Monday, May 23, 2011

Masih bz & update pasai Mak Buyung

Assalamualaikum..

skang ni den buat2 bz. ehehe. tak2 ..mmg bz..29 ni pendaftaran pelajar baru e-pjj. Sape yg baru nak daftar masuk tu kang jumpe kat kaunter 8 jgn lupe tegur den..agagaga *bajet ramai org kenai la tu* :-P

takpe2..meh aku kasi tempek muka aku..cam betui2 ye..kah kah





waaa muka makin kembang semangkuk..tu belum lagi tang punggoq, lengan n bla bla bla...

ok2..saje nak buh sini perkembangn diri yg sungguh memberangsangkan ituw:


  • berat dah naik 5kg..
  • lagi seminggu masuk 6 bulan kandungan kedua ni..harap2 okla semuanya..
  • baru2 ni g check up kat salam, berat bb dah 495 gram..dah setengah kilo tu. Patutla dah takleh tido nerap..huhu..rasa seketui je. sian bb ibu tindih dia..hehe
  • selera makan tak seselera time ngandung rafiq dulu. makan nasi separuh rasa cam ade benda lekat tak tekak tu..terus takleh nak telan. abah la jd mangsa ibu tulun perabih. ngeee sori abah..
  • muka ni even dah guna produk ratus2 yg aku tak penah terpikir pon nak guna pooonnn kering gak muke. camno tu? mmg sah la ni..hormon org ngandung! muka kering weh! tak selesa aku.
  • takleh langsung bau mandian lifebouy & perfume polo abah. rasa nak nangis tiap kali bau benda2 tu..
  • hanya leh cium benda2 lembut..pelembut kain pon hanya downy antibac je boleh..mandian pon hanya Dettol original punyer shower gel..perfume lak hanya perfume avon yg nama dia Always tu..yg pasti semua lembut2..tamo bau keras2..
  • rasa nak melaram je ngandung kali ni..ehem2...bb gurl ke? takpe2..kita tungguuuu...kang kuor tengokla bird ke beger..huhuhu


ok2..dah kene stop merapu..sambung keje. nnti free leh bw tengok2 jenguk2 umah korang. adela jugak aku dah jenguk skit2. kang sambung..daaaa



*abah otstesen lagi..sampai rabu ni plak tu..boringnye..hmmm

22 comments:

CatlinaFly said...

bird or berger? keh keh keh kelako lah statement rose tuh hihihi...

sy lak malas tul nak melaram nak berbedak pun malas...hihi adakah yang keluar nanti birdd??kikikiki

sW33tdARLiNG said...

aisehhh tetiba nak pi mendaftar laaa.. heheheh

lydzar said...

mesti girl nih ..mesti punya..heheh

mamalieyna said...

ekeke...bird or burger eh, first time dengar la rose...

jap je 6 bulan dh eh..huu~ teruk jugak alah ye, eina belum alah yg pelik2...cuma penat asyik mun*** jer..huu~ nk mkn pun tak selera, makan je nak mun***..huu~

seksa loya kali ni berbanding dak arif dulu..burger kot...ekeke...

Suliana said...

ha.. makin comel rose :-) hope baby dan ibu sihat selalu ye.. cmna nenen rafiq? still kasi ke? hehe. su tiap2 mlm menahan sakit kena gigit ngan aqil, ngilu betul.. nak nagis rasa, tapi apa kan daya.. anak punya pasal..

~~*Lady Salwa*~~ said...

keh keh keh...

masa ngandung kat summayyah dulu pun suka melaram gak... hehe

tapi kan masa awai2 peknen selera makan memang tak hengat.. nak dekat2 bersalin baru cam tak berapa selera... hehe

take care yeh rose...

**makin cumil... :)

bonda dadif aka akish said...

takpe mek..makin berseri jugak...

