Thursday, April 28, 2011

Rafiq @ Conteng2


Salam, 

Hari ni, abah & rafiq together2 sonot2 kat umah tu sbb abah takde meeting penting...so, leh la masuk ofis lambat..pagi2 lagi aku terima email dari abah gambar2 mamat tu buat apa..as usual camtula..report pagi dari abah...ehehe..

terkejut aku tengok. Bukan main lagi dia conteng2 kat baju & sofa. Haihhh....marah pasal conteng2 tu sikit aje....tapi ibu risauuu if rafiq isap2 marker pen tu..bahan kimia dalam tu kan berbahaya. Bila tanya abah nape biarkan anak main marker..Jawapan abah.."tak sedar, abah tengah goreng nasi" ...ekekekekek..cute je depa berdua ni..

if ibu takde camtula jadinya. kelam kelibut umah. Kat ofis ni dah terbayang dah camne rupa rumah..sure tunggang langgang...ahaha ngan kete mamat tu, wagon dia..menan sepah2..haihh..camtula adat ade anak kecik kan???? nak2 lagi skang berbadan dua..agak penat la. Kadang2 ibu biar je sepah2. malas nak kemas...sib baik abah ok aje...tak bebel2..alhamdulillah suami aku tak cerewet bab2 tu..yg pasti dia tahu wife dia akan kemas nanti2..:-) *eerrr...ke abah buat2 faham situasi ibu ni sbb nak jaga ati???* ngeeeee..hopefully nope..:-)



abis baju tido yg ibu baru belik...*sigh*


sofa pon jadi mangsa..sib baik bukan sofa baru beli..if tak..mau ibu jd tarzan...grrrrrrr



setakat ni rafiq lom conteng2 dinding..tunggu masa je tu kan?? huhuhu...redha ajela mek rose......




** Terima kasih daun keladi kepada semua kawan2 yg memberi tips2 penting dalam Posting INI..nnti nak g beli buah delima & makan sayur ijau banyak2..n nak elakkan tea, kopi, nescafee..OMG..camne nak tahan supaya tak minum minuman2 ni ye..peberet den tu..huhuhu

17 comments:

Teratak Hami said...

Jangan marah ye ibu coz Rafiq tengah buat "kerja" paling comel utk ibu kenang bila dah besar nanti.

Sofa tu minta le ganti baru .. hehehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

rafiq nak menunjukkan bakal dia, tu yang contensg sana sini tu, lebey kurang balqis je ni, baju tak tapi suar...ha...ha..

Anamarza said...

Budak tgh nak membesar camtu la, anak saya pun habis semua benda nak di contengnya...

btw salam perkenalan

Nadiah Sidek said...

uik..dgn marker?? cantik la dinding nnt kalau dilukis dgn marker..hihi..

ch@ said...

meriahla dia dapat maker pen, kakakOni pun dah pandai conteng dinding, smlm tgk satu tangan berconteng. dia mahu tak, conteng pada kertas?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..RafiQ dh tunjukkan bakat dia..
Qis skrg ni kekdng dinding dh jd mangsa contengan dia..Nasiblah sofa dia X conteng..koz sofa tu bukan kita punya.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hami,
tunggu duk umah sendiri nanti baru ganti baru..ehhehe

anje,
abisla umah nanti..wuwuwuwu..

ana,
salam kenal juga..thanx drop by..:-)
mmg semua camtu kan..kena redha ajela..ehehe

nadiah,
marker ibu guna utk tulih kat EBM..tapi since dah takde EBM nak dibuat, tak tahu mane mamat tu dapat..huhuhu

cha,
dia mmg suka conteng kat kertas..tapi ntah idea baru la tu datang..conteng baju n sofa..sat lagi dinding la tuuuuu..

lily,
kene beli pen/crayon leh cuci ni kan..mano nak beli eh? yela, itu umah sewa kang abis terconteng sana sini..huhuh

zaidah said...

itulah hasil kerja rafiq yang kreatif...simpan sebagai kenangan.....

sW33tdARLiNG said...

ahhhh sebab tu takmo beli sofa kain.. kalau tak kena tumpahan air, harus kena conteng.. no no no!!!

lydzar said...

rafiq the little artist..tunjuk bakat terpendam la tu ibu :)

kt umah kami. mmg setiap dinding dah ada coretan kasih hannah ngn hadif..mmg tak sedar bila masa dia berkarya kt situ

mamashikin said...

hahhaa sampai ke baju eh dia tulis...erm budak2 mmg suka main marker pastu bedak...feveret diorang nih..pantang jumpa...

Zue AnnaLeeya said...

nanti siapla rose... jadik tazan betina sokmolah... bakat terpendam rafiq akan kuor nanti... abisla dinding... bulih geng airel... hehehe.... kita plak geng jadik tarzan... huhu...

Sofya said...

he3 budak baru nak kena alam belajar ni.. sabarlah. better belikan buku kaler ngan kaler sekali.. slowtalk mesti dia faham..

bonda dadif aka akish said...

warghhh..naseb ko la mek..rafiq conteng kosi....

=)

MrS. F!zA said...

ceria sudah blog mek rose! i like! kekeke

* hikhik dh pndai dh conteng2..psni byk la seninya

etiey.com© said...

alahai... agak2 geram juga. tapi apakan daya. hi hi

mila.ibunajihah said...

rafiq..so cheeky aa.. pandai tambah keje mama ye..hehe