Wednesday, May 4, 2011

MINES Cruise @ The Mines

Assalamualaikum...

Cuti 3  hari baru2 ni sempena hari pekerja korang g mana? kami 3 beranak abiskan masa bersama-sama 3 hari berturut-turut..sabtu kami pusing2 shah alam je..ahad kami pusing2 area klang ronda Jusco sbb ade sale.. & ari senin..kami ke The Mines..bkn nak g shopping..tapi nak naik boat! ahahaha




mamat yg ala2 komando sbb baru gunting rambut ngan ibu yg makin bambam..ahahahah..kami p makan dulu kat Qaseh seksyen 13 then terusss ke Sri kembangan...


@ MINES Cruise >>>>---

if korang nak tahu...rafiq takut giler naik boat tu..mmg kami dah agak dah sbb rafiq ni kami perati budak yg sgt takut mencuba sesuatu yg pelik2..contohnye naik boat la..benda tak penah buat kan..melalak..sampaila aku pujuk suh diam sbb ade bb kat tempat sebelah..tu pon sambung nangis lagi bila rasa seriau datang..haihhhh....


muka budak cuak+seriau+pelik+menangis cam nampak hantu!


ok2..for ur info...Tiket utk kami berdua ialah RM54 (bdk bawah 2 tahun free). Meliputi MINES North Lake...perjalanan amek masa dalam 30-40 minit...ada banyak pakej...tapi kami amek yg ni aje...


si rafiq mula2 muka cuak..tapi once dah nampak ikan2 ni..terus diam n nak kasi ikan makan..eheheh

ada banyak gak perhentian..so kita leh bagi ikan2 dalam tasik tu makan..leh beli makanan ikan kat kaunter tiket..tapi kami beli kat ateh bot je..RM3 sepeket..


ada mcm2 ikan..ade ikan besar gilerrrrrrrrrrrrrrrrrr..tapi tak semapt nak snap..takut plak aku nengok..huhuhu





 inila kot depa namakan Wonderland..leh tengok mcm2 haiwan sekitar tasik..
ni burung bangau oh bangau..ehehe


benti jap tepi Hotel bertaraf 6 bintang ni....Palace of Golden Horses..
uihhh tak mampu lagi nak duk sini..rate paling rendah RM800++..giler tol..if org kaya yg duit tak abes tu leh la duk sini..ngeeee




 next pit stop..kasi makan kat Totis plak..sgt comel kura2 ni...byk lak tu...si rafiq syik sebut.."Tis..tiss...tis..." eheheh


ada burung2 yg buat sarang ateh pokok..rasa cam bukan kat KL lak..rasa kat dalam utan mana tah masa ni..ehehe sgt tenang...:-)



sebelum patah balik..sempat bergambar bertiga..one chinese guy tolong amekkan....dia pon bawak anak n baby kecik..ilek je anak dia..si rafiq ni je penakut..huuihhhhhh



dah nak sampai ..rasa cam bukan kat malaysia je..rasa cam kat thailand or vietnam je sbb boat digunakan as pengangkutan..:-)



ok...dah sampai daaaa...masuk balik dalam The MINES..ehehe


waaa mmg sonotla cuti 3 hari..even kami duk pusing2 sini je..tapi sgt sonot..penat jgn cakapla..actually plan nak balik terengganu or pergi melaka tapi si suami terseliuh kaki plak masa men badminton..minor injury..tu leh jln2 sakan tu..tapi kaki berbalut la sbb bengkak skit..eheheh

ape2 pon kami enjoyyyyyy.........:-):)

if korang tak tahu nak p mana n plan nak cuci2 mata area KL..leh la cuba MINES Cruise ni..tapi if bawak ramai2 kopak gak la.sbb tiket dia mahal la jugak bagi aku...tapi sekali sekala ape salahnya kan??? eheheheheh....



25 comments:

lydzar said...

best! ikan2 kt tasik mines ni dh ala-ala mutant pon ye kot. besar dia lain macam sungguh laa..

eB ezrin said...

lama dh x gi naek boat situ... dh mahal skarang... hu3

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya ari tu pun kita naik gak sampai 3 kali tapi tak de pusing jauh2 pun, pusing dekat2 je sian rafiq takut ek

NM02 said...

syokkan naik bot tu... lama sungguh tak ke the mines

Nadiah Sidek said...

saya yg duduk dekat2 situ dulu pun tak pernah naik bot tu..gi mines pun jarang sekali :p

[-suziey-] said...

relax2 naik bot pn best gk kan..rafiq tkt ek..hehe ...kecik lg kot..

