Tuesday, April 19, 2011

Hari Sabtu Kami Ke Simpang Renggam Johoreee


Mak aih..jauhnye simpang renggam..suami aku dah cakap siang2 tempat tu jauh..nunnn dah nakmasuk JB..tapi aku dengar tak dengar masa dia cakap tu..tapi sbb si isteri nak pegi sgt kan kenduri kawen anak sepupu dia tu..so dia turutkan ajela..kang majuk plak katenye...:-P

pagi2 buta kami dah ke sana. eh tak buta sgtla..dlm kul 9 pagi tolak dari shah alam..singgah R&R Dengkil utk amek breakfast.

cam gigih giler je kenduri kawen jauh2 tu kan..ehehe padahal mak aku dah pegi as wakil keluarga..tapi mengenangkan si pengantin perempuan tu anak sepupu aku..dan kami baik dari zaman kecik2 lagi..kiranya masa zaman remaja *cewah* same2la duk beronggeng kat pekan & lepak2 tepi pantai..kwn kongsi suka duka gitu..pas aku kawen takde sgt dah sbb masing2 dah bawk haluan masing2...dia pon keje kat johor..:-)


pagi2 dah kene mandi..sib baik mood dia ok aje..terus nak masuk bilik air..sbb biasanye rafiq ni suka tgk tv dulu before mandi..huhuu


kan main lagi si kecik tu..ala2 tuan mude gitu..ibu plak feeling2 mak datin kejap sementara abah gi amek carseat rafiq dari kete ibu..kah kah kah..



sbb perjalanan yg sunggoh bosan..yela kan sepanjang2 perjalanan lalu hiway je..takde yg menarik. ini mamat sudah bosan duk belakang ngan ibu..nagk g duk depan..sudahnye 2 2 g depan..sudahnye dia nak duk riba abah nak bawak kete gak..masa ni dah dekat umah pengantin..so abah bawk slow2 je nak cari umah pengantin..umahnye jauhhh ke dalam..humanghaih..jln sempit betul.


ok, da sampai umah pengantin....as usual..tukang kemas barang..abis tupperware yg berisi kerepek dia susun2..huhu



oh ya, kami sampai awal..rombongan dari terengganu stuck kat umah tumpangan sbb hujan lebat...so kami terus ke rumah pengantin..terkontang kanting aku sorang2 rombongan dari ganu..sudahnye tuan umah suh duk dalam dulu makan ka apa ka..eheheh baik sgt2 tuan umah ni..beruntung nor dpt mertua & ipar duai yg baik...:-)



rombongan dari terengganu..depa datang 1 bas..masa tu hujan lebat, so depa terpaksa tunggu kat homestay sementara rombongan nak serbu umah pengantin lelaki tu..mmg lama gakla nak tunggu ujan reda..sian depa kebuluran..kul 3 lebih camtu baru ujan renyai2..if tak.. mmg lebat giler..


ha ni la si Nor...kamceng aku ni..dah selamat dah ko Nor..nnti cepat2 buat baby ye..eheheh..

and as usual, si rafiq yg over..."chiiiiiii..." eheheheheh 



kami sampai shah alam dah magrib, so solat jamak megrib n isyak siap2 kat tengah jalan sbb sampai umah dah aim nak landing..mmg aku landing sunggoh..sampai kul 12 tengah malam syiok tido..sib baik abah ade melayan rafiq makan malam..:-) ibu mmg tak larat sgt dah nak makan....sakit gila punggoq n tulang belakang aku..hanya tuhan yg tahu..haihh..camnola nak balik ganu camni ni?? nampak gayanye kene naik belon la..huhuhuhu


13 comments:

dinor's family said...

imah pun suka g kenduri kawin suka tgk pngantin yg bseri2 tu,wah happy je rafiq ye dpt jenjalan...

bonda dadif aka akish said...

huh balik ari ke mek???adoii penat...

=)

lydzar said...

jauh perjalanan luas pandangan hehehe

Suliana said...

smpg renggam dekat juga dgn kg su,kluang.. hehe.. sanggup pergi jauh2 ye rose :-)

zaidah said...

arwah atok dulu tinggal kat simpang renggam...bila raya selalu singgah rumah makcik n pakcik masih ramai kat sana.....ciannyer ibu mengandung jejalan jauh....

Amiizaa2001 said...

waaaa rupa rose iras2 pengantin....canteknya:):)

LYAfrina said...

koho comel mek rose sjk petnant ni:-)

selamat pengantin baru buat pegantin:-)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

jauhnye perjalanan Rose..
hari tu ktorg pon pernah gak p kenduri kawin cousin hubby kat simpang renggam..dr JB nk ke sana pon rasanye nk sejam lebih kut..termasuk sesat2 ktorg mencari rumah pengantin..
Tp Xpelah..jauh perjalanan..luas pemandangan.. ;)

Dee said...

rajinnya gi kenduri jauh2 dlm keadaan rose skrg..tp sbb rapat..kalo x pegi x syok gak kan..

hajarus said...

amboi senyum meleret rafiq biler begambo ngan penantin ekkk... comelnyerrrrr dier...

umialya said...

suka tgk Rafiq berposing.. kemain lagikkk..

mamalieyna said...

wooo jauh tu simpang renggam dr shah alam..hu~ takpe la kan demi seorang shabat lama..hehe..

amboi dak rafiq, kalau chiii, terbaeeek~ hehe..

MrS. F!zA said...

rupa dalam kete macam alphard! hahah bukan nk tgk lain tgk kete je kan?hikhik