Thursday, May 5, 2011

Babai Safi Rania Gold..


Assalamualaikum...

setelah hampir 3 minggu aku guna set safi rania ni..muka aku jd kering, perit2 je lepas cuci muka..dan aku decide utk stop aje..

selama ni aku mmg pengguna tegar produk safi..since sekolah menengah iaitu rangkaian Safi Balqis..tapi tengok umur pon dah makin bertambah ingat nak tukarla ke produk yg kedewasaan skit..*ayat tak hengat*..sudahnye abis muka den..nek bintat2 & warna tak sekata...campok2..wuuu..somi den pon perasan dan tegur muka den cam lain..tskk tsskk! tak suka!

Aku rasa mungkin perubahan hormon mengandung kot..tu yg jd muka aku tak seswaiii...

baru aritu aku wat posting pasal serum dia yg rosak..sekali tak dan nak beli serum baru muka dah rasa tak selesa..ehehehhe...

aku dah beli produk baru..nnti tempek sini...dah 3 ari guna..so far ok..harap aku ok ngan produk tu....



perlu diingatkan....produk safi ni bagus tau..tapi set safi rania gold ni je tak sesuai ngan aku..aku tau..ramai org guna produk ni n sesuai..so ikut keserasian masing2...:-)

29 comments:

ajumohit said...

yelah mek rose, kalau rasa tak ok kt muka ni jgnlah teruskan, aju dulu pakai set tia amelia, last2 buang jek, kulit jadi merah dan nipis, niat nk buang jeragat, tp dengan set2 tia amelia tu aku buangkan skalik...hambekk....

Teratak Hami said...

Mek Rose, tak sempat ler akak nak tengok muka awak jadi cam Rozita :P

Jangan marah!!!

LYAfrina said...

betul tu... setiap kulit x sama kan.. tp alhamdulillah, stakat ni lya serasi dgn safi rania ni.. cuma.. pencuci j, lya still guna safi y lama.. y kaler ijau tu.. sbb y tu lg bersih muka & serasi dgn lya.. pcuci rania kurang sesuai.. tp lain2 produk cam serum & face cream sgt2 ok dgn lya.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily skrg ni just guna krim siang jer...so far oklah..Tp Toner dia mmg sama sekali X blh guna..X sesuai kut..kulit jd kering & mengelupas & membuatkan kulit jd gatal..
Betullakan Rose..stiap kulit X sama..ada yg sesuai..ada yg tak..

Ena said...

YELAH KAN..LAIN LAH KESERASIANNYA.. SETAKAT NI YG KEKAL GUNA ADALAH KRIM PELEMBAP SIANG.. YG LAIN DAH BERALIH KE SIMPLY SITI.. SETAKAT DAH GUNA NI.. RASANYA OK PLAK.. DULU MASA GHUAN TRIAL SET TAK OK.. BERUBAH2 PLAK DIER..

Zue AnnaLeeya said...

tak seme produk seuai dgn kulit muka kita kan???? kakzue cuma guna pencuci muka jer yg safi rania... tp krim bagai guna produk lain...

Hamizah said...

dah byk terbaca kisah org xsesuai dgn safi raniagold ni..byk sgt ban kimia kot..

Izan Ishak said...

takpelah mekrose...kena cari produk yg seswai ngan kulit lah nmpknya... kulit masing2 tak sama kan~

zaidah said...

setuju ngan rose...tak semua produk sesuai ngan kulit kita....cuma nak carik yang serasi tu yang ambik masa tu...

lydzar said...

rose buang ke set rania ni? hehe bak mai sini kasik kt saya hihihiihh..gurau aje.

yer la kalau tak sesuai better kita carik set lain kan. kalau keep on jer, takut lg teruk efek kt kulit.

mamalieyna said...

same like me! tapi mungkin sbb sblm ni, tak biasa guna complete set kot...means ada toner, ada cream ...so, skrg eina dah back to olay...itu pun just pencuci dan pelembap jer..dh biasa dr dulu...hu~

mungkin ada stgh org sgt sesuai kan produk ni..depands pada kulit memasing la...

waaah product baru, apa la plak tu ye..herm..

etiey.com© said...

kadang sebab hormon tengah peknen pun jadi jugak.. saya dulu masa awal peknen boleh tahan kulit muka kusam dan jerawat sana sini

Fieza79 said...

lain org lain reaksi kesesuaian dia kan...tp kan rasa nya maybe sbb rose tgh pregg kot...

dinor's family said...

imah masih guna lg, xde masalah cuma toner je xguna yg lain2 stil guna sesui gak kat kulit imah.

Amiizaa2001 said...

salamss rose....waa sama mcm akak, akak pon dah stop pakai....lama gak akak pakai dkt setengah thn ..

pn-iena said...

baru terpikir nak guna.. hehehe xjadi lah pulak.. takot :P

Eida elHakim said...

memang patut stop kalu tak sesuai.. nak2 time mengandung.. hormon jadik tak stabil.. selalunya eida time mengandung tak pakai apa2.. just bedak jer..

