mencuba.. ekekekek..

Hanis Azla said...

bila tgk semangat rose BF kan rafiq terasa akak terlepas nikmat itu sbb anak2 akak semuanya BF selama beberapa bulan aje.. rugi betul rasanya..

umialya said...

Entri ni wat akak sebak sgt2, xper.. sudah rezeki Rafiq stkt ni, Alhamdulillah.. Syukur sgt2.

xmo fikir2, Rafiq tetap membesar dgn sihat dan kuat, chaiyokkkkk!!

mama_umar_maryam said...

semoga tercapai beli deep freezer tu,blh punyelah!
aku xblh bygkn cengkaman gigi rafiq nk tek tu..kuat ko!

[-suziey-] said...

oooo dh stop ek pum susu sejak peknen..hmm..xpe nnti bole buat stok lagi utk adik rafiq :)

ajumohit said...

wahh tahniah mek rose, aju ni baru nak masuk 1 tahun 3 bulan fully breastfeed...bagusnya pregnant pon masih menyusukan rafiq, chaiyok mek rose!!!

nur said...

kesian rafiq bila tunjuk kat fridge tu... tapi nak buat mcm mana, rafiq kan nak dapat adik...

btw, rafiq dah nak masuk dua tahun.. kira dah lama juga ros dpt nyusukan rafiq... akak ni entah tercapai ke tidak nak menyusu dua tahun... hhuhu

Yan said...

bagusnya rose..

akak pun menyusukan ABang Luqman sampai umur dia 2 setengah tahun. Eiii mmg ngilu kalau dia tak abis2 isap lagi..

lydzar said...

its OK rose. at least byk gak stok EBM aritu kan..laa ni try ajela bagi dulu ISOMIL tu. Mana tau, skg ni rafiq memahami kerisauan ibu dia

mekchu said...

kenangan terindah tu.. siap melimpah atas lantai..

tak pe rafiq, bekorban demi adik.. budak2 kalo bf mmg tak suka air manis kan.. mi-cah dulu pun cam tu jugak.. air kosong je dia tonggang.. tp skang, kaler apa yang dia tak minum.. adoiii..

Amiizaa2001 said...

congrats, rose dah berjaya :)lagi 2bulan jerk rafiq 2 tahun:)Janji tak putus susu....:):)

semoga lepas nie susu rose melimpah ruah, amin amin :)

Sofya said...

bagusnya rose.. bangga dapat kenal ngan ibu kuat semangat

Mark said...

rose..lama tak sembang...tak nampak kat YM...takpe la ros...dah dapat sejauh ni pun kira Alhamdulillah sgt2...tak lama jer lg Rafiq nak 2 tahun kan...

kejap ejr dah 5 bulan yer...tak sabar nak tgk bb baru nih..