Thursday, April 7, 2011

Lagi cerita pasal besday Ibu..:-)


ok..pas makan2 tu..kami jln2 pusing One Utama..takde agenda nak beli ape pon..abah sibukla duk tanye.."nak adiah apa?..nak adiah apa?" ibu plak mmg takde plan ape2 nak beli..Handbag baru beli. Kasut pon baru beli. Hp elok lagi adiah besday tahun lepas..sudahnye aku mintak new carseat utk new baby...ahahaha..Suami aku cakap.."itu lain..mane leh jd adiah utk ibu lakkk.."

hehehehhehehe....bengong gak aku ni ek..


ok..sesi tawaf bangunan.......


 Sekarang ni, rafiq if jln kat tempat org ramai dia suka pegang tangan.. tak yah susah2 nak pegang dia..mmg dia sendiri amek tangan kita nak dipimpin..:-)


tak kasi langsung abah rehat..suh jalan n jalan n jalan..non stop! 


rafiq takut tengok patung2 camni..dia berani tunjuk if jauh2 je..ehehe..gatei ye..tunjuk ape tu???


lepas tunjuk2 patung tu dia gelak2 sambil tutup mulut..ape yg lucu sgt pon ibu tak paham...huhuhu


Olohhhh tunjuk perot pulokkkk...malu ahhh perot moncit!


suke sgtla if abah layan dia camni..:-)



last but not least..

preggy mommy yg dah lama giler tak tempek muka sendiri kat sini..ehehehehehe..




 sekarang sgt payah nak amek gambar berdua dengan mamat ni...sampai kene paksa. see muka terpaksa dia..then melurut nak turun. sudahnye ibu tarik telinger..geram tau!


Pusing2..dah penat. Then ternampak satu kedai. Abah jeling2 n senyum2. Then offer nak belikan adiah utk ibu kat kedai tu....pas beli adiah yg abah sibuk nak belikan tu & aku ajak balik shah alam... Tak larat nak tawaf!


Sampai shah alam, nak magrib dah. Lepas solat magrib, pegi dinner kat De Palma Hotel Shah alam....tapi ade org terkilan plak di sini..nnti aku cite..eheheh

ade lagi gambor nak tempek sini ni..kang panjang2 naik berbulu mata baca. ha selagi mood aku ok ni..kasi tempek byk2 gambor sini..ahahahhah


17 comments:

LYAfrina said...

hehehhee.. bestnyer dpt spend time dgn y tsyg smpena special day kita kan.. dpt hadiah aper rose??? cuma pic rafiq kat patung & selok bju j hok kuor ni...

Zue AnnaLeeya said...

sonotnyer rafiq jalan2 yer... rafiq pon suker nengok patung gitu erk... airel pon sama... brani tnjuk dari jauh jerk... heheh...

NM02 said...

sonok la rafiq tu ye dapat pi jejalan... mmm.. geram!

lydzar said...

dapat hadiah apa? nak tau gak :)

BabyIntan said...

Apa lah yg kelakar sangat tu rafiq? Cute je tergelak2 cam tu!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya,
bes sgt sgt sgt..sini ok je lya..maybe tenet lya slow skit kot..lambat loading. heheh

kak zue,
budak2 mmg suka kot ek..tapi penakut yg amat! ehehe

nieza,
sonot la auntie...:-)

lydzar,
ecececeh..rahsia..boley? wekkekek

kak intan,
tula dia nye. sy pon tak paham. ehhehe

Sofya said...

dapat hadiah apa rose? tayang la...

Dilla Ady said...

sian die kena piat tinge...eh, dak acha pun suke gelak2 sambil tutup mulut..chumel!

Amiizaa2001 said...

happy birthday rose, pjg umur murah rejeki....manisss rose:):)

littlehumblelynn said...

rose

mat rafiq..tgh panjang langkah tuh yek!!hehehe...comel..

umialya said...

xper rose, masa mood tgh baik, tulis byk2.. kami sedia membacanya.. hu3

rynas said...

happy belated besday yer...

maszmadi said...

hikhik cumel jerk pic rafiq n abah kat tiang tu..

happy beleted besday rose

Ann said...

Hepinya muka bakal ibu ni. suka tengok. btw Happy belated Birthday Rose. bila mau jumpa lagi nih. :D

mamalieyna said...

hikhik..gaya dia tak kasi ayah dia rehat tu, comella..sama cam dak arif..pastu suka selak baju tunjuk perut depan2 org pun...hu~

waa seharian bersama best tu...apa la habuan si isteri dpt as a present tu ye..syok aa leh pilih2 sndiri, tp buntu pulak jdnya ye...hehe..

Nadiah Sidek said...

bagusnya rafiq nak dipimpin. safiyyah sejak pandai berjalan..takmo langsung dipimpin..uhuhu..

Suliana said...

sonotnya dapat hadiah.. hadiah apa tu... :-)