Hanis Azla said...

mmg ikut keserasian kulit muka kita kan.. akak pun ada produk yg akak alah dengannya.. tp safi rania ni akak sesuai pula..

~~*Lady Salwa*~~ said...

lor... baru je baca kat blog mamalieyna yang dia pun dah stop pakai safi rania...

tak pa la, kadang2 produk tu seswai ngan kulit org lain, tapi ngan kulit kita tak seswai... kan...

ieda said...

x semua org sesuai dik .. mcm akak .. akak x amik safi rania nie .. tapi amik safi biasa tuu yg mentimun utk cuci muke je :)

umialya said...

jgn teruskn.. mgkn bleh cuba yg lain

Dee said...

betul..apa pun biarlah sesuai ngan kulit kita kan...akak skrg pakai oxy je as cleanser..muka ok lak..hihihi..

Sofya said...

rasanya saya ada terdengar berita yg bgtau beberapa produk tak sesuai digunakan sebab guna bahan kimia yang terlarang. safia rania gold termasuk dalam senarai tu..

atie said...

Baik toksah pakai kalau dah sah2 produk tu tak sesuai rose....risiko3 hurm

Farah Rahim said...

alaa...kenapa ye tak sesuai??

boleh derma kat saya tak? hehehe produk lain semua tak sesuai, yg ni sahaja sesuai

Sidratul Muntaha said...

rose daha de 30 belum?
rania gold ni tuk org2 30 atas
huhuhhu
tapi aku tak dan la nak guna menda2 ni..
maleh..
nak displin pakait u sgt maleh!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

aju,
hahah..ngn set2 sekali buang..kkikik..iklan je lebih2 ye. tapi hampehhh..

hami,
ahahahah...tempek byk mana pon still takleh celen RCW..:-P

lya,
ooo campur2 la eh..tapi still safi kan..okla if serasi..:-)

lily,
ntah2 sy tak serasi ngan toner kot eh..ermmmm...

ena,
wah..tak sabar nak tengok mek na jd tok ti...eheheh

kak zue,
pulak..eheheh lain org lain caranye eh..tapi takpela at least akak dah tau ape yg serasi n tak..:-)

hamizah,
tapi ramai gak cakap ok..huhu maybe tak semua org ok kot..:-)

izan,
betul betul betul....:-)

kak zai,
haaaa...kene cari yg betul2 serasi..dah makin tua ni kenela jaga kan..:-)

lydzar,
ahahaha dah ade org booking u..wakakak..

iena,
oooo...guna olay ye..produk baru kita tu nnti kita tempek..setakat ni sgt2 berpuas hati..:-)

etiey,
mungkin la kan..tapi kene jaga dari skang..if tak mmg degil dia nak ilang nanti tompok2 ni..:-)

kak fiza,
maybe kak..tapi kene jaga tu..ehehe

dinor,
ntah2..toner dia kot eh je tak seswai ngan saya...hurmmm

kak mieja,
ooo..akak pon tak seswai ye..ermmm..

pn-eina,
eh..ok aje if nak cuba..mane tau sesuai..:-)

eida,
ikut pengalaman ngandung rafiq..tak kisah pon tempek ape..tapi ngandung kali ni lain macam lak rasa nak jaga muka..ahahaha

kak hanis,
bagusla sesuai..:-)

sal,
a'a...mek na pon camtu..betul2..ikut keserasian..;-)

kak eida,
yg tu sy ok kak..tapi saje gatei nak cube safi rania gold..sudahnye abis muka..ehehhe

kak tini,
ye kak..dah cube lain..ehehe

kak dee,
oo ingatkan akak guna hada labo lagi..ehehhe

sofya,
betul ke? tak pernah lak baca..terlepas pandang kot..thanx..:-)

atie,
\betul2...:-)

farah,
wekekek..dah ade org booking, siap mintak separuh rege..tapi sy kasi je kot kat dia nanti..:-)

sidratul,
sy dah 31 tahun..tu rasa nak cube produk org dewasa..sudahnye abis muka..eheheh

bonda dadif aka akish said...

ye la mek..tgk kulit jugak kot..aku pakai krim siang dia aje...

=)

so far nmpk ok la ...

Qiss Me Mummy said...

salam.walaupun entri ni dah lama, nk gk coment..hihi.
saya pakai pencuci muka rania gold dekat setahun dah.alhamdulillah ok.jerawat pun kurang. tp masa tu pregnant. pastu dok blogwalking sana sini, tgk org pakai toner, mousturizer, rasa berangan nak try gk la walaupun xbese pakai.selalu cuci muka je. tapi kulit saya ni still ada parut2 jerawat.nak gk la nampak flawless.
oleh sebab pakai pencuci muka safi rania ni nampak ok, saya nk try la set dia. then baru pakai 3 hari kulit jadi kasar n mengelupas.saya risau dah sebab kulit saya ni oily, takkan tetiba jd kering pulak..pas baca entri n comment kt sini baru tau kenapa..saya mam akak jugakla, xserasi ngn toner..rasa panas n mengelupas..memula igt jerawat naik, rupanya mengelupas, so, saya nk stop la toner tu..