LYAfrina said...

bestnyer naik boat.. dh lama x kesini.. nk ke the mines pon rasenya dh x igt jln.

etiey.com© said...

mek dah bape bulan erk? dah makin comel perutnya.. hehhe nampak sipi2 jer..

mamalieyna said...

waaa dh sampai la..bestnyer...herm..utk 3 beranak cam sesuai je nk g sana kan...herm...bleh masuk dlm senarai ni..he~ rasanya tak jauh dr bkt jalil, tp tulah jrg pi area sana..menarik~

mek na cuti 3 hari tu, cuma hari senin je jln2 pung, sabtu ahad, en abahnye kerja..huhu~

Hanis Azla said...

rasanya last akak naik cruise kat mines tu masa anak dara dulu.. he..he.. punyalah lama.. comel aje rafiq takut2 gitu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

dah banyak kali pi Mines, tapi tak pernah lagi naik cruise tu... boleh tahan mahal la jugak tiket tu... hehe

cuti 3 ari tak pi mana pun, dok umah je... huhu

Fieza79 said...

rafiq takut2 sonok tuu..hehee kelakar tgk muka dia tgh takut tuu...

mahal jgk tiket bot tu ye..tp tkpe best punya psl boleh pusing2..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lydzar,
a'a..betul tuuu mcm mutant..ngeriiii...

kak eb,
sbb skang ni makin byk pakej kot..dah bersunset2 bagai pon ade..tapi boat lawa la dia buat..

anje,
pengaruh blog anje pon ade ni..selain tu mmg hubby pon ade suggest naik boat ni sbb dia penah meeting sini n tgk ade boat..ehehe

kak nieza,
syok..tapi masa naik lif tu tak syok..huhu

nad,
hehehe sy pon selalu lalu aje nak g melaka ..ni 1st time singgah the mines..:-)

suziey,
maybe la..dia kecik lagi..tapi ade anak cino tu ilek je..lagi kecik dari dia..ehehe

lya,
hehehe if lama tak p..sure leh sesat gak tu..KL skang jln byk no berubah..korek sana korek sini..huhu

mek tie,
dah 5 bulan..perot sorok2 ar..malu ahahah sbb tuan dah bambam..perot lagila besor ahahah

iena,
haaa before perot makin boyot baik p sonot2 naik boat..eheheheheh

kak hanis,
sy rasa mmg lain sgtla dulu n sekarang..sbb skang niade pakej mcm2...:-)

sal,
a'a..agak mahal bagi sy jugak..eheheh

kak fieza,
betul2..tapi sekala sekala its ok..eheh
rafiq mmg penakut la..tapi suka..ntah apo2 ehehhe

Zimah said...

pernah bawak adam naik..sampai sudah asek nangis je..takut bunyi enjin bot tu..buat rugi duit je laa..xdenye nak tgk ikan ke..kekura ke..adam siap tido lg..

Dee said...

dulu pernah naik sekali..lepas ni kena bwk fifi and mimi lah..tp jenuh nak pegang..depa kan takut pun ngan air..rafiq tu kalo naik cable car sure nangis gak..hihihi..

Izan Ishak said...

tak pernah naik cruise tu pun kalau singgah mines... sian rafiq takut ye~

Cik Aada said...

dulu time belajar naik boat yg tmbang 3 or 4 ringgit tu je dari ktm serdang ke mines. hehe..yg pusing2 mkn angin ni tak naik lagi.....teringinnn...:)

Amiizaa2001 said...

waaaa bestnya naik bot or naik cruise :) heheheheh...suka tgk tortoise tu...bykkk tomei2:):)

bonda dadif aka akish said...

ekekekek rafiq takot ka??

takpe2....sok2 konpem berani punyo...

=)

dinor's family said...

penah gak g sana,ada diner kilang buat kat sana,tahun 2004 lu la...besar sgt tempat dia...

zaidah said...

bebaru aje kot rafiq takut....tengok tu yang last siap senyum lagi....dah oklah tu...

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer... mahal gak yer naik bot situ...
tp xpelah, skali skala bwk anak2 kan??? diaorg mesti sonot...
klu akak nih mesti tambang lebih lagik kan??? huhu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..dpt naik bot..
hehe..sian RafiQ..takut erk..

umialya said...

mahal gak ye, kalu kami 1 kuarga mau cecah RM300 lebih

Yan said...

macam teringin lak akak.. nnt lah mana tau sampai nnt ke sana.