Friday, April 22, 2011

Anak Angkat

Salam Jumaat,

baru ade kesempatan nak update cite. Dari malam tadi aku pung pang2 masak..ehehe kat umah masak kuah laksa..org2 kat ofis ni ramai nooo mengalahkan mak buyung ni teringin laksa..sabor jela. So, collect duit as usual..then tukang masak aku ler. So, dah setel dah semua tu..baru pas cuci2 kat pantri tu ha. penat mak yong ni tau. tapi penat2 pon sonot..tgk org makan nyam2..ehhehe

ok2..last week aku ade pegi rumah ex-housemate aku masa muda mudi dulu..iaitu kak pah. Dia ade cakap aritu dia nak amek anak angkat. so, lepas umor budak tu 2 bulan lebey baru dia bawak mai dari kg..

alkisahnye dia amek anak angkat tu..dia dah frusst, tamo kawen dah kot tu..sbb dah lanjut usia katenya..adui. sian la plak. orgnya lawa..tapi takuttt nak menyuarakan isi ati pada jejaka yg dia minat..takutt cinta ditolak. cewah! *aku lak lebey* :-D

anak angkat yg dia amek sgt comel. kisahnye, adela kat kg dia tu sorang budak ni terlanjur ngan kwn skolah..skolah bebbbb..bkn U or dah keje..haih camnola anak2 kita nnti kan. kongkong sgt salah, tak kongkong jd camtula plak..ok2 sambung cite. Mak pak budak tu dah buang dia..so, mak kak pah ngan baik atinya sanggup jaga budak pompuan tu sbb kesian..mmgla dia dah buat dosa..tapi tu semua ati remaja. tengah panas bergelora. so, mak kak pah nak bagi peluang kedua dia kat dia sampai masuk U..so budak tu dah tobat giler2 n berjanji akan  belajar bersunggoh2..

mak kak pah jaga dia dari dia pegnent 4 bulan hingga bersalin. Pastu budak tu akan diberi kepada sapa2 yg nak anak angkat..kak pah mule2 tamo sbb dia pon risau kan takut tak terjaga..then dia buat solat istiharah..Alhamdulillah Allah tunjukkan mimpi yg indah utk dia..aku lupe dah tapi dia cite mimpi dia dpt tu budak kat tepi pantai camtula..eheheh aku luperrr. Ok2, then skang ni budak pompuan tu iaitu mak si bb tu dah sambung skolahbalik..tu pon pakcik2 dia yg tolong sbb mak pak budak pompuan tu dh mmg takmo terima dia..sadisnyaaaa....ermmm..yg ni no komen. tu semua terserah pada mak pak. yela, anak dah conteng arang ke muka kan..depa pon org2 yg dikenali kat kg..tu malu sgt2 n takleh terima kenyataan kot..maybe.

nama bb comel yg kak pah amek as anak dia tu..Nur Wahyu dot dot dot..aku luep nama belakang..ahhahah tapi dipanggil Wahyu...sgt2 comel..dan2 tu rasa nak ade bb gurl gak..ahaks!





eh2...tu baby tua pon sebuk jugak..ehehehe


heppy weekend utk korang semua

esok ade pureen warehouse sale..moh pakat2 serangg..yehaa nak cari barang baby...:-)




17 comments:

lydzar said...

nasib baik la mak si wahyu ni jumpa dgn mak kak pah..kalau tak, cemana la untung nasib bby ni kan.. mmg comel budak ni

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

comeynya baby tu, baby boy sebelah tu tak sabar nak dapat adeq tu, wah bukan main nak ngorat ek

Amiizaa2001 said...

comelnya.....kesian wahyu menjadi mangsa :(:( moga wahyu mendapat sepenuh kasih sayang dari ibu baru:)

su su said...

wahyu...sweetnya.....moga wahyu menjadi anak yg solehah...amin

Zue AnnaLeeya said...

tulah kan??? tak psl2 anak jadik mangsa... sib baik kwn rose tuh nak jaga... comei bebynyer....

jiran sbelah umah akak nih pon ader jaga anak angkat... padahal dia dah ader 4 org anak sdri.... makin murah rzki dia sejak jg anak angkat..

BabyIntan said...

Besar pahala ur fren menjaga anak angkat nie...best nya siap mimpi lg tu ye :D

Mmg comel sgt bb wahyu nie :)

Hurmmm...risau sgt kan rose dgn masalah 'remaja' skrg nie :(

Semoga anak2 kita semua terpelihara akidah dan sentiasa dlm perlindungan-Nya...amin.

Latest n3: Buffered Earnings ke-10. Thank You NUFFNANG!

Dee said...

comelnya dia...dan percayalah anak2 luar nikah ni biasanya bijak2..thru experiencelah kan..not my kids..but cousins..insyaallah..pandai kita corak dia..jadi manusia yg baiklah..sedih juga dgr makpak budak tu x terima dia..kalo kami tak smpi hati..

Hanis Azla said...

mmg sgt comel.. harap2 wahyu dijaga sebaiknya.. semoga wahyu membesar menjadi anak soleh yang beriman hendaknya..

dinor's family said...

kita hanya dapat mndidik n mmbela anak2 ni...semoga tuhan mlindungi anak kita dr benda2 yg negatif tu...

etiey.com© said...

comel je kan... insyallah wahyu akan dijaga dengan baik

maszmadi said...

eee comel..

umialya said...

alahai comelnya..

sedih & sayu aje tgk wajah Wahyu, dia menjadi mangsa keadaan..

Sofya said...

hai rafiq... dah praktis dok sebelah adik.....?!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

MMG COMEL LAH rOSE.
SWEET JER TGK SENYUMAN DIA..

KizZ said...

Hihi...chumil giler wat mata bulat camtuh...

MrS. F!zA said...

alahai..budak skrg..takuttt!takut nk hadapai zaman akn dtg..

*tp bby ni comel la!! bulu mata lentik you!

Ena said...

comeinyer...

yela rose, zaman skrg dah jadi mcm2 kes.. risau sungguh zaman anak2 kita nanti.. cemaner lah..