Friday, April 1, 2011

Rafiq buat ape tu sayang?

Salam Jumaat,

Gambar ni aku amek masa tengah mabuk2 tempoh hari.  Tak larat nak masak. So si abah la tolong masakkan utk anak bujangnye tu...Ibu takde selera sgt nak makan nasi. So, abah masakkan sup sayur & telur goreng utk anak before dia kuar g main badminton *itu syaratnye ye..if tak, jgn arap leh kuor..kah kah kah. kejam*

Lepas makan, si rafiq tamo turun dari highchair dia. nak men2 ngan sudu & garfu n men2 nasi. so, aku yg dah mmg tak larat lesu duduk je kat sofa sambil perati dia...Tiba2 ternampak aksi lucu si anak...Terbongkok2 buh muka dalam pinggan. Ha sudah! nape tu???

ghupe2nyeeee..dia ngah hirup kuah sup! amek ko...hahaha..muka dah penuh ngan nasik!


cepat2 sambar kamera..snap2..lucuuuu..aku mmg gelak sampai terduduk2..hahaha. tak sempat nak snap masa dia betul2 angkat pinggan tu cam tengah hirup kuah sup yg sunggoh lazat!


See...muka penuh ngah nasik!..leh lak wat muke lawak dia tu..eheheh 


rafiq....rafiq....nnti dah besar, tgk blog ibu ni tau..tengok camne lucunya kamu masa kecik. Pengubat hati ibu kala ibu penat...

ibu & abah loves u!


15 Pot Pet Pot Pet:

dinor's family said...[Reply to comment]

budak2 mmg mcm tu ada ja benda lucu yg buat kita gelak..comel rafiq bla comot2 tu....

Amiizaa2001 said...[Reply to comment]

hehhhehehehhe rafiq buat apa tu? jilat nasi dlm pinggan yer? comelnyaaaaaa budak bijak niee:):).....

ieda said...[Reply to comment]

alor2 cumeinya .. sedap sgt lah tuu sampai irup sop tuu .... pandai mama buat ye .. :)

mama_umar_maryam said...[Reply to comment]

hik3..blh masuk iklan maggi pasni rafiq ;p

Ina Hashim said...[Reply to comment]

wahhh kemain dia makan ye...hepi lak tu

Suliana said...[Reply to comment]

haha.. aqil pun suka sup.. mcm tu la dia buat bila nak hirup.. sweet sgt kan.. pastu, ibu sila sapu dan mop lantai yek.. hehe

eT said...[Reply to comment]

hehe...sedap sungguh abah masak tu yer rafiq...nk rasa sket leh??

MrS. F!zA said...[Reply to comment]

wah..rafiq dh guna pinggan kaca la..ok la kalo dia tk tlps..

pndai duk hirup kuah sup tu..ni tiru gaya sapa??kekeke

lydzar said...[Reply to comment]

pandai pulak dia hirup nasik direct kt pinggan tu yer, pinggan kaca plak tu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...[Reply to comment]

kak dinor,
betul..lucu kan depa ni..ehhe

kak mieja,
ha la auntie..jilat pinggan.ahahah

kak ieda,
abah dia yg masak kak..eehe

zety,
ha ok gak tu..slurrppp!

kak ina,
hepi sokmo ini budak kak..:-)

sue,
as usual la sue..sapu lap then sepah lagi..eheheh

et,
cedappppp...eheheh

fiza,
alhamdulillah..takat ni dia jaga elok2 pinggan dia..ehehe

lydzar,
tak tercapai akalku..tu cepat2 snap takut terlepas aksi lucu tu..ehehe

wahida said...[Reply to comment]

si mat rafiq ni mmg notti yg comel...aku geram okeh..

rose, thanks bg suggestion psl tukar susu tu...nak try nnt..

Nadiah Sidek said...[Reply to comment]

hehe..sedap sgt la tu abah dia masak tu. pasni kena masak selalu la..ehe..

Sofya said...[Reply to comment]

ish3 ibu Rafiq ni asyik bagi alasan jer ekk sejak 2 menjak ni.. monteng banyak bab masak ni...he3
mujur Abahnya rajin jer.. Syukur..
Baguslah Rafiq.. dah di train pakai pinggan kaca n habiskan makanan.. tak baik membazirkan...
he3

ana said...[Reply to comment]

baiknyer cik abg....bagus2!

✿ etiey erywan ✿ ©™ said...[Reply to comment]

senyumanmu yg menggoda lah rafiq.. tergoda aunty.. kehkeh