Thursday, May 26, 2011

Friso mum gold


Assalamualaikum...

camat pagi..pekabor semua? den masih batuk2..koh koh koh. nak makan ubat tak berani. so redha ajela. huhu

ok2..semalam aku g giant, beli susu aku. org lain beli susu utk anak, aku plak beli susu utk diri sendiri..kikikikik..

mahal jugakla susu ni..40++..if anmum baru 29++ tak salah aku..tapi sebab aku dah takleh nak telan susu anmum materna..tatau nape.....so, nak beralih arah plak ke susu Friso mum. Keluaran Dutch Lady. Harap2 aku leh telan susu ini dengan jayanya..kah kah kah kah..




Aritu aku penah rasa sample dia..masa pegi SALAM. ermm..leh tahanla cedap. takpe2..jap lagi nak minum pagi, cicah roti gardenia pon sodappp...pagi2 aku leh telan roti sajork.

eh korang jgn ingat ni advertorial posting plak ye..takde maknenye company tu nak kasi iklan berbayar kat aku..setakat picisian blog cam blog aku ni....takyah beranganla kan...lalalalalalaallaa....

ok selamat bekerja....:-)


20 comments:

dinor's family said...

slamat mncuba susu baru...ibu 3org anak time ngandung dulu minum susu anmum matena coklet....

lydzar said...

penah gak try sample dia masa ngndung aritu..rasa dia ok boleh tahan sedap..vanilla kan.. tp sebab masa tu mmg jenis tak leh nk telan susu, so mmg tak penah la beli susu utk peknen nih..

utk batuk tu, dh try ke petua kicap+limau kasturi tu? nk makan ubat mmg ragu-ragu kan

Ena said...

CEPAT2 MINUM.. DAH DEKAT JAM 10 NI.. KANG MASUK ANGIN PLAK.. NGEE..

CatlinaFly said...

belum beli susu ape2 lagi..dulu minum anmum coklat..skrg byk minum milo dgn horlicks je..hu huhu...

littlehumblelynn said...

rose

masa kak lin mengandung..hanya lalu minum susu fresh milk shj..mesti nak brand goodday--selain dr itu mmg akan muntah punya!!

so badan punyalah debab masa mgdg sbb seminggu 10kotak x 250liter tuh kak lin telan sorang..mmg berhantu.

hehehe..

Maya Mayana said...

emm semoga kesihatan semakin baik yer...kadang2 yana makan susu yg dlm btk tablet(goat milk) sebab org kata nk elak anak jaundice kena minum susu kmbing masa ngandung ate susah nk cari susu kmbing so tablet pn jadilah

mamalieyna said...

cuba tau, pastu kasitau camna progress kesedapannya..hee~ mekna beli anmum, setakad 2,3 hari je minum..tak bleh aa...huuu~ skrg taktau nk minum apa..huu~

bonda dadif aka akish said...

minum susu tuh mek...ko jgn ngelat...selamat...adios...

=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

moga susu ni sesuai dgn rose..minum jgn x minum.. :)

*comel gmbr RafiQ kat blkng tu.. ;)

zaidah said...

selamat minum susu yer rose....semoga bleh telan

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

aritu nieza dapat sample susu ni kat klinik.. sedappp.. ^^

Izan Ishak said...

macam sedap je mekrose...ehhhh...utk org peknen saje~

Sofya said...

caiyuk2 bolehnya.. ingat untuk bb dlm perut tu..

Sofya said...

caiyuk2 bolehnya.. ingat untuk bb dlm perut tu..

wahida said...

aku tak pernah lak minum susu ni..cedap ek? dulu telan anmum je...

nok, aku suka ko tukar kepada pop up window..walaupun ko tak suka, tapi aku suka...yeeehaaaa!!

ajumohit said...

elok minum susu masa pregnant ni, baby dlm peyut jd kuat dan sihat...aju dulu minum anmum coklat, BF ni pon anmum jugak..mak budak pon terjebak sama hehehehe

[-suziey-] said...

haih sy dulu pn masa ngandung xleh telan anmum coklat..vanila je bole..lama2 xbole lgsung..pelik kan tekak org ngnadung..ekekek:D

NM02 said...

tak suker susu putih

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal dulu awal2 je semangat minum susu. pastu tak tertelan dah... huhu

masa peknen dulu kalau batuk or selsema sal makan madu habbatussauda keluaran tok guru... mahabbah namanya. memang lepas sehari terus baik batuk... cuba mek rose makan... lagi pun dah masuk trimester ke-2 kan...

Fieza79 said...

kita tak suka minun susu apalagi susu putih tp sebab mengandung relakan je minum...tp betul la kali ni rasa susu anmum kureng la...sbb dorang kurang kan kandungan gula kot..tawar je tak lemak berkrim pun mcm dulu hehee..

ok ke friso..kalau ok nk tukar la lps habis pek ni..