Wednesday, May 25, 2011

Tabley komen?

Assalamualaikum..

tadi aku g kenek. check up kat kenek desa padang jawa. orangnye tak ramai sgt, tapi arini dapat nurse yg teliti & kasi ceramah panjang lebar..ahahah so, tersangkut plak kat kenek tu samapi kul 10. Lama tuuu..tapi takpelah, nurse tu mmg teliti tol cek. tanye mcm2..kasi nasihat n bla bla bla bla..:-)

Hb aku masih rendah. 10.0...pastu yg heran, berat aku naik mendadak. naik 2.5 kg dari cek up lepas.....amek ko..matila camni. kang jadi cam mak gajah berjalan. ahahhahaha..takkan nak diet kot....aku makan takde byk sgt..nape ni ek?? ntahler..aku pon heran. ke mesin penimbang tu rosak? agagagaggagagaga

arini nak siapkan modul PAD 310. Caiyok2..

ohya, pasai tajuk kat atas tuu....ade gak beberapa kwn blogger cakap tak dpt nak komen..dan aku sendiri pon takleh nak komen if guna Chrome..ehheheheh...aku rasa takleh guna Browser Google Chrome kot..if guna Mozila Firefox or IE ok aje..leh komen cam biasa..:-)

arini encik somi balik....malam kang baru sampai kot..dari kedah nunnn..petang ni ade site survey lagi katenye..abistu, bile nak tolak balik tu? aiyak...

okla..daaa


UPDATE:

haa aku dapat tips bes dari Aju setel problemo ini..guna chrome pon takde masalah lagi..cara yg aju share ialah:

pergi ke:

Dashboard > Setting > Comment > Comment Form Placement then pilih Pop-Up window...

aiseymeng..aku tak suka pop up window..tapi utk kemudahan semua..aku tukor la ye..eehhehehe..

ce korang lak cube, leh tak guna cara ini?

nak detail, tengok blog AJU..den tak sempat nak print screen n buat tutorial.. thanx to aju..:-)



20 comments:

Izan Ishak said...

betullah rose, izan pun fed-up je tadi takleh komen ngan sign in guna chrome. try guna mozilla...okay sudah...apa2 ajelah

bonda dadif aka akish said...

heheheh merasela pulak ko cam aku rase dulu marin..

=D

ajumohit said...

aju dah bleh dah rose..
jom baca link ini utk solution

http://ajumohit.blogspot.com/2011/05/tak-bleh-komen-blog-buat-hal-lagi.html

cheqna said...

err..cheqna baru je guna chrome ni..semalam blog cheqna bermasalah tu yang guna chrome

Ena said...

TAK PE LA.. ENA DULU PERNAH 2 BULAN BERTURUT2 NAIK 3KG.. HAHAHAH.. AMIK!! TP MASA DAK IRFAN MEMG SANGAT KUAT MAKAN.. TU PASAL DAH JADI PENGUIN MASA TU.. KEH KEH KEH..

ENA MEMG GUNA MOZILA TP ADA GAK SESETENGAH UMAH TAK LEH NAK KOMEN CAM UMAH KAK EB.. KAT UMAH BARU BLH.. HUHU..

cik dah ganu kiter said...

preknen ni ssh tul kan..naik berat salah..turun berat pun salah...


ada problem plk ker erk blogspot?

Ummi Salsabila said...

takpelah pregnant if naik sikit kan..nnt pas deliver le pantang betul2.

~~zAnAfAhMi~~ said...

Salam kenal 'tuan rumah'
biasa la tu, dah selalu alami mcm masalah sebegitu, jgn panik....

Anah said...

anah pernah naik 5.6 kg dlm ms sebulan..smua terkejut..ingat ke penimbang salah..gn mcm penimbang result sama gak..gara2 raya pnya pasal..huhu

zaidah said...

zai guna mozilla memang ok...bleh komen....mengonglah agaknyer blog sekarang nie

dinor's family said...

wah naik lg smp mana nak naik tu...mcm2 blogspot ni kn...

mamalieyna said...

YESS..KALAU JENIS POPUP WINDOW TAKDE MSLH RASANYA.. ^_^

OOOH GITU EH NAIK MENDADAK BERAT, TAKE CARE! MEKNA LUM START CHECKUP LAGI..HUU~

umialya said...

blogspot wat hal lagi le ni!!!

littlehumblelynn said...

rose

pasal HB..mungkin leh try telan sangobian kot...

etiey.com© said...

makin hari makin tak berol kan.. jangan hilang entry dah puslished macam ahri tu sudah,...

Suliana said...

haluu!! blh komen je :-) take care rose..

Maya Mayana said...

boleh je komen...makan la obimin yer...pil tu sebijik je tp merangkumi semua..dulu yana pn ade masalah tekanan drh rndah mkn tu alhamdulillah...ai follow :)

Dee said...

dee komen pakai google chrome smlm ok je..tak taulah kot masalah ni baru hari ni kan..hope dah settlelah problem ye..

Hanis Azla said...

bila berat naik time preknen, mcm mana kita nak berdietkan.. tp takpe asal boleh terus jaga kesihatan.. take care yer rose..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betullah rose..lily pun dr ptg smlm x leh komen..lily guna mozila x blh juga sampi lah kehari ni..guna pop up window pun cam tu gak..tu yg lily skrg guna GC..baru dpt komen..huhu..mcm2..