Tuesday, April 12, 2011

BarbQ @ Ofis


Salam,

dah 4 hari tak update blog. Semalam aku MC. Backpain yg aku rasa cam pelik je. Tak senang duduk. Ape2 pon arini dah ok banyak. moga tak dtg lagi backpain & sakit tulang punggoq camtu lagi. kdg2 rasa bawah perot mengeras! apekah??


ok2..hari jumaat malam yg lepas, kami pakat2 buat barbeQ..department aku kepala la..tukang handle semua benda. As usual la tu..sbb Cik ding kan ketua dalam bab2 jamuan makan2 ni..eheheh

ok. jom layan gambar.


lepas rehat n depa dah balik dari solat jumaat, kami pung pang kat dapur bersihkan ayam, kambing & udang utk diperap...nasib baik ade si wahida ni, if tak mmg aku la sorang2 pompuan kat ofis tu..huhu wahida dari deparment lain. dtg membantu sbb ade dalam list org tukang kene wat keje..eheheh



 malamnye tu..sampai2 ujan..sib baik cepat2 aku larik masuk ofis n rafiq tak basah kene ujan..ibu dia je basah. Masuk2 je aku buh mamat ni kat kerusi sbb dia asyik nak g depan tgk org bakar2 ayam..kasi dia 2 ketul roti jala..diamla dia menikmati makanan..ehhehe


 kita bakor je...kita bakor jeeeee!


aku punyer..sedap hingga menjilat kuku!


tukang bakor ayam yg ala2 mikel jeksen..wuwuwuw..our graphic designer yg sokmo buat aksi pelik2..ehehe




side dish yg disedikan oleh kak su, isteri cik ding. roti jala & mee lidi..sedap..rafiq suka bangat mee lidi tu!



  
makan time! (nampak tak baju aku basah..lenjun ko tau!) eheheh 


dah kenyang makan..rafiq main tolak2 kerusi..bingit!!!!


pastu kene marah ngan atuk din...atuk din nak bobop punggoq dia..last2 dia pegi Hi-5 atok ding..gelak besar kami masa tu..ehehehe rafiq..rafiq....:-)



somi aku yg dtg lambt skit sbb ade meeting ngan bos dia...dah kul 9 baru sampai ofis aku..terus ngap2 tak toleh kiri kanan dah! ehehhehe


udang pon ade...tapi den sejak pegnent yg ni tak suka seafood!


ni eksen je lebih..si arif siap tiup2 n nak cangkui ayam tengah bakar..tak ke namanye berlakon semata2 tu..huhuh


mak buyung pon tak ketinggalan nak membakor..masa ni batch yg ke-3...aku bakar dari awal hingga masak tau..mmg lenguhh kaki..tapi sonottt sgt..sbb ramai org dtg n makan makn makan...:-)

sebelah aku tu..our big bos yg sgt baik hati..sanggup turun padang tolong kat bakar2 jugak..sgt sporting tau!


haa...dah kenyang sampai ketidoran..ahahah..sila jgn percaya..si razif tu mmg camtu..tiap kali aku nak amek gambar dia buat2 tido..ntah apo2..ahaha



ok..before balik kene kemas2 dulu la kan..masa ni pon ayam yg dibakar tinggal last bacth je pon..depa tak mo balik lagi..tapi aku kenela usung anak bujang aku tu balik..jam dah kul 11++..dah ngantuk tapi tahan je mata..abah layan rafiq tgk wonderpets kat youtube..thanx abang tolong jaga rafiq..:-)


okla..tu jela citenye..rafiq sgt2 behave malam tu..n as usual suka wat lawak gelak2 tipu dia bila dengor org dewasa gelak2..ehehhe so ramai la duk gelakkan dia balik sbb gelak dia tu...

ape2 pon even penat dari petang sampai tengah malam...sgt2 enjoy n ilang rasa penat tu bila tgk ramai org sonot makan..mmg kami tak makn sgt pon..aku pon jamah satu ketul ayam je...bkn tak sedap..tapi sbb sonot tgk org makan kan..kita sendiri pon lupe nak minum makan..eheheh

sonot la if ade lagi nak wat camni..kene jemput kak eb, kak cah, kak sue & semua2 la yg penah keje kat deparment ni..sure sangat meriah!...






23 comments:

lydzar said...

mcm dah nampak je perut tu :)

NM02 said...

dasyat tu...

LYAfrina said...

BESTNYER MKN AYAM BBQ.. TP LYA SUKA GAK DAGING....

littlehumblelynn said...

rose

bab makan..bulat aje mata ni membaca entry ni..lapar..lapar!!

umialya said...

sedapnya BBQ!!!

Ena said...

syoknyer..

kita dah lama tak de xtvt camtu..

Cik Puan*PIE said...

sedapnye mkn ramai2 kan.sporting abis uols sume.

Zaidah said...

rose pakai baju gelap tak nampak basahnyer...yang nampak perut...hehehe

mamalieyna said...

eii dh nmpk perut mek rose..hehe...

bestnyer aktiviti~ nak join kije sana bleh tak, nk antar resume..bleh join sekaki, masak2 makan2..hehe..

mamalieyna said...

upps...mmg lawak la aksi rafiq tu..nak hi5 plak..hahaha..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lydzar,
perut tu dah campur lelemak sedia ade..eheehehehe

nieza,
mmg dashat...

lya,
takde daging lya..sbb depa nak ayam je. kambing ade gak..tapi skit je..hehe

kak lynn,
hehehe..kasi buntang mata tu ..:-P

kak tini,
sedap...nyam2!

ena,
mmg syok giler. nak2 lagi semua satu kepala...:-)

haja,
a'a...org2 kat sini mmg sporting abis..nak2 lagi department sy..kami cam adik bradik..:-)

kak zai,
masa tu dah kering dah dari basahnye kak...sbb duk bakor ayam..oppss..perut tu lebihnya lelemak aje..ehhehe

iena,
hahahah..perot tu cepat nampak sbb lemak pegnent lama pon tak ilang lagi..kikikik..
huu buleh2..nnti isi borang..ehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye buat aktiviti mcm nih..
Meriah..

eB ezrin said...

betoi3... jemput la kami skali... lamer dh x jumper... ;p

ooo si mekel jeksen tuh la pengganti kak eb yer?... x penah jumper... ;p

Fieza79 said...

best nya bbq...lama betul tak ber bbq nak2 yg opis buat...

nmpk perot dh tuu..hehe

Ruziawati Bukhari said...

rose bestnya bbq.. semua sporting ah!

tq rajin sgh ke blog kak t ye dear

wahida said...

mat rafiq suka buat gelak tipu? hehehe...mesti comel masa dia buat mcm tu kan?

BabyIntan said...

Nak roti jala!!! Bestnya :D Org peknen mesti lah lagi happy kan...hee hee ;)

mamashikin said...

seronokkan ber bbq ngn budak2 ofis kan?tambah2 ngn budak lelaki..tak bnyak songeh..perencah awk buat sendiri ker?share la..nmpak sedap tuh..

Sofya said...

meriahnya.. suka2..
Rafiq awak sama ngan rafiq kita.. suka makan mee..he3

e.l.i.z.@ said...

syioknya..dh ler org tgh lapo ni.huhuuhuhu

Yan said...

mike membakar ye....

mumtaz said...

bestnyer..xajak mira pun..huk3...xpe2..mujur mira kelik qlate mase tu..heeeeeeeeee

Dilla Ady said...

lamenye tak makan bbq camni..bez la..nnti nk wat jugak la!