Tuesday, April 26, 2011

SERUM Safi Rania Gold

Salam,

sape guna rangkaian produk kecantikan Safi Rania Gold?? if ade sila angkat keyboard ..ngee

actually aku dah lama beli benda alah ni. tapi nak pakai bapak bercinta weh sbb masa mula2 guna dulu muka aku rasa cam pedih2..n jd bertompok2 kering..so aku stop! then baru2 ni baru rasa ade gatal nak pakai balik..seminggu jugakla rasa tak selesa sbb mungkin muka baru nak bertukar  produk..

oh ya, since sekolah menengah..aku pengguna tegar produk safi..Tapi safi lain takleh..hanya Safi Balqis sahaja..skang dah takde kot sbb dah lama tak jumpe produk Safi Balqis..yg aku nampak Safi Q10 la plak..haih..mcm2..

ok2, back to tajuk..aritu aku ade beli Serum Safi Rania sbb if tak pakai serum tak guna jugak kan..sbb serum tu ibu kepada produk2 camni..so belila seketul kat Tesco Setia Alam. Bapak jauh dari rumah. hehe. Actually masa tu g beli botol & storage bag utk susu nanti utk new baby..saje tambah koleksi.

Balik rumah, konon nak cubela..sekali ko..menjerit aku nengok. Patutla aku ghase ringan je botol kotak serum yg aku beli tu. Mmg kes naya tol. Suami aku suh g tukor n cakap dah rosak..

tengok gambar kt bawah nih...





hancur luluh ati aku nengok benda alah ni camni..nak nangis rasa..nak cepat punye pasal, tak cek dulu benda tu elok ke tak..sudahnye terbang duit aku 34 hengget! 

Tapi, if aku pegi sana kan..depa nak caya ke produk tu camtu? aku tak rasala depa akan tukorkan. Nak2 lagi takde promoter khas yg jaga produk tu. Tau2 la kan ..Kat TESCO mane ade promoter khas jaga..If kat The Store adela...

so..sampai skang tak terbeli2 lagi serum ni. Skang ni aku hanya guna  Pencuci, Penyegar, Krim Malam, pelembab ..

kawan2 semua, if yg baru nak beli serum tu..sila la bukak dulu kotak & check ok ke tak..biarla aku sorang yg jd mangsa camni..sob sob sob..


**Tadi ke kenek desa padang jawa, check up..later stori2 k..hik hik


**** Terima kasih byk2 atas ucapan tahniah dari kalian utk blog potpetmekrose..moga tuan blog akan terus rajin menconteng2 kat sini..eheheh



29 Pot Pet Pot Pet:

*azni* said...[Reply to comment]

alahai sian nya..xde rezeki rose la tu.kang nak tukar takut dorang tak terima pulak..

NM02 said...[Reply to comment]

ai pun guna produk yang sama. la, ada yang terpicit la tu...

ai baru beli yang satu kotak ada 3 set. tgh promosi. dalam tu ada cuci muka, toner dan serum. harga 46 hengget. berbaloiiii..

Ena said...[Reply to comment]

LORR... CAMTU LER PULOP! HAIHH!!

ENA DAH CUBA 3 BOTOL SERUM DAN SET SAFI RANIA.. MEMG ELOK SERUM NYA.. CUMA, ENA NYE JERAGAT MAKIN BANYAK PLAK SKRG NI.. RASA SERAM JEKK TENGOK MUKA SENDIRI.. DARI JAUH MEMG TAK NAMPAK.. TGK DEKAT2.. HUHUHU.. SO, TUKAR KE SENDAYU TINGGI SET COLLAGEN & PIGMENTASTION TU.. 2 BULAN LEBIH MENCUBA, TAK DE PERUBAHAN APA2.. RASA MAKIN KERING PULAK.. SO, TUKAR KE SIMPLYSITI SEMULA SEBELUM GUNA SAFI RANIA.. BARU SEMINGGU GUNA.. SO, TAK LEH NAK KATA APA LAH.. DAH MCM XPERIMEN DAH MUKA NI.. ADEIHHHH!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...[Reply to comment]

azni,
tula..sure depa tak caya.

nieza,
tula.ade gak nampak. tapi masa tu ngah pokai kak. tunda dulu. mintak2 ade lagi promosi tu..heheh

ena,
jeragat ye?? mek na ade guna krim kecantikan kot..sy rasa itu penyebab utama jeragat. sbb kakak sy kan, dia guna krim kecantikan semata2..then muka dia makin byk jeragat..

wah2 mek na..takpe, if tak muka sendiri muka sape lagi kita nak wat eksperimen..ehehehhe

MrS. F!zA said...[Reply to comment]

la hai..ruginya...dhla mahai serum kan..brand ape pon mahai serum ni..

*sabar ye mek rose..

kayzie said...[Reply to comment]

ala..sian akak..take note,pasni bli pape org akan buka n cek dl..ehehe

Fieza79 said...[Reply to comment]

laa rugi nya dh la mahal jgk kan serum tu...cuba la gi tukar..untung2 di ganti yg lain..

Amiizaa2001 said...[Reply to comment]

uwaaaa sudahh rugiiiiii.....

BabyIntan said...[Reply to comment]

Huu....ruginya :(

Rose tak rasa ke kotak tu basah masa ambil kat rak tu?

Takpe lah next time kita semua better check dulu kan brg2 mcm nie before kita bayar.

Intan baru je beli serum safi rania gold nie 3 days ago. So far blm npk effect apa2 lagi.

*Rose, yg gel pembersih muka yg intan beli tu dia tak berasaskan sabun so dia lebih lembut pada kulit kita compared dgn yg rose punya tu.

Related n3: Safi Rania Gold

wahida said...[Reply to comment]

alahai...siapalah yg pegi gatal tgn duk picit benda alah tu...huk aloh...kesian ko mek rose!!

chugie said...[Reply to comment]

la..siannye, x memasal brg tu rosak.. p ler tukar.

sy pun baru je try produk safi rania gold ni.. buat masa ni ok lah, lagipun baru try dlm 2 minggu..

lydzar said...[Reply to comment]

ermm kalau bawak resit ke tesco tu, takleh ke? sayang ooo..harga pon bukan murah2 punya kan..
saya pakai gak set safi rania nih..tp ikut rajin je la. maklumla dh lama dok umah ni, malas sungguh nk belek muka hiih

ayu said...[Reply to comment]

adui..siannya rose...

baru2 ni pun ada gak promotion mcm ena kata tu..tapi, tak terbeli2 lagi ni..haha..tapi, ada member pakai,memang serius nampak berubah sikit wajah dia..makin chanteqqqq

ayu said...[Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
mamalieyna said...[Reply to comment]

loooor ciannye..hu~

mekna dah stop pakai safi rania gold..hu~ mmg sah2 tak sesuai..dh stop around 2 weeks ni..ada seket perubahan, jerawat dh stop, tak membiak lagi..seb baik ambk tindakan ..hu~

dah la mkin berjeragat skrg ni..mmg tak ngam dgn la safi rania gold dgn kulitku..hu~

mamalieyna said...[Reply to comment]

upss happy belated 3 yr anniversray to ur blog..sowi lmbt wish..hu~

zaidah said...[Reply to comment]

tak ade rezeki rose nak pakai...tapi memang kekadang bila kita tak check tulah yang kita terkena...

LYAfrina said...[Reply to comment]

ishhhh... jual produk g2.. blh report kat persatuan penggunan ni..

lya [guna tegar set safi balqis.. dgn lya mmg sesuai... pcuci, still gna safi lama ... y kaler ijau tu..mmg bersih sgt muka rasnya:-)

Hanis Azla said...[Reply to comment]

akak pun guna produk to rose.. setakat ni mmg sgt serasi dgn akak..
alar siannya rose.. mmg takde rezekilah tu..

Kasehku said...[Reply to comment]

frustnya. msti xcited nk pki tb2 jd gitu. sabo je la.

Dee said...[Reply to comment]

eh..boleh tukarlah rose..walau takde promoter ke apa..napa tak tukar..tp ada limited days lah..

sorry semalam tak sempat wish..happy 3rd birthday utk blog potpetmekrose..moga terus berblogging ye..

shima said...[Reply to comment]

laa..ye ke sian nya..

p setia alam ek...shima sllu gak g sana ari sabtu biasa nya hehe

eB ezrin said...[Reply to comment]

betoi tuh... kek eb pernah bli susu... basi upoernyer... kat econsave... amner leh tuko... geram

cik cakcibo said...[Reply to comment]

ehhh..sama la kita..pakai rania..ingat aku sorang nak jadi rozita che wan..kan sekarang dia dah jadi duta rania nih..hihi

tak pa bila serum i dah abis..i check..thank for info... kesian awk yer!! takpa mintak abg ganti baru

umialya said...[Reply to comment]

alahai sayangnya..

pssttt.. umah bertukar kaler pink @ akak yg rabun warna..
bb pompuan kot!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...[Reply to comment]

alahai..sianye..rugilah..dh lah mahal harga dia..

lily skrg ni just guna krim siang jer..so far oklah..tpkan lily ada gak guna toner dia..tp rasa X sesuai..kulit menggelupas & gatal..serum dia blum guna lg..

dinor's family said...[Reply to comment]

imah pun ada guna serum safi rania tu..sesuia ngan kulit imah...

dinor's family said...[Reply to comment]

imah pun ada guna serum safi rania tu..sesuia ngan kulit imah...

Elly & Emmy said...[Reply to comment]

aloo.. kesian mu rose.. kalau eida kena cam tu.. mau nangges jugak tu..

pakai juga serum tu.. tapi sebotol pun cam bercinta jer nak hbis yer..
hehehe.... selalu tak yempat jerrr..