Monday, April 18, 2011

Laksa Penang dari Dapur Mek Rose



Salam senin..

skang ni hanya tinggal saki baki je mabuk ting tong ting tong...perghh..lega sgt2 rasa..cuma adela jugak certain2 part yg mmg tak leh hilang sampai beranak kot ehhehe..iaitu pening kepala tiap kali lepas makan!

ok2..sejak akhir2 ni..rajin plak aku memasak mcm2..terlintas je kat tekak terus rasa nak masak. Beli kat kedai rasa tak puas nak makan..so masak sendiri leh pulun byk2..

aku terasa nak masak laksa..so pulun masak sorang2..ajak kakak & abang aku dtg makan..then ajak pengasuh rafiq & anak2 dia mai makan..tu pon ada lagi sisa2 kuah..so, aku keep panaskan kuah dia..ari ketiga teringin lagi makan..sib baik ade lagi laksa. so rebus kasi empuk, then taram sampai kenyang...hahahaha..mak buyung mmg kuat melantak kan? eh ke aku je? muehehehhehe...rafiq & suami aku kureng skit laksa2 ni..depa lagi suka mee kuning, bihun, makaroni & spageti..tekak org puteh la tu bajetnye..:-P:-P



tadaaaa...laksa penang campak2 dari aku..huhuhuhu...aku suka ratah bunga kantan & daun kesum..nyam2..



16 comments:

dinor's family said...

wah sedapnya rasa cam nak buat la ari ni...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah sedapnya, kita memang peminat tegar laksa ni tau...kita suka kuah pekat likat, kena taruk ikan banyak2...lama tak pekena

MuMMy CHoMell said...

Waaah.. pepg laksa penang da siap.. cedapnyeeee.. kite pun peminat tegar laksa penang.. huisssssh.. (tahan kecur nih..)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nmpk sedap Rose..
pg2 tgk mknan ni terus rasa lapar.. ;)

Zaidah said...

zai suka laksa...terutama sekali laksa johor....sedappp...

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

first time datang sini..seronok pulak baca n3 dia....

laksa penang nampak best..nak jugak...

mrs.spicy said...

huhu..last week beli bunga kantan konon nak buat laksa. dah tak cantik dah bunga kantan. ta buat2 jugak

MrS. F!zA said...

adehh! kita mmg hantu laksa.kalo makan laksa tk reti makan sikit2..pstu makan berulang2 selagi tk habis..

dyea irdina said...

walla...mmg tak pernah buat lg laksa penang..selalu buat kat pasar mlm je..

mumtaz said...

cedapnyer kak ros...nyumm3..lain x ajak mira skali..masak same2..heeeeeeeeeeeeeeeeeee

wahida said...

aku pun suka mkn daun kesum tu...kalau laksa aku suka letak bawang byk2...

pandainya ko rose, aku malas nak belajar buat laksa ni sbb laki aku tak mkn...huhu...

eB ezrin said...

mkn puas2 ros... sok dlm pntg x
pulun nih.... terliur nanti ;p

Sofya said...

saya pun suka gak ratak bunga kantan dan daun kesum...
Tapi walaupun penang mai, saya tak suka laksa.. bila mak buat kuah laksa saya ambik kuah makan ngan bihun..he3

umialya said...

sudah le akak peminat laksa.. nakkkk!!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sedp ni..
feberet me n alya gak..
ai lama dh beli laksa yg segera tu,
plan nk wat weekend br ni.. tp byk sgt undangan kawen..
alahaiii.. bile taw leh jadik ni..

iduraz said...

tak boleh tengok laksa..sangat gilerkan laksa!