=)

cik dah ganu kiter said...

bila la boleh jupe mek rose ni...

amboi berseri2 muka yek..seri ibu mengandung

LYAfrina said...

progress ok....
dah 6 bulan?? skejapner masa blalu..
lya doakan rose terus kuat & sihat hingga ke saat melahirkan baby ni :-)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mesti Bb girl ni klu nk melawa terus..Baguslah klu girl..sepasang dh..tp apa jantina pun yg penting sihatkan..X terasa dh 6bln ye..kejap je masa berlalukan..moga d permudahkan segalanye..

etiey.com© said...

tak pe mek.. kembang ada isi.. yang kembang semangkuk tapi tp tak berisi nih cam noh eh..sakit jiwa den!

eB ezrin said...

nk tau laki ker pompuan... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

~Siti Hajar~ said...

bseri2 je muka bwk budak, tembam tu adat la bg org preggy, tembam2 comey gitu...hehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

hope dapat burger, leh la sepasang gitu, suka nya baca citer preggy kengkawan, kita tunggu tahun depan

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cat,
hahahah..bird leh wat pet n beger..ermm..beger ramli pn sodap..agagagaa

sweetdarling,
eh mai mai..jgn lupe tegur if mai noo..ehehe

lydzar,
ye ke? if betui jangkaan anda..aminnnnnnnnnnn

iena,
hahaha..tu istilah doctor yg scan tu..

tula, lagi seminggu masuk 6 bulan. kejap kan..
takpe mek na..awal2 pregnant kene byk2 sabar..if tak mmg rasa nak duk umah je tidoo zzzzzz

sue,
ye sue..masih nen kan rafiq..takleh nak tolak sbb sian sgt2..wat muke tucing. huhuhu..rafiq tak geget. tapi if lama2 dia suck, mmg seksa tol rasa..sakit nak nangis..huhuhuh

sal,
ooo..sy masa awal2 dulu takde selera..bila dah abis mabuk..selera biasa2 aje..takde rasa nak makan sgt2 cam ngandungkanr afiq dulu..ehehe

akish,
ehehehehe...yela2..:-P

cik idah,
sy pon if blh nak ketemu semua rakanblogger yg ade..tapi apekan daye..kang ade rezeki kita ketemu ye cik idah..:-)

lya,
aminn..amin..aminnnn....:-)

lily,
betul tuu..tak kisah ape2 jantina..tapi if dapat gurl..berdoubel2 kegumbiraan tu..ehehehe

etiey,
takpe mek tie...kang akan sampai jua masamu...tunggguuuuu

kak eb,
ce teker..ce teker..ehehehe

siti hajar,
ahhahaha..bam bam cam pau..wuuuuu

anje,
if betul beger...huihhh sonot kan main la teman..ehehehhehe

wahida said...

bestnya kalau dpt girl...eh, aku lak yg hepi...

dyea irdina said...

dyea tu maknanya cahaya sama maksud ngan nur....wah sudah 6 bulan ek..bulan poser ke duenya....?

umialya said...

akak teka ye.. bb gurl.. amin!! alasan: suka yg lembut2 aje. huhuhu

ana said...

wah tgh pegnan pun sambung belajar ke? memang power!!!

eT said...

jaga konter pendaftaran yer...hehe
eT cuti (tetiba jek)...:p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahida,
yes..if gurl..double double happiness la..eheheh

dyea irdina,
ooooo...maksud dia same eh ngan nur..ehehhe
lom masuk 6 bulan lagi..lagi seminggu masuk 6 bulan..eheheh due lepas raya insyaAllah..:-)

kak tini,
aminnnnnn aminnnnnnnnn :-)

ana,
eh bukan2..sy keje kat sini..so jaga budak2 e-pjj..eheheh

et,
ehhehe..ok2..takpe duk rest dulu puas...:-)

Sofya said...

cepat je dengar org mengandung dah 6 bulan.. padahal org yg mengandung rasa cam dah lama sgt..

rose, entah2 bb girl kot..