Friday, April 15, 2011

1 tahun 9 Bulan @ 21 Bulan

Salam,

arini genap umor rafiq 21 bulan..tup tap tup tap..dah dekat sgt dah tu nak masuk 2 tahun..mcm2 dah rafiq leh buat. Tapi..yg paling mencabar ibu sekarang ialah..dah pandai panjat kerusi meja makan, pastu main semua benda yg ade kat atas meja makan. If ade lauk bawah saji, siapla dia godek2 kelentang kelentung lauk dalam tu main sudu ketuk2 mangkuk lauk! sudahnye, aku amek lauk tu, buh dalam peti. kang nak makan panaskan. cuma tak suke sgtla buh lauk dalam peti. huhuhu..


anak ibu..dah makin besar..makin panjang akalnya..kdg2 tak terpikir ibu rafiq dah boleh buat tu semua...rindu sgt2 rafiq time baby2 dulu...:-)


oh ya..skang ni if tanye "fiq..dalam perut ibu ni ada apa?" sambil ibu tunjuk perot...rafiq cakap...."adiii...." wah2 adi mana lak ni nak oiii...okla tu.ade la jugak sipi2 ADIK...eehehehe..gud boy!






intan payung bushuk masham manja ibu.....even rafiq dah makin  besar...u'll always be my baby...:-)


happy 21 months old sayang...:-)


21 comments:

mamalieyna said...

happy 21st besday rafiq cayang~

syokla rafiq nnti, dpt adiii....hehe..tak sabarnye~ ^_^

mama_umar_maryam said...

adiii ye..pandai sebut dah rafiq =)

NM02 said...

dia nak adik dia nama adi kot?

Suliana said...

dah nak jadi abang dah rafiq.. :-) moga jadi anak soleh ye syg..

bonda dadif aka akish said...

mau jd big bro...konpemla kene pndai kan rafiq...=)

Amiizaa2001 said...

kejap jerk nak birthday:)
bijak pandai naik atas meja hehehhe boleh gang dgn balqish..

tak lama lagi dpt adik....ada gang main sama-sama :):)

lydzar said...

dia nk nama adik dia nnt ADI kot :)

Yan said...

walau dah besar anak2 tetap our babies. akak suka panggil anak yg kecik umur 7 taun tu baby..seronok..

eB ezrin said...

mkn besar dh anak2 kiter eh?... ros due biler nih? :)

umialya said...

cepatnya masa berlalu.. 21 bulan daa rafiq

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Moga Rafiq terus membesar dgn sihat bagai juara..Bestnye RafiQ..X lama lg jd abg..

hajarus said...

alohai encemnyer anak bujang niii... ;D sker tgk senyuman rafiq...

Dee said...

dah besor rafiq eh..nti ada adik syg dia tau..

Tupperware Lover said...

kejap je dah 21 bulan :) cepatnya masa berlalu.. kekadang kalau bleh takmo diaorang ni besar cepat sangat sebab tak puas lagi peluk2..
jemput ke TUPPERWARE CREATIVE DESIGN di http://tupperwarefactory.blogspot.com. ada baby n kids set yg kiyut2 n mulah2 :) macih...

wahida said...

yeeeeaaa!! rafiq dah besar!! jgn notti2 tau!! auntie saaaayang rafiq!!

Hanis Azla said...

'baby' yang dah semakin bijak dan membesar tu tentulah selalu menjadi kesayangan kita kan rose..

Sekamar Rindu said...

salam...

sangat comel baby rafiq ni...

Sekamar Rindu said...

salam...

sangat comel baby rafiq ni...

EIJAM'S FAMILY said...

auntie pun nak wish happy 21st bestday to rafiq yg comei...

rynas said...

Rafiq dah bersedia nak jadi abang long

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

thanx semua..moga rafiq menjadi anak yg membesar bagai johan & jd anak soleh..aminnn